Van Basten kritisch op De Ligt: 'Sinds zijn Ajax tijd niet duidelijk beter geworden'

door Robin Ridder 100

Bron Ziggo Sport

Van Basten kritisch op De Ligt: 'Sinds zijn Ajax tijd niet duidelijk beter geworden'

door Robin Ridder 100

Bron Ziggo Sport

Laatst geüpdatet

Marco van Basten is kritisch op Matthijs de Ligt. Voorafgaand aan het duel tussen Bayern München en Arsenal richt de oud-Ajacied zich tot de verdediger. Volgens de analist heeft De Ligt zich niet echt ontwikkeld de afgelopen jaren.

In de studio van Ziggo Sport, voor de Champions League-wedstrijden woensdagavond, ging het onder andere over De Ligt. Van Basten begint positief. 'Het is trouwens wel goed dat De Ligt speelt, want zijn concurrentie aan het begin van het seizoen was behoorlijk, met Kim en Upamecano.'

Voor Bayern München is het een enorm belangrijk duel in eigen huis. Afgelopen weekend zagen de Duitsers Bayern Leverkusen kampioen worden, waardoor de titel al uit het zicht is. De Champions League zou nog kleur kunnen geven aan dit lastige seizoen voor de recordkampioen. Van Basten geeft aan dat het voor De Ligt ook een belangrijke wedstrijd is.

'Hij staat wel voor een examen, zeker. Ik vind hem, als je hem vergelijkt met zijn tijd bij Ajax, niet direct beter geworden. Hij is meer ervaren, maar ik vond hem vroeger rustiger aan de bal. Hetgeen ik een tijdje terug al heb gezegd, is dat hij moet leren verdedigen met losse handjes. Dat heeft hij nog steeds niet echt gedaan. Hij blijft overal induiken en is dus ook veel te vaak geblesseerd.'

Stap naar wereldtop 

De Ligt heeft inmiddels al bij Juventus, Bayern München en Ajax gespeeld. Dit terwijl de verdediger nog altijd maar 24 jaar oud is. Van Basten twijfelt of de oud-Ajacied ooit nog definitief bij de wereldtop zal behoren. 'Dat weet ik niet ik niet. Ik hoop het. Het wordt wel tijd dat dat gaat opschieten.' De Ligt maakte in de zomer van 2022 de overstap van Juventus naar Bayern München. De Nederlander heeft inmiddels al 65 wedstrijden achter zijn naam staan bij de Duitse grootmacht.

Scoor nu jouw items in de final sale in de Ajax Shop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.