Carel Eiting

Carel Eiting is een jeugdproduct van Ajax. Hij tekende in 2015 zijn eerste contract bij Ajax tot de zomer van 2018. De middenvelder speelde in dat seizoen als B-junior al veelal als basisspeler in de A1. Eiting was sinds het seizoen 2016/2017 onderdeel van de selectie van Jong Ajax en maakte zelfs al zijn debuut in Ajax 1, tijdens een bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys op 26 oktober 2016. Zijn contract werd enkele maanden later verlengd tot de zomer van 2022.

Blessure

Aan het begin van het seizoen 2018/19 maakte de kleine middenvelder regelmatig zijn opwachting in de basiself van Ajax. Zijn ontwikkeling werd echter een halt toegeroepen toen hij een blessure opliep aan de knie. Die hield hem de rest van het seizoen aan de kant.

Het seizoen 2019/20 moet voor Eiting de jaargang van de definitieve doorbraak betekenen. Zijn knie speelde hem aan het begin van de competitie echter weer parten. Gedurende een groot deel van de eerste seizoenshelft stond de middenvelder aan de kant, waarna hij zich aansloot bij Jong Ajax om fit te worden. Voor de tweede seizoenshelft is Eiting weer fit om te vlammen in Ajax 1. 2020 moet zijn jaar worden. (profielfoto: Pro Shots)

Naam Carel Eiting
Nationaliteit Nederlands
Geboortedatum 11-02-1998
Geboorteplaats Amsterdam
Nummer 8
Positie Middenvelder
Doelpunten dit seizoen  
Twitter
Facebook