'De hoogste tijd dat Tadić de trainer een keer apart roept'

door Jesse ter Haar 9

'De hoogste tijd dat Tadić de trainer een keer apart roept'

door Jesse ter Haar 9

Laatst geüpdatet

Volgens Mike Verweij is het voor Dusan Tadić hoog tijd om weer eens met Erik ten Hag te gaan zitten. Tijdens het succesvolle Champions League-jaar was een gesprek tussen de twee dé doorbraak en nu de verslaggever de trainer opnieuw ziet ploeteren, zou het uitkomst kunnen bieden.

'Ik weet niet of hij inmiddels weer een aantal uur met Ten Hag in een hotel heeft gezeten, maar ik denk wel dat het de hoogste tijd wordt dat Tadić de trainer een keer apart roept en uitgebreid met hem gaat praten', aldus Verweij in de voetbalpodcast van De Telegraaf. 'Hij wil zelf wel in de spits spelen, natuurlijk. In München (december 2018, red.) heeft hij met Ten Hag gesproken. Hij ging met 180 km/h een doodlopende straat in en daar heeft Tadic hem hoogstpersoonlijk uit gehaald.'

Vooral het spitsenbeleid in Amsterdam roept vraagtekens op. Ten Hag gaf recent aan nog gehoopt te hebben op een topspits, maar daar snapt ook Valentijn Driessen niets van. Hij hoorde de oefenmeester in een eerder stadium immers zeggen dat Ajax over voldoende goede spitsen beschikt. 'Als je goede spitsen hebt, dan hoef je ook geen andere te zoeken. Vervolgens staat er een middenvelder in de spits en zitten er twee spitsen op de bank. Die komen mondjesmaat aan de bak. En zijn ideale spits laat hij linksbuiten spelen. Er is geen touw aan vast te knopen. Ik denk dat Tadić tegen Heerenveen terugkeert in de spits, want tegen Liverpool zal hij er toch echt moeten spelen.'

Ook Verweij kijkt gek op van het feit dat Ajax nog voor een extra spits ging. 'Je kiest ervoor om Labyad in de spits te zetten, Tadić heeft zich er bewezen en daarnaast heb je Huntelaar en Traoré. In de jeugd loopt met Brobbey ook nog een heel groot talent. Als je nu nóg een spits had gehaald, Brobbey is de enige speler die nog niet heeft bijgetekend (van zijn generatie, red.), wat was zijn perspectief dan? Het is heel gek dat je een zesde spits wilde gaan halen.

Denk jij dat Davy Klaassen scoort en Ajax wint van sc Heerenveen? Zet in en krijg 2,65 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.