Familie Nouri spant een arbitragezaak aan | Ajax Showtime

Familie Nouri spant een arbitragezaak aan

door Finn Dekker 277

Familie Nouri spant een arbitragezaak aan

door Finn Dekker 277

Laatst geüpdatet

De familie van Abdelhak Nouri heeft een arbitragezaak aangespannen tegen Ajax bij de KNVB. Dat is wat betrokkenen van de familie stellen in een persbericht dat donderdagavond online verscheen op onder meer Twitter. De familie en de Amsterdamse club onderhandelen al jaren over een gepaste schadevergoedingsregeling voor het ongeluk in de zomer van 2017.

In de voorbereiding op het seizoen 2017-2018 ging de Ajacied plots wegens hartfalen naar het gras in een oefenduel met Werder Bremen. Omdat een snelle en adequate behandeling op het veld uitbleef, liep Nouri ernstige en blijvende hersenschade op.

'Geen enkel bedrag kan het gemis aan de oude Abdelhak en zijn geknakte voetbalcarrière compenseren. De wilde verhalen over de vermeende financiële eisen van de familie Nouri leiden tot ongenuanceerde reacties en ongefundeerde speculaties. Deze raken de familie diep en doen afbreuk aan Abdelhak en alles waar hij voor stond', valt er te lezen.

'Nouri heeft niet kunnen laten zien hoe zijn veelbelovende loopbaan als voetballer zich zou hebben ontwikkeld', stellen Khalid Kasem en de advocaten Lucas Hogeling en John Beer. 'Die betreft met name de kosten van zijn verzorging, het verlies van zijn verdienvermogen en de vergoeding van immateriële schade in de vorm van smartengeld.'

'De familie Nouri had de stille hoop dat door erkenning van aansprakelijkheid door Ajax 2,5 jaar geleden en haar erkenning dat zij als werkgever gefaald heeft in haar zorgplicht jegens Abdelhak, partijen snel tot een oplossing zouden komen over de afwikkeling van de schade. Het verzoekschrift aan de arbitragecommissie van de KNVB laat zien dat dit niet gelukt is', aldus de woordvoerders.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties