Jong Ajax sluit het seizoen af met een zege op Telstar

door Finn Dekker 228

Bron AS

Jong Ajax sluit het seizoen af met een zege op Telstar

door Finn Dekker 228

Bron AS

Laatst geüpdatet

Jong Ajax heeft het seizoen 2020-2021 afgesloten met een zege op Telstar. In Velsen-Zuid wonnen de Amsterdamse beloften eindelijk weer eens. De laatste overwinning dateerde van half maart. De goals van Amourricho van Axel Dongen en Liam van Gelderen zorgden voor een 1-2 zege, waardoor Jong Ajax geëindigd op de zestiende plaats.

De openingsfase in Velsen-Zuid was een rustige. De kansen die er waren, waren voor de thuisploeg. De grootste vond na zo’n twintig minuten voetballen plaats. Sven van Doorm kreeg de bal ter hoogte van de strafschopstip in zijn bezit, kon in alle vrijheid een hoek uitkiezen, maar plaatste de bal net naast de paal. Daan Reiziger, die wederom onder de lat stond bij de beloften, kon opgelucht ademhalen.

Na een half uur spelen was er een publiekswissel voor Mister Telstar, Frank Korpershoek. De verdediger, die actief is en verder gaat als trainer op De Toekomst, werd op de schouders getild en onder luid applaus gewisseld.

Daarna ging de wedstrijd weer door. Telstar bleef de bovenliggende partij, maar Jong Ajax kwam op voorsprong. Middels een uitbraak over links werd Kian Fitz-Jim in stelling gebracht. De middenvelder was niet zelfzuchtig en liet de goal aan Van Axel Dongen, die daarmee zijn eerste goal in het betaalde voetbal maakte. Telstar deed nog zijn beklag over buitenspel en een overtreding, maar de scheidsrechter ging daar niet in mee.

Vlak na rust kwam Telstar vervolgens snel langszij. Eerst raakte Ilias Bronkhorst nog de paal. De verdediger bleef echter voorin staan, kreeg een tweede kans en liet deze niet onbenut. Met een technisch verfijnd stiftje tilde Bronkhorst de bal over de uitgekomen Reiziger heen. Zodoende kwam Telstar verdiend op gelijke hoogte.

Lang kon Telstar alleen niet genieten van de gelijkmaker, want nog binnen het uur kwamen de Amsterdamse beloften weer op voorsprong. Enric Llansana vond met zijn voorzet de meegelopen Liam van Gelderen, die met een glijdende beweging de bal knap in het doel werkte.

Telstar ging daarna nog wel op zoek naar de gelijkmaker. Zo kwam Redouan Taha heel dichtbij, maar Reiziger hield zijn ploeg met een prachtige save op voorsprong. De doelman tikte een bal van de invaller uit de kruising en zodoende hield Jong Ajax net als tegen De Graafschap stand. Dit keer zelfs resulterend in drie punten.

Opstelling Telstar:

Schendelaar; Limouri, Korpershoek (Groot 32'), Vandermeulen (Taha 44'); Bronkhorst, Fernandes; Overtoom (Eindhoven 78'), Najah, Van Doorm; Bakker (Adshead 46'), Berenstein (Kokcu 78').

Wissels Telstar:

Van Wetten, Vlijter, Kokcu, Kaaijmolen, Groot, Taha, Eindhoven, Eendracht, Doornbusch, Adshead.

Opstelling Jong Ajax:

Reiziger; Van Gelderen, Kasanwirjo, Llansana (De Waal 62'), Douglas; Regeer (Yah 46'), Warmerdam, Fitz-Jim (Hlynsson 88'); Martha, Rasmussen (Giovanni 62'), Van Axel Dongen (Musampa 62').

Wissels Jong Ajax:

Raatsie, Salah-Edinne, Musampa, Méndez, Giovanni, De Waal, Hansen, Hlynsson, Hillen, Van der Sloot, Yah, Q. Timber.

Doelpunten:

0-1 Amourricho van Axel Dongen (42')
1-1 Ilias Bronkhorst (48')
1-2 Liam van Gelderen (58')

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties