Mooie overwinning A1 in Utrecht, ook A2 wint

door Floris 47

Er werd deze zaterdag weer volop gespeeld door de Ajax-jeugd. Ajax A2 won in eigen huis met 2-0 van de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard, terwijl Ajax A1 een mooie 1-4 overwinning behaalde op bezoek bij FC Utrecht.

Ajax A2 - Fortuna Sittard A2 2-0
Ajax was niet beduidend beter dan de bezoekers uit Limburg. Via Ottar Magnus Karlsson en Kaj Sierhuis kreeg Ajax in de eerste helft mogelijkheden, maar het bleef bij 0-0. Gezien het spelbeeld was dat een terechte tussenstand bij rust. Na de rust werd het spel niet veel beter.

Desondanks scoorde Sierhuis ongeveer tien minuten voor het einde van het duel de openingstreffer. De middenvelder kopte een vrije trap van Philippe Sandler binnen. Diezelfde Sandler scoorde enkele minuten later de winnende treffer direct uit een vrije trap.

Opstelling Ajax A2: Van der Sar; Zerrouki, Sandler, Flemming, Van Zweeden; Benninga, Sierhuis, Boultam; Karlsson, Bay, Mees de Wit
Wissels Ajax A2: Van der Linde, Jessurun

1-0 84' Kaj Sierhuis
2-0 89' Philippe Sandler

Ajax C1 - AZ C1 2-1

De wedstrijd was ongeveer een half uur onderweg toen Ajax C1 op voorsprong kwam via Emmanuel Akotei. Lange tijd bleef het bij deze stand, totdat AZ een half uur voor tijd terugkwam via Myron Boadu.

Ajax kwam echter al snel weer op voorsprong. Zo'n zes minuten later was het Sontje Hansen die de eindstand op 2-1 bepaalde.

Opstelling Ajax C1: De Ruyg; Omzigtig, Van Gelderen, Aksit, El Mhassani; Gravenberch, Akotei, Mbinga; Hansen, De Waal, Zamani
Wissels Ajax C1: Lesger, Ben Sallem, Kasanwirjo, Scholten, Warmerdam

1-0 25' Emmanuel Akotei
1-1 62' Myron Boadu (AZ)
2-1 68' Sontje Hansen

FC Utrecht A1 - Ajax A1 1-4

Dat Ajax A1 het traditioneel lastig heeft op bezoek bij FC Utrecht, was deze keer niets van te merken. De Amsterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd met direct al kansen voor Ché Nunnely en Kasper Dolberg. Na twaalf minuten zette eerstgenoemde zijn team op voorsprong.

Na 37 minuten maakte FC Utrecht gelijk, maar nog voor rust herstelde Ajax de schade alweer via Vince Gino Dekker. Diezelfde Dekker breidde in de tweede helft de score verder uit. Na een counter werkte hij een voorzet van Ezra Walian binnen. Even later werd het ook nog 1-4 toen Kaj Sierhuis op aangeven van Dekker zijn achtste van het seizoen maakte.

Opstelling Ajax A1: Van Bladeren, Mazraoui, Zeefuik, Bergsma, Blöte; Dani de Wit, De Ligt, Eiting; Nunnely, Dolberg, Dekker