AD: 'Ajax verdedigend enorm kwetsbaar'

door Bart Veenstra 24

AD: 'Ajax verdedigend enorm kwetsbaar'

door Bart Veenstra 24

Laatst geüpdatet

Ajax blijkt de laatste wedstrijden verdedigend enorm kwetsbaar, zo schrijft het Algemeen Dagblad woensdagochtend. Tegen laagvliegers NAC Breda, Roda JC en FC Twente werden veel kansen weggegeven. 'Als dat niet verandert, is de basis voor een serieuze achtervolging op weg naar de landstitel op voorhand al weggeslagen', schrijft men.

Afgelopen zondag liet Ajax FC Twente maar liefst veertien keer richting het doel schieten, waarvan zes keer tussen de palen. 'Alleen uit bij Twente, toen nog onder Marcel Keizer, was een tegenstander dit seizoen gevaarlijker. In een breder perspectief: vorig seizoen onder Peter Bosz schoot een tegenstander van Ajax in de Arena nooit vaker dan elf keer richting doelman Andre Onana. En voor de echte liefhebbers van cijfertjes: tijdens het dramatische thuisverlies eerder dit seizoen tegen Vitesse stond Ajax 'slechts' zeven doelpogingen toe', aldus de krant, die er nog maar eens op wijst dat juist die wedstrijd als hét dieptepunt werd gezien en het uiteindelijke ontslag van Keizer inluidde.

'Wie Ajax zondag (zeker vanaf de tweede ring in het stadion) bekeek, zag hoe veel gaten er vielen op het middenveld en de verdediging', vervolgt het AD, dat daarna beschrijft dat verdediger Max Wöber weer moet worden opgesteld, waarna Frenkie de Jong op het middenveld kan spelen. 'Dan zijn harde keuzes onvermijdelijk. Einde verhaal voor Lasse Schöne, de man die al zo vaak zijn plek verloor en weer terugveroverde? Of Hakim Ziyech anders gebruiken, zoals gedurende de tweede helft tegen FC Twente? Als een soort valse rechtsbuiten, zoals hij ook bij het Marokkaanse elftal speelt en in het verleden bij Twente. Maar precies daar staat David Neres, qua statistieken de meest bepalende speler van Ajax.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.