Eenvoudige zeges voor Ajax-jeugdteams

door Sander 3

Naast de A1 kwamen diverse jeugdteams van Ajax vandaag in actie op de Toekomst. Het leverde veel doelpunten en zeges op voor de Ajax-teams. Een overzicht: Ajax A2 oefende tegen de A1 van Turnhout en stuurde de Belgen met een ruime nederlaag terug naar België. Het werd uiteindelijk 11-1 na een ruststand van 7-1. De eerste twee goals kwamen uit voorzetten van Gino Dekker. Ezra Walian (1-0) en Tom Noordhoff (2-0) waren de afmakers. Nadat Turnhout een penalty benutte, schoot Shaquill Sno fraai raak uit een vrije trap. Dekker tekende met een hard schot van afstand voor de 4-1, nieuweling Aschraf El Mahdaoui (overgekomen van stadgenoot Zeeburgia) voor de 5-1. Diezelfde El Mahdaoui stond met een prachtige assist aan de basis van de 6-1 van Zakaria El Azzouzi. Django Warmerdam zorgde met een lob voor de 7-1 ruststand.

Opstelling Ajax A2:
Mike Grim; Damil Dankerlui, Shaquill Sno, Tom Noordhoff, Jari Verburg; Nathan Leyder, Zakaria El Azzouzi, Django Warmerdam; Pelle Clement, Ezra Walian, Gino Dekker. Invallers: Jan Vermolen, James Efmorfidis, Aschraf El Mahdaoui.

Ajax B1 won ruim van Willem II/RKC B1: 5-0. In een boeiende eerste helft kregen beide teams kansen. Dat Ajax B1 met 2-0 ging rusten, was mede te danken aan een aantal prima reddingen van doelman Joost Meendering. Na een schot op de lat van Dilrosun maakte El Idrissi de eerste goal van het duel. Op slag van rust bleef Donny van de Beek kalm en schoot hij de tweede goal binnen na voorbereidend werk van Nouri.

Na rust een dominerend Ajax. El Idrissi maakte de 3-0, nadat de keeper een inzet van Savastano maar half kon keren. Invaller Vaclav Cerny gaf daarna zijn visitiekaartje af met een prima invalbeurt. De Tsjech gaf de assist voor de vierde Ajax-goal (intikker van Nouri). Donny van de Beek zorgde met zijn tweede treffer voor de 5-0 eindstand.

Opstelling Ajax B1:
Joost Meendering; Noussair Mazraoui, Darren Sidoel, Leon Bergsma, Mauro Savastano; Carel Eiting, Donny van de Beek, Furkan Kurban; Javairo Dilrosun, Adham El Idrissi, Abdelhak Nouri. Invallers: Teun van Zweeden, Pablo Rosario, Philippe Sandler en Vaclav Cerny.

Ajax B2 trof in de B-junioren van Turnhout een erg zwakke tegenstander. De B2 wist dan ook met grote cijfers te winnen. Bij rust was de stand 3-0 door treffers van Dani de Wit, Dani Koks en Mees de Wit. Na rust ging het hard en volgden de treffers elkaar in rap tempo op. Mink Peeters (2x), Jizz Hornkamp (2x), Kaj Sierhuis (2x), Dani Koks en Dani de Wit passeerden allen de Belgische keeper.

Opstelling Ajax B2 in tweede helft:
Jeffrey de Lange; Conner Blöte, Ramiz Zerrouki, Timothy Fosu Mensah, Jorg Ooievaar; Noa Benninga, Reda Boultam, Mink Peeters; Kenneth Aninkora, Kaj Sierhuis, Jizz Hornkamp. Invallers in de tweede helft: Mees de Wit, Dani Koks, Dani de Wit en Zian Flemming.

Ajax C1 was in Nijmegen met 0-6 te sterk voor NEC/FC Oss C1. Ajax C2 won in een doelpuntrijk duel met 3-5 bij FC Volendam C2.

Ajax D1 speelde tegen Turnhout D1 en nam in de tweede helft ruim afstand. Anouar El Mhassani, Luc de Kruijs (2x, waaronder een fraaie vrije trap), Hossein Zamani en Brooklyn van Doorneveld waren trefzeker in het tweede bedrijf.