'Middenveld met Eiting ziet er heel zwak uit'

door Bart Veenstra 43

'Middenveld met Eiting ziet er heel zwak uit'

door Bart Veenstra 43

Laatst geüpdatet

Voetbaltrainer Alex Pastoor had graag gezien dat Ajax tegen PSV was begonnen met Max Wöber in plaats van Carel Eiting, zo vertelt hij bij NH Sportcafé. Eerstgenoemde Ajacied speelde afgelopen dinsdag een goede wedstrijd tegen Bayern München, terwijl Eiting in de ogen van Pastoor tegen PSV behoorlijk door de mand viel.

Ajax speelde tegen PSV verdedigend met twee centrale middenvelders in de achterhoede en volgens Pastoor kan dat eigenlijk alleen tegen zwakker geachte tegenstanders. 'En het middenveld met Eiting ziet er dan ook heel zwak uit. Zijn passing in Jong Ajax was wel aardig, maar op dit niveau is het niet bijzonder. Als je de bal verliest, heb je ook niets meer aan hem. Dat was wat mij betreft de achilleshiel.'

Rinus Israël, oud-voetbaltrainer, stelt dat het tegen PSV een mispeer was om Wöber niet op te stellen. 'Nu blijkt dat hij gewoon een goede verdediger is. Met dat centrum en twee controlerende middenvelders (Blind en Schöne) zag het er voetballend en verdedigend veel beter uit', aldus Israël. 'Daar ben ik het volledig mee eens', zegt Pastoor.

Pastoor vindt het wel lastig om zijn ideale Ajax-middenveld samen te stellen. 'Schöne doet het ook hartstikke goed en De Jong kan veel beter verdedigen dan menigeen denkt. Zeker aanvallend op de helft van de tegenstander. Als hij naast Blind staat op het middenveld is het voetballend en verdedigend heel aardig. Pirlo was bijvoorbeeld een geweldige verdedigende middenvelder, maar hij ging nooit een duel aan. Hij las het spel zo goed dat hij alle spellijnen dichtliep, hij kon alles onderscheppen.'

Een optie is ook om met Schöne, Blind en De Jong te spelen en zonder Van de Beek. 'Dan heb je minder diepgang en minder scorend vermogen. De Jong kan een hoop, maar hij heeft nog geen scorend vermogen. Al maakt Busquets van Barcelona ook nooit een goal, maar haal hem maar eens weg', besluit Pastoor met een knipoog.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.