De Boer vindt Blind 'onderschatte speler'

door SJvanveen 26

De Boer vindt Blind 'onderschatte speler'

door SJvanveen 26

Laatst geüpdatet

Ronald de Boer en Arie van Os kijken reikhalzend uit naar een potentiële komst van Daley Blind naar de Eredivisie. De international staat in de belangstelling van een Ajax en hoewel Blind pas 28 jaar is en vier jaar buitenland erop heeft zitten, lijkt een terugkeer tot de mogelijkheden te behoren.

Als Ajax Blind daadwerkelijk inlijft, spreken de ex-voetballer en ex-penningmeester van Ajax van een uitstekende transfer. 'Hij zou een verrijking zijn voor de Eredivisie. Ik vind hem een onderschatte speler', stelt De Boer, die denkt dat Blind junior de genen van zijn vader heeft meegekregen en daarom mogelijk nu al terugkeert. 'Als je vader avontuurlijk is, zit dat in je genen. En als je vader heel honkvast is, zal je dat ook meekrijgen. Daarom kan ik me heel goed voorstellen dat Daley wil terugkeren en belangrijk wil zijn', doelt de analist in gesprek met De Telegraaf op het lang spelen van Danny Blind in een Ajax-shirt gedurende de vorige eeuw.

Van Os deelt de mening van De Boer en voegt eraan toe: 'Ik had de geluiden dat Daley wil terugkomen al een beetje gehoord. En dat verbaasde me niet', begint Van Os, die sowieso positieve ontwikkelingen ziet bij Ajax. 'Kapitaal moet op het veld staan. Niet het hele kapitaal, maar wat je kan besteden, moet je besteden. Als je inkoopt, moet je goed inkopen. En anders moet je in de eigen jeugd winkelen.' Al moet Ajax wel een oog in het zeil houden. 'Blijf bij de les', laat Van Os weten. 'Het kan niet zo zijn dat je over twee jaar financieel in de problemen komt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.