Prachtgoals Ajax bij ruime winst op Spangen

door SJvanveen 899

Ajax heeft zondagmiddag een ruime overwinning geboekt op Spangen. Tegen Sparta Rotterdam kwamen de Amsterdammers nog op achterstand, maar in de tweede helft stelde de equipe van coach Erik ten Hag orde op zaken: 2-5. Hakim Ziyech zorgde voor het werkelijke hoogtepunt.

Het eerste bedrijf was hard en fysiek, maar geen steekspel dat in veel kansen resulteerde. Thomas Verhaar stak Robert Mühren weg, maar de Sparta-aanvaller vond Ajax-keeper André Onana op zijn weg. Aan de overkant kon Ajax het eerste halfuur nauwelijks gevaar stichten. Pas nadat Michiel Kramer Sparta na een corner en zwak verdedigen van Maximilian Wöber op voorsprong had gezet, zette Ajax aan. Lasse Schöne speelde David Neres vrij in de diepte, de Braziliaan gaf laag voor en Klaas-Jan Huntelaar liep de bal simpel binnen: 1-1.

Dit bleek ook de ruststand, nadat Huntelaar in kansrijke positie niet raak kopte en de succesvolle rebound van Wöber onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel. Na de thee kwam Ajax goed uit de kleedkamer. Tien minuten na rust was het 1-2. Een vrije trap van Schöne belandde schitterend in de hoek, de Sparta-doelman was kansloos. Het duurde niet lang tot Ajax het duel besliste. Donny van de Beek nam de bal mooi mee in de zestien, bediende Justin Kluivert, alvorens de achttienjarige buitenspeler de 1-3 op het scorebord zette.

Sparta stichtte bij tijd en wijle nog gevaar aan Ajax-kant, maar het absolute hoogtepunt gebeurde voor de Sparta-goal. Ajax schakelde na een pass met buitenkant voet van Schöne razendsnel om via Ziyech, de Marokkaan ging naar binnen en krulde de bal verschrikkelijk lekker en precies in de verre hoek: 1-4. Het slotakkoord leek ook voor de spelmaker te zijn. Met zijn linkerpoot krulde hij – vergelijkbaar als bij Schöne – een vrije trap in de hoek: 1-5. Ryan Sanusi zorgde voor de 2-5 eindstand met een even zo fraaie vrije trap: 2-5. Dit bleek ook de eindstand, waardoor het gat met koploper PSV weer zeven punten is.

Opstelling Sparta Rotterdam:
Huth; Holst, Fischer, Chabot, Nelom; Dougall, Verhaar, Sanusi; Kramer, Mühren, Ahannach.
Wissels Sparta Rotterdam:
Nienhuis, Floranus, Goodwin, Harroui, Duarte, Van Moorsel, Dos Santos, Proschwitz, Friday, Spierings.

Onana; Kristensen (70' Veltman), De Ligt, Wöber, Tagliafico; Schöne, Van de Beek, Ziyech; Neres (74' Siem de Jong), Huntelaar (83' Cassierra), Kluivert.
Lamprou, Veltman, Bakker, Eiting, Siem de Jong, Dani de Wit, Noa Lang, Mateo Cassierra.

2-5 Sanusi (90')

- Noa Lang en Mitchel Bakker zijn opgenomen in de wedstrijdselectie. Het duo A-junioren kan hun officiële debuut maken in de Ajax-hoofdmacht.
- Noussair Mazraoui ontbreekt door een blessure. Hetzelfde geldt voor de langer geblesseerden Daley Sinkgraven, Benjamin van Leer, Nick Viergever en Frenkie de Jong.
- Nieuw WZAWZDB-shirt beschikbaar! Kijk hier.