'Ajax heeft geen pseudovedetten zoals een Ronaldo'

door Gino Haverkamp 11

'Ajax heeft geen pseudovedetten zoals een Ronaldo'

door Gino Haverkamp 11

Laatst geüpdatet

Voor Urbain Haesaert is het geen verrassing dat Ajax deze jaargang zo goed presteert. 'De opmars is al een tijdje bezig', zegt de scout van Ajax in gesprek met Sporza.

'Je zag het eerst al tegen Standard Luik en later nog tegen Bayern München en Real Madrid', vervolgt de Belg. De opmars van de Amsterdammers komt voor een groot deel door de clubcultuur, het systeem wat er gehanteerd wordt. 'Ajax is een instituut. Er staat een systeem waar iedereen zich goed bij voelt en waar iedereen zich creatief kan uitleven. Ze hebben veel loopvermogen en vooral een enorme technische bagage. Ze kunnen allemaal zo goed tikken, zijn zo sterk op een paar vierkante meter. Hierdoor kunnen ze met veel spelers zeer hoog spelen. Ze hoeven niet defensief te spelen.'

De kracht van Ajax is het team als we Heasaert mogen geloven. 'Het is ook een enorm geoliede machine. Ze werken allemaal voor elkaar en gunnen elkaar de bal. Er zijn geen pseudovedetten zoals een Ronaldo, die je een hele match niet ziet, maar die toch beslissend kan zijn met een goal.' Dat is te zien aan de statistieken. Zo hebben Dusan Tadic, Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar, Kasper Dolberg, Donny van de Beek en David Neres dit seizoen al meer dan tien goals gemaakt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.