'Ajax neemt minder risico met jonge jongens'

door Finn Dekker 50

'Ajax neemt minder risico met jonge jongens'

door Finn Dekker 50

Laatst geüpdatet

Dani de Wit is de eerste van veel jonge Ajacieden die in de toekomst vroegtijdig zullen vertrekken. Dat is wat Leo Driessen en Mark van Rijswijk denken. De commentatoren van FOX Sports zien bij de Amsterdammers een te groot verschil ontstaan tussen hetgeen talenten kunnen brengen en de gevraagde kwaliteit bij Ajax.

'Bij Ajax ga je dit steeds vaker zien. Jongens als Eiting en al die andere jonge jongens, die eraan zitten te komen, zien dat er vier spelers worden gehaald voor hun positie voor vijftien miljoen', vertelt Van Rijswijk bij Voetbalpraat. De Wit verkast naar verluidt voor twee miljoen naar AZ.

'Het is het grote nadeel van veel centjes hebben', haakt Driessen in. 'Je wilt op het niveau blijven waar je bent, maar dan ga je minder risico nemen met jonge jongens. Het is altijd een onderdeel van Ajax geweest. Maar de praktijk leert nu anders. Twee of drie jaar geleden was dat nog anders.' Erik ten Hag en consorten zouden het niet meer aandurven met veel eigen talenten vanaf de start. Ajax kiest volgens het duo steeds vaker voor aanwinsten.

Driessen snapt de keuze voor AZ van De Wit. 'Het is prima voor hem. Het is ook een goede prijs, zeker voor AZ. Het is een prima speler. Maar het is voor hem heel lastig om er een basisplaats uit te slepen bij Ajax. Als ze ook maar enigszins twijfelen, dan halen ze iemand anders. Bij AZ is hij veel beter af.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.