Club Brugge nog niet vergelijkbaar met Ajax: 'Getuigt van naïviteit'

door Terrence Riepma 12

Bron Het Nieuwsblad

Club Brugge nog niet vergelijkbaar met Ajax: 'Getuigt van naïviteit'

door Terrence Riepma 12

Bron Het Nieuwsblad

Laatst geüpdatet

Club Brugge valt nog niet te vergelijken met Ajax, zo stelt Marc Vermeiren in zijn column voor Het Nieuwsblad. De Belgische regerend kampioen zou op het internationale podium nog niet toonaangevend genoeg zijn om de vergelijking met Ajax terecht te maken.

Vermeiren legt uit waarom hij er zo over denkt: 'Het is altijd even schrikken wanneer Ajax en Club Brugge in eenzelfde adem worden uitgesproken. Aan de ene kant staat een wereldomvattend fenomeen met een allesdoordringend en generatieoverspannend oeuvre, aan de andere kant een verdienstelijke act die amper de landsgrenzen overstijgt.'

Dat Club Brugge boven de grotere steden als Luik, Antwerpen en Brussel staat, vindt Vermeiren indrukwekkend: 'Tonnen respect dus voor de manier waarop Club Brugge zijn talrijke beperkingen overstijgt, maar de sluimerende ambitie om zich samen met Ajax als belager van de Europese elite op te werpen, getuigt van veel naïviteit. Vergeleken met Ajax blijft het stamnummer 3 (Club Brugge, red.) een dreumes.'

Club Brugge en Ajax in Champions League

Club Brugge en Ajax spelen aankomende week allebei hun laatste groepsfasewedstrijd in de Champions League. De Belgische topclub heeft nog zicht op overwintering in de Europa League, terwijl de Amsterdammers vooralsnog ongeslagen én met groepswinst richting de achtste finales gaan. Sporting Portugal is de laatste tegenstander van Ajax in de groepsfase, terwijl Club Brugge het opneemt tegen Paris Saint-Germain.

De nieuwe Ajax X Adidas Teamgeist-collectie kun je hier vinden!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.