'Scheidsrechters zijn ook blij als de tegenpartij wint'

door ArthurV 14

Waar een hoop mensen erg kritisch waren op Ajax na de 1-0 nederlaag bij AZ, heeft Sjaak Swart het vooral gemunt op scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Volgens de voormalig rechtsbuiten was de arbiter allesbehalve consequent afgelopen zondag.

'Ik weet niet of je de wedstrijd hebt gezien, maar hij had er minstens zeven minuten bij moeten trekken: liggen op de grond, tijdrekken van de keeper (Marco Bizot, red.)', somt Swart op. 'AZ heeft álles geflikt wat er te flikken viel. Hij heeft er helemaal niets bijgetrokken. Ja, drie minuutjes. Dat zijn zes wissels. Onbegrijpelijk. Dat is iets waar een scheidsrechter op moet letten.'

'Scheidsrechters zijn ook blij als de tegenpartij wint', vervolgt Mister Ajax bij Alles op Swart. 'Daar ben ik honderd procent van overtuigd. 'Er zitten scheidsrechters bij die niet durven te juichen, maar dat wel zouden willen. Daar ben ik van overtuigd.'

PSV

Volgens Swart ligt de titelstrijd, ondanks de verloren wedstrijd van de Amsterdammers, nog altijd open. 'Ik zie PSV al vijf wedstrijden dramatisch spelen. Iedereen kan roepen dat ze in de laatste minuten trefzeker zijn, maar als je zulke goals kunt maken en de tegenpartij opzij stapt...'