'PSV vroeg in tegenstelling tot Ajax steun aan voor grootverdieners'

door Bart Veenstra 25

'PSV vroeg in tegenstelling tot Ajax steun aan voor grootverdieners'

door Bart Veenstra 25

Laatst geüpdatet

Columnist Valentijn Driessen heeft zijn vraagtekens bij het huidige beleid van PSV. De Eindhovenaren versterkten zich in de slotfase van de transfermarkt met enkele dure spelers, terwijl de club eerder nog 2,7 miljoen euro ontving uit de NOW-regeling.

In het verleden investeerde Feyenoord zich in 2007 bijna failliet, terwijl Ajax met enkele miljoenentransfers in 2018 een geweldige Champions League-campagne kende. 'Sindsdien is Ajax een club in bonus, vaste deelnemer aan de CL en leverancier van topspelers aan internationale topclubs voor tientallen miljoenen euro’s. Ajax is de trigger voor PSV 2020, maar de club is blind voor het Rotterdamse doembeeld', schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf.

PSV sloot het seizoen 2019/2020 af met 1,6 miljoen euro in de plus. 'Een dramatisch jaar werd gered door de uitgaande transfers van Lozano en Bergwijn (70 miljoen euro), terwijl een voorschot van 2,7 miljoen euro uit de NOW-regeling werd ontvangen. Zonder deze coronastaatssteun zou de club in het rood zijn beland. Waarbij ook nog eens aangetekend dat PSV in tegenstelling tot Ajax eveneens steun aanvroeg voor alle grootverdieners in de selectie tot een bedrag van 9538 euro per speler per maand.'

Ajax vroeg alleen NOW aan voor het kantoor- en winkelpersoneel. Toen Ajax vorige week de jaarcijfers bekendmaakte was daar veel om te doen in de media. De clubs uit de Eredivisie geven echter aan dat de klap pas dit seizoen komt en om die reden hebben clubs NOW aangevraagd. Toch investeert PSV flink door. 'Vanuit die wankele financiële situatie heeft PSV inmiddels zodanig geïnvesteerd dat het tekort op de transferbalans nu al ruim 6,5 miljoen euro bedraagt. Met enkele dure nieuwelingen is ook het salarishuis flink uitgedijd', aldus Driessen, die vindt dat de leiding van PSV speelt met de toekomst. 'Omdat dit beleid geen enkele garantie biedt voor een plaatsje in de poulefase van de Champions League in 2021. Het is een gok met grote risico’s. Niemand kan het coronapad en de gevolgen ervan inschatten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.