Gullit: 'Vraagtekens zetten bij de tegenstand die Ajax werd geboden'

door Bart Veenstra 25

Bron De Telegraaf

Gullit: 'Vraagtekens zetten bij de tegenstand die Ajax werd geboden'

door Bart Veenstra 25

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Voormalig Oranje-international Ruud Gullit is van mening dat Ajax niets in de weg is gelegd op weg richting landstitel nummer 35. Hij geeft de Amsterdamse club de complimenten, maar hij had wel graag meer tegenstander gezien van PSV, AZ en Feyenoord.

'Ajax stak er ver bovenuit met goede en overtuigende wedstrijden en overwinningen. De manier waarop is gespeeld, verdient complimenten', begint hij zijn column in De Telegraaf lovend over Ajax. 'Tegelijkertijd mag je vraagtekens zetten bij de tegenstand die werd geboden. Vooral door PSV, AZ en Feyenoord, die toch dachten het gat naar Ajax toe te kunnen verkleinen, maar dat mondde bij alle drie die topclubs uit in een grote teleurstelling.'

Gullit zag dat PSV tot de winter in het spoor kon blijven van Ajax. 'AZ had een heel slechte seizoensstart met veel gelijke spelen, herstelde zich redelijk, maar toen had Ajax allang het verschil gemaakt. Feyenoord is het hele seizoen nooit dichtbij geweest. Een jaar in mineur met als uitsmijter de kansloos verloren Klassieker in De Kuip. Ik denk dat er nog nooit een Klassieker is geweest die zo slecht werd bekeken.'

'Ajax heeft profijt van een opponent zoals Getafe'

Volgens Gullit wordt Ajax er niet beter van als een tegenstander aanvallend speelt om aanvallend te spelen. 'Ajax heeft profijt van opponenten zoals Getafe vorig seizoen, toen ze een antwoord moesten vinden op hun destructieve spel. Als het niet lukt, dan ga je daar tenminste mee aan de slag om het je niet nogmaals te laten overkomen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.