'Rugnummers A-selectie Ajax krijgen vorm'

door SJvanveen 32

'Rugnummers A-selectie Ajax krijgen vorm'

door SJvanveen 32

Laatst geüpdatet

Het is nog tot september wachten op een officiële bevestiging, maar na de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal lijken de rugnummers van de Ajax-selectie bekend. Zie hieronder de zo goed als volledige lijst.

Na een goede voorbereiding stond Perr Schuurs plots in de basis en gezien zijn rugnummer kunnen we dat ogenschijnlijk vaker verwachten. Rasmus Kristensen is vertrokken naar Red Bull Salzburg en dus is 'zijn' nummer 2 voor de jonge centrale verdediger. De nummer 1 is voor Bruno Varela, omdat simpelweg eerste keeper André Onana niet met dat rugnummer wil keepen. Verder valt op dat Kik Pierie rugnummer 5 heeft overgenomen van Maximilian Wöber en Carel Eiting van 15 naar 8 is gegaan, nu Daley Sinkgraven is vertrokken naar Bayer Leverkusen.

Nummers Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt vergeven

De nieuwelingen in de A-selectie speelden zaterdag ook met hun ogenschijnlijk nieuwe nummers achterop. Dit betekent dat Quincy Promes rugnummer 11 draagt en Razvan Marin rugnummer 18. Lisandro Martínez gaat spelen met het nummer van Frenkie de Jong (21) en Edson Alvárez met het oude nummer van Matthijs de Ligt: rugnummer 4.

Verder valt op dat de jongelingen in de A-selectie niet meer in de dertig zitten qua nummers, maar in de twintig. Jurgen Ekkelenkamp droeg zaterdag nummer 26 en debutant Sergiño Dest 28. Noa Lang heeft nummer 27 en Dani de Wit 30. Derde keeper Dominik Kotarski speelt wel met rugnummer 33.

Onderstaande lijst is nog niet volledig, al had David Neres vorig seizoen rugnummer 7, Zakaria Labyad rugnummer 19 en Hassane Bandé rugnummer 18. Laatstgenoemde lijkt door nieuweling Razvan Marin een nieuw nummer te moeten kiezen.

Zo goed als volledige lijst

1 Bruno Varela
2 Perr Schuurs
3 Joël Veltman
4 Edson Alvarez
5 Kik Pierie
6 Donny van de Beek
8 Carel Eiting
9 Klaas-Huntelaar
10 Dusan Tadic
11 Quincy Promes
12 Noussair Mazraoui
16 Lisandro Magallan
17 Daley Blind
18 Razvan Marin
20 Lasse Schöne
21 Lisandro Martinez
22 Hakim Ziyech
24 Andre Onana
25 Kasper Dolberg
26 Jurgen Ekkelenkamp
27 Noa Lang
28 Sergino Dest
30 Dani de Wit
33 Dominik Kotarski

Noot: de lijst is niet geheel volledig en gebaseerd op de wedstrijd tegen PSV. Gezien mogelijke transfers en de soap tussen Hakim Ziyech en Dusan Tadic vorig jaar kan er nog een hoop veranderen voor 1 september, dus pin je er niet op vast.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)
Sjors van Veen (Twitter: @SjorsvVeen | e-mail: sjorsvanveen@live.nl)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties