'Pierie zien we voorlopig niet in het eerste'

door Thijs Zwagerman 21

'Pierie zien we voorlopig niet in het eerste'

door Thijs Zwagerman 21

Laatst geüpdatet

Renze Lolkema, columnist van de Leeuwarder Courant, pleit ervoor dat Kik Pierie zich nog deze transferperiode laat verhuren door Ajax. Lolkema is van mijn mening dat de jonge verdediger niet beter wordt van het spelen in Jong Ajax.

‘Hoe zou het met Kik Pierie zijn, vroeg ik me deze week spontaan af, toen ik Ajax in de Champions League zag aanmodderen tegen Apoel Nicosia. (…) Kik Pierie was dinsdag niet met Ajax op Cyprus. De Friese miljoenenaankoop moest namelijk een avond eerder met het tweede meedoen in de Keuken Kampioen Divisie, tegen NEC. Omdat mijn nieuwsgierigheid niet te temmen was, heb ik deze week naar die beelden gezocht, zodat ik mezelf antwoord kon geven op de vraag hoe het toch met deze tiener gaat’, schrijft Lolkema in de Leeuwarder Courant.

De columnist zag Pierie spelen in Jong Ajax en trekt een duidelijke conclusie. 'Laat ik het zo zeggen: die zien we voorlopig niet in het eerste. Het werd 3-3 en bij de eerste tegengoal won NEC-spits Braken het in een persoonlijk duel van Pierie. Daarna werd hij eruit gelopen door Musaba die vervolgens vergat te scoren.’

Afgelopen vrijdag speelde Pierie weer bij Jong Ajax, ditmaal op bezoek bij FC Dordrecht. Lolkema vindt dat erg voor de linkspoot en pleit voor een alternatief. ‘Het moet vreselijk zijn om na twee jaar Eredivisie bij Heerenveen plots in Dordrecht te moeten spelen. Dat motiveert natuurlijk niet echt. Er mag deze week nog tot zaterdag gehandeld worden in voetballers. Als ik Pierie was, zou ik Ajax vragen hem alsnog te verhuren aan welke club in de Eredivisie dan ook. Want men maakt mij niet wijs dat dit goed is voor zijn ontwikkeling.’

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.