Ajax verrast Perez met 5-0 zege op PSV: 'Vond Ajax helemaal niet zo heel goed'

door Jesse ter Haar 32

Bron ESPN

Bron ESPN

Kenneth Perez zag zondag niet aankomen dat Ajax - PSV een 5-0 overwinning voor de Amsterdammers zou opleveren. Tijdens de wedstrijd greep de uitploeg in de beginfase de overhand, maar zodra Ajax scoorde, was het algauw over en uit voor PSV. Het verbaast de analist van ESPN, want echt groots zag hij Ajax niet eens spelen.

'Het is een zeer grote uitslag, terwijl ik Ajax helemaal niet zo heel goed vond', begint Perez zijn verhaal. 'Ik had een beetje hetzelfde gevoel als tijdens de wedstrijd tegen Dortmund. De beginfase was voor de tegenstander en na de 1-0 kwam er iets meer ruimte. Als je Ajax ruimte geeft, dan hebben zij de kwaliteiten en de techniek om het af te maken. Dan loopt het uit naar 5-0, wat ik totaal niet aan zag komen.'

Kees Kwakman zag PSV ook betere fases kennen, zo ook na de thee. 'Ook na rust begon PSV goed. Het was een beetje identiek aan de eerste helft. De goal van Haller deed PSV uiteindelijk de das om. Er kwam een beetje meer ruimte en in de laatste twintig minuten ging Ajax los.'

Nederlaag voor PSV verrast Perez niet

Dat PSV zondag tegen een nederlaag aanliep, ziet Perez niet als een grote verrassing. 'Je hebt twee dagen minder rust en je moet vanuit een achterstand terugkomen. Ik had verwacht dat ze zouden consolideren. Elke keer als ze de aanval toch probeerden in te zetten en balverlies leden, stond het anders en was het kansloos.'