Henrichs: 'Schaam me dood voor dit gedrag'

door Bart Veenstra 54

Henrichs: 'Schaam me dood voor dit gedrag'

door Bart Veenstra 54

Laatst geüpdatet

Ajax-voorzitter Hennie Henrichs schaamt zich kapot voor het gedrag van enkele voetbalsupporters in de afgelopen weken. Allereerst werd Ajax-middenvelder Riechedly Bazoer racistisch bejegend tijdens ADO Den Haag - Ajax en enkele weken later werd voormalig Ajacied Kenneth Vermeer tijdens De Klassieker 'opgehangen' aan de balustrade van de tweede ring. Volgens Henrichs moet de KNVB in samenwerking met de voetbalclubs tot een oplossing gaan komen.

'Walgelijke voorvallen die niet in onze samenleving en rond het voetbal thuishoren en waar wij als Ajax en met ons de hele voetbalgemeenschap hartgrondig afstand van moeten nemen. Bovendien is het tijd daar eindelijk echt iets aan te doen', vertelt de voorzitter, die het in gesprek gaan met de supportersverenigingen door de KNVB onvoldoende vindt, in Ajax Clubnieuws. 'Een aantal jaren geleden heeft men via de voetbalwet geprobeerd iets te doen aan dit soort uitwassen. Men heeft echter vergeten een kernelement, dat in Engeland heeft geleid tot een spectaculaire daling van het aantal incidenten, in te zetten: de regel dat iemand met een stadionverbod ook hieraan gekoppelde meldingsplicht krijgt opgelegd', aldus Henrichs, die inziet dat supporters met een stadionverbod nu gewoon op de kaart van iemand anders stadions kunnen betreden.

Vervolgens vertelt de bestuurder nogmaals dat hij zich erg schaamt voor de incidenten rondom Feyenoord-doelman Vermeer. 'Het is genoeg geweest en ik schaam me dood voor dit gedrag van deze individuen die zich Ajax-supporter durft te noemen. De KNVB moet, samen met de clubs, de moed hebben in gesprek gaan met de overheid om de meldingsplicht te in te voeren. Dit omdat alle andere acties in mijn ogen slechts lapmiddelen zijn en niet tot ander gedrag zullen leiden. Gedrag waar elke voetbal supporter zich voor schaamt en waar iedereen helemaal klaar mee is', besluit Henrichs.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.