'Ik liet me met een reden inpakken door Cruijff'

door Sam van Raalte 26

'Ik liet me met een reden inpakken door Cruijff'

door Sam van Raalte 26

Laatst geüpdatet

Johan Derksen heeft maandag bij Voetbal Inside verteld over zijn relatie met Johan Cruijff. Toen Derksen bij Voetbal International werkte, diende hij vaak als spreekbuis van Cruijff. 'Ik liet me wel inpakken, maar dat had een reden. Het was voor Voetbal International commercieel hartstikke aantrekkelijk', sprak Derksen.

'Maar ik was geen slaaf, want ik had wel zelf uiteindelijk in de hand wat ik schreef', vervolgde Derksen tijdens het voetbalpraatprogramma. 'Jaap de Groot (chef sport van De Telegraaf, red.) is daarmee wel veel te lang doorgegaan, met zulke stukken en artikelen schrijven. Daarom werd De Groot op den duur niet meer serieus genomen. Ik vond het zelf na een tijdje te klef worden en heb toen wat afstand genomen van Cruijff.'

Verder vindt Derksen het jammer dat Carole Thate nu als woordvoerder van de familie Cruijff optreedt. Zo gaf Thate maandag aan dat de naamsverandering van de Amsterdam Arena op dit moment niet aan de orde is. 'Cruijff heeft een probleem gehad. Hij had nare mannetjes om zich heen. Nu voelt die mevrouw Thate zich geroepen. Donder op naar de hockeyvereniging. We zitten er niet op te wachten op wat zij er van vindt', aldus Derksen.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.