Aissati gaat Ajax' jeugdopleiding versterken: 'We wilden hem er graag bij hebben'

door Jip Jesse 101

Bron Ajax Life

Aissati gaat Ajax' jeugdopleiding versterken: 'We wilden hem er graag bij hebben'

door Jip Jesse 101

Bron Ajax Life

Laatst geüpdatet

Ismaïl Aissati gaat de jeugdopleiding van Ajax versterken, zo weet directeur voetbal Marijn Beuker te melden in gesprek met Ajax Life. Aissati liep eerder al stage bij de jeugdopleiding, en dat is beide partijen goed bevallen. Zodoende keert de voormalig buitenspeler terug bij de club waar hij als speler in 2008 een contract tekende.

Beuker geeft aan verheugd te zijn met de komst van de oud-Ajacied. ‘Hij liep hier stage en wij wilden hem er graag bij hebben. Zo zijn er wel meer oud-profs, maar het lijkt vaak alsof dat voor de buitenwacht niet duidelijk is.’ Volgens Beuker is Aissati niet de enige oud-prof die op de deur van De Toekomst klopt. ’Ik moet wel eerlijk zeggen dat het soms lastig is. Sommige oud-profs willen wel komen, maar alleen bij Jong Ajax, of het eerste. Maar ik ben blij dat we door de hele opleiding met John Bosman, Ronald de Boer en Jan Wouters nog steeds veel oud-spelers hebben lopen die hun ervaringen kunnen delen.’

Aissati liet gedurende zijn stage bij de O14 van Ajax weten het leuk te vinden om met de jeugd aan de slag te gaan. ‘Bij het werken met de jeugd ligt mijn passie. Ik vind het mooi om mijn ervaringen te delen. Hoe het wel moet gaan, maar ook hoe het niet moet.' De keuze om voor de jeugdopleiding van Ajax aan de slag te gaan was voor de voormalig buitenspeler destijds een makkelijke. ‘Ik ben altijd gefascineerd geweest door Ajax', aldus de Marokkaans international, die ook bij PSV aan de slag kon. ‘Maar toen ik in de jeugd van PSV zat en we vaak tegen Ajax speelden, zat ik ze aan te staren. Alles maakte indruk. De kleding die ze droegen, hoe ze het veld opkwamen, het vertrouwen, de warming-up, maar ook over hoe ze over voetbal dachten.'

Aissati bij Ajax

Zodoende maakt Aissati zijn rentree bij de club waar hij eerder 49 wedstrijden voor in actie kwam. Daarin was de technisch begaafde speler goed voor 8 doelpunten en bereidde hij 10 keer een treffer voor. Zijn meest befaamde doelpunt maakte Aissati in een duel met PSV, waarin hij met een fraaie boogbal vanaf de flank Przemysław Tytoń wist te verschalken. In 2012 liet Aissati Ajax achter zich voor een buitenlands avontuur bij Antalyaspor.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.