Spaan: 'In Antony brandde het vuur van de favela'

door Bas Velzel 7

Bron Het Parool

Spaan: 'In Antony brandde het vuur van de favela'

door Bas Velzel 7

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Antony had het vuur van de favela in zich branden tijdens De Klassieker, zo viel Henk Spaan op. Ajax maakte er een spektakelstuk van tegen Feyenoord. Spaan vroeg zich af wanneer er werd gestopt met voetballen.

'Makkelie had zich voorgenomen om geen gele kaarten te geven', aldus Spaan in zijn column in Het Parool. 'Toen Antony na de winnende zijn shirt uittrok moést Makkelie de kaart trekken en daarmee waren alle momenten dat hij het niet had gedaan, voor niks geweest.'

Rood voor Antony

'Er kwam rood voor Antony die eerst hinkend het veld opkwam na een kennelijke beenbreuk en vervolgens door Tadic op de grond werd gegooid met de opdracht om tijd te rekken', zo vat de journalist het spraakmakende moment samen. 'Er werd toen allang niet meer gevoetbald in de Johan Cruijff ArenA. Het was uitzinnig gooi- en smijtwerk waarbij zelfs Davy Klaassen op de vuist ging.'

'Ik had sterk het idee in een Badr Hariachtige comedyshow te zijn beland.' Bij de wedstrijd van de kickbokser van afgelopen zaterdag ontstonden er rellen tussen fans in het publiek. 'In Antony brandde het vuur van de favela, bij hem ontstoken na een 'sfeeractie' van de Amsterdamse ultra's. Hij hield niet meer op met rennen. In het echt kan hij harder lopen dan op tv, geloof me.' Ondanks het theater en de rode kaart krijgt Antony van Spaan een acht voor de wedstrijd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.