Ten Hag kiest voor Stekelenburg, Blind op middenveld

door Thijs Zwagerman 23

Ten Hag kiest voor Stekelenburg, Blind op middenveld

door Thijs Zwagerman 23

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag kiest woensdagavond tegen PSV voor Maarten Stekelenburg als de vervanger van de geschorste André Onana. Daarnaast zal Daley Blind hoogstwaarschijnlijk vanaf het middenveld spelen, waar hij de geschorste Ryan Gravenberch vervangt.

Met de keuze voor Stekelenburg is het waarschijnlijk dat de ervaren goalie de komende tijd de kans krijgt om Onana te vervangen. De Kameroener is vanwege het gebruik van het verboden middel furosemide voor een jaar geschorst. Kjell Scherpen zit als reservedoelman op de bank, evenals de in de wedstrijdselectie debuterende Calvin Raatsie.

Verder zijn er in de basisopstelling plaatsen ingeruimd voor backs Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico. De respectievelijk rechts- en linksachter keren terug na lichte blessures. Doordat Blind als vervanger van Gravenberch op het middenveld speelt, is er daarnaast ook opnieuw een basisplaats voor Lisandro Martínez.

Mohammed Kudus maakt na blessureleed zijn rentree in de wedstrijdselectie. De Ghanees begint, evenals nieuwkomer Oussama Idrissi, op de bank. Quincy Promes, die op de nominatie staat om te vertrekken, ontbreekt in de wedstrijdselectie.

Opstelling Ajax:

Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Blind, Klaassen; Antony, Haller, Tadić.

Wissels Ajax:

Scherpen, Raatsie, Schuurs, Klaiber, Neres, Idrissi, Rensch, Ekkelenkamp, Labyad, Kudus, Traoré, Brobbey.

Verwacht jij dat Ajax met 2-1 wint van PSV? Zet dan in en krijg 7,75 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.