Rijkaard voelde gelukzaligheid na winst op Real

door Thijs Zwagerman 6

Rijkaard voelde gelukzaligheid na winst op Real

door Thijs Zwagerman 6

Laatst geüpdatet

Frank Rijkaard en voormalig assistent-trainer Gerard van der Lem kijken met veel genoegen terug op het duel tussen Real Madrid en Ajax. De Amsterdammers maakten indruk op Rijkaard en Van der Lem en het duo gelooft dat Ajax nog verder kan komen in de Champions League.

Rijkaard bekeek de achtste finale van het miljardenbal dinsdagavond als een Ajax-supporter. 'Ik was gewoon ontzettend aan het meeleven en hopen dat de kwalificatie (voor de kwartfinale, red.) over de streep werd getrokken. Toen dat eenmaal zover was, voelde ik alleen maar ontlading en gelukzaligheid van een hele aparte wedstrijd.'

Ook Van der Lem was ontzettend blij met het resultaat, al had hij de zege wel verwacht. 'Ik had wel de overtuiging dat Ajax dat kon. Ik dacht 1-3, maar ik verwacht niet dat Schöne een bal verkeerd raakt en die Courtois er met zijn 2,98m (1,99m, red.) onderdoor loopt. Dus eigenlijk vind ik dat het 1-3 had moeten zijn', zo lacht de voormalig assistent van Louis van Gaal voor de camera van Veronica Inside. Toch is Van der Lem serieus als hij het over Ajax' kansen om de Champions League te winnen heeft.

'Het belangrijkste is dat die spelers nu gaan geloven dat het kan. Als je Real Madrid uit kan schakelen, dan kan het. Dan moet alles kloppen, iedereen moet alles doen voor elkaar. Maar met de speelwijze die Ajax hanteert, met zo veel pressing, denk ik dat ze verder kunnen komen.' Rijkaard sluit zich aan bij zijn oude trainer. 'We zien dat als Ajax helemaal top presteert, ze het tegen veel teams kunnen opnemen. Laten we hopen dat ze het heel ver gaan schoppen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.