Spaan kraakt Schöne en Ten Hag

door sammekors 12

Spaan kraakt Schöne en Ten Hag

door sammekors 12

Laatst geüpdatet

Parool-columnist Henk Spaan stelt zijn twijfels bij het functioneren van Ajax-middenvelder Lasse Schöne en zijn coach Erik ten Hag. Vooral Schöne lijkt weinig fout te kunnen doen in Amsterdam, alhoewel hij volgens Spaan lang niet altijd sterk speelt.

'Ze zeggen dat Kluivert en Ziyech wisselvallig spelen, maar wat dacht je van Schöne?', stelt Spaan. 'Ten Hag vond dat hij steengoed had gewisseld tegen Groningen, alsof de zwakst begaafde bank-aardappel niet allang had gezien dat Bacuna voortdurend zijn hielen liet zien aan de allengs ouder wordende Deen. Bacuna, die een week eerder zelf werd overlopen door het Belgische middenveld dat tegen Jong Oranje stukken slimmer opereerde dan Ajax tegen Groningen.'

'Geniaal noem ik de wissel van Schöne dan ook niet. En zag ik op het laatst Van de Beek rechtsback spelen in plaats van Kristensen, en zijn "ongelofelijke dynamiek" dan? Younes heeft beslist fouten gemaakt. Daarover hoor je me niet. Het is de vraag hoe de manier waarop Ten Hag hem heeft aangepakt bij de andere spelers is gevallen. Uit Schönes reactie na zijn wissel sprak weinig achting', aldus Spaan, die maar weinig opheeft met de trainer van Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.