Spaan kritisch op rol Lenderink in Bergwijn-transfer: 'Ze liet de deal afspringen'

door Terrence Riepma 103

Bron Het Parool

Spaan kritisch op rol Lenderink in Bergwijn-transfer: 'Ze liet de deal afspringen'

door Terrence Riepma 103

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Henk Spaan is kritisch op de rol van Susan Lenderink in het mogelijk laten afketsen van de transfer van Steven Bergwijn. Dat laat hij weten in zijn column in Het Parool. De financieel directeur van Ajax had Marc Overmars eerder de middelen moeten geven om de vleugelaanvaller over te nemen van Tottenham Hotspur.

'In plaats van te luisteren naar Overmars en Erik ten Hag en Bergwijn in een eerder stadium aan te trekken, keek ze te veel naar de getallen', vertelt Spaan over Lenderink. 'Dusan Tadić en Daley Blind, de grote verdieners bij Ajax, hebben geen restwaarde. Bergwijn, die vóór woensdag ongeveer 23 à 24 miljoen euro kostte, zou na twee jaar Ajax voor minstens het dubbele van de hand kunnen worden gedaan.'

Bergwijn scoorde woensdagavond tweemaal in blessuretijd voor The Spurs en daardoor werd een 2-1 achterstand op Leicester City omgebogen in een 2-3 overwinning. 'De financieel directeur luisterde niet naar de technische mensen en liet de deal afspringen. Een dag later was Bergwijn, die in zijn eentje drie punten pakte voor Tottenham, zomaar tien miljoen meer waard. Je kunt de schuld geven aan het opportunisme van de voetbalwereld, je kunt het opportunisme ook incalculeren', aldus Spaan.

Ajax schakelt door naar Ihattaren

Ajax schakelde de volgende dag snel door en kwam bij Mohamed Ihattaren uit. Alhoewel hij niet wordt gezien als het alternatief op Bergwijn, denkt Spaan hoe dan ook dat het niet per se een goede zet zou zijn: 'Ajax leidde na het Bergwijnechec meteen de aandacht af met het benaderen van Ihattaren, een in potentie goede speler, maar een die nog lang niet in staat is om interlands te beslissen, laat staan competitiewedstrijden in de Premier League.'

Scoort Brobbey ook tegen PSV? Krijg 2,63 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.