Ajax lijkt Bergwijn te moeten vergeten: 'Vertrek ligt niet meer in de lijn der verwachting'

door Bart Veenstra 65

Bron De Telegraaf

Ajax lijkt Bergwijn te moeten vergeten: 'Vertrek ligt niet meer in de lijn der verwachting'

door Bart Veenstra 65

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax lijkt niet meer te hoeven rekenen op de komst van Steven Bergwijn. Dat schrijft De Telegraaf vrijdagochtend. 'Ondanks de vele interesse – Ajax is het meest concreet – ligt een vertrek op dit moment niet meer in de lijn der verwachting', schrijft de ochtendkrant.

Bergwijn was afgelopen woensdagavond goud waard voor Tottenham Hotspur. De club uit Londen, die hoopt in de top-4 te eindigen dit seizoen, leek af te stevenen op een nederlaag bij Leicester City. Invaller Bergwijn zorgde echter diep in de blessuretijd met twee doelpunten voor alsnog een overwinning (2-3).

De Telegraaf schrijft dat Spurs-manager Antonio Conte zijn selectie wil uitbreiden en absoluut niet wil inkrimpen. De Londense topclub wil er bovendien alles aan doen om dit seizoen in de top-4 te eindigen. Een plek bij de beste vier ploegen van de Premier League levert namens een Champions League-ticket op.

Clubvoorzitter Spurs wil Bergwijn ook niet kwijt

Ook voorzitter Daniel Levy zou niet staan te springen om Bergwijn van de hand te doen. De club nam de aanvaller in januari 2020 voor dertig miljoen euro over van PSV. 'Op een huurdeal met koopverplichting waar veel geïnteresseerde clubs op azen zit Spurs al helemaal niet te wachten', aldus De Telegraaf.

Ajax is volgens De Telegraaf de enige club die daadwerkelijk een bod heeft gedaan van achttien miljoen euro. De Amsterdamse club heeft echter nog niet doorgepakt. Naar verluidt hikt Ajax tegen de vraagprijs - er wordt 25 miljoen euro genoemd - aan en daardoor kijkt men inmiddels naar alternatieven. De eventuele komst van Mohamed Ihattaren staat los van de wens voor een directe versterking op de vleugelposities.

Scoort Brobbey ook tegen PSV? Krijg 2,63 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties