Van der Meijde: 'Ziyech heeft wel een kut-jaar gehad'

door Gino Haverkamp 27

Van der Meijde: 'Ziyech heeft wel een kut-jaar gehad'

door Gino Haverkamp 27

Laatst geüpdatet

Andy van der Meijde hoopt dat Hakim Ziyech Chelsea binnenkort verlaat. De oud-Ajacied speelt niet vaak en als hij in actie komt, dan is dat vaak als invaller. Van der Meijde ziet, weliswaar met een knipoog, een interessante bestemming voor de creatieveling: Ajax.

Zaterdagavond kan Ziyech in actie komen als Chelsea het opneemt tegen Manchester City in de finale van de Champions League. Van der Meijde verwacht dat de club uit Manchester zegeviert, maar gunt Chelsea ook de zege. Hij hoopt wel dat Chelsea-trainer Thomas Tuchel Ziyech speeltijd gunt in Porto, waar de finale wordt gespeeld.

'Ziyech heeft wel een kut-jaar gehad', steekt Van der Meijde van wal in gesprek met Veronica Inside. In het buitenland voetballen is simpelweg moeilijk, zo legt de oud-speler van Ajax uit. 'De mentaliteit is anders, de gedachte over voetbal is anders. Je hebt niet echt de Nederlandse school zoals je gewend bent. En je bent veel weg, veel hotels, veel trainen en heel veel wedstrijden.'

Van der Meijde heeft dan ook advies voor Ziyech. 'Als hij gauw niet de kans krijgt, moet hij eigenlijk maken dat hij weg komt', luidt zijn advies. 'Ik denk ook dat hij weg gaat, maar dat hoop ik eigenlijk, want ik wil hem gewoon zien spelen. Hij is een te mooie speler om op de bank te zetten. Van mij mag hij terugkomen naar Ajax. Al krijgt hij 10 miljoen betaald per jaar. Dat interesseert me niet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.