'Beschikbare Nederlandse kandidaten als De Boer en Jansen worden als 'te bleu' gezien'

door Timo Suur 650

Bron Algemeen Dagblad

'Beschikbare Nederlandse kandidaten als De Boer en Jansen worden als 'te bleu' gezien'

door Timo Suur 650

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Frank de Boer en Pascal Jansen worden binnen Ajax als 'te bleu' gezien, zo schrijft het Algemeen Dagblad. De Amsterdamse club is op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat de clubleiding een Nederlander gaat aanstellen als opvolger van interim-trainer John van 't Schip.

'Beschikbare Nederlandse kandidaten als Frank de Boer en Pascal Jansen worden als ‘te bleu’ gezien', schrijft de ochtendkrant over de twee Nederlandse opties die genoemd werden bij Ajax. Na dit seizoen gaat interim-trainer Van 't Schip door in een andere rol bij de Amsterdamse club. Ajax hoopt snel duidelijkheid te hebben over de trainersvacature. 'De eerste training staat half juni gepland, dus willen we uiterlijk eind mei duidelijkheid hebben en het liefst nog eerder. We willen niet te snel, omdat je dan keuzes blokkeert. Maar er komt een moment dat je door wilt', vertelde Marijn Beuker, directeur voetbal, eerder.

Toch is er nog een kleine kans dat er vanaf volgend seizoen wél een Nederlandse trainer aan het roer staat bij Ajax: Erik ten Hag. 'Een terugkeer van Erik ten Hag, die onder vuur ligt in Manchester, werd als droomscenario gezien', aldus het Algemeen Dagblad. Het is echter de vraag of de voormalig Ajax-trainer ontslagen gaat worden bij Manchester United en of hij eventueel open zou staan voor een terugkeer. 'En dus heeft Potter, voormalig directeur van het Ghanese vrouwenteam en ex-trainer van een universiteitsteam in Leeds, de beste papieren bij Ajax.'

De Telegraaf: 'Ten Hag op één, Farioli en Potter daarachter'

Volgens De Telegraaf is Ten Hag nog altijd de droomkandidaat bij Ajax om Van 't Schip op te volgen als hoofdtrainer. 'Alleen heeft de voormalige succescoach van Ajax – wellicht tegen beter weten in – nog altijd het idee ook volgend seizoen bij Manchester United aan het roer te staan', zo schrijft het medium onder meer. Als Ajax besluit door te schakelen of het blijkt dat Ten Hag niet openstaat voor een terugkeer naar Amsterdam komen OGC Nice-trainer Francesco Farioli en Graham Potter in beeld.

'Hoelang we bereid zijn op Erik ten Hag te wachten?', omzeilde Beuker de vraag van De Telegraaf eerder. De bestuurder liet wel doorschemeren dat Ajax niet gaat blijven afwachten. 'Anders gaat de trainerscarrousel draaien en loop je het risico goede opties mis te lopen. Ook omdat je niet weet of iemand ook naar ons toe wil. We hebben nu een belangrijke taak. De transferwindow komt eraan en we kunnen niet meer te lang wachten met de staf.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.