Deze veertien jeugdspelers vertrekken bij Ajax

door BvdPloeg 109

Deze veertien jeugdspelers vertrekken bij Ajax

door BvdPloeg 109

Laatst geüpdatet

Het jeugdseizoen is nog niet volledig ten einde, maar de eindgesprekken met alle spelers zitten er al wel op. Net als ieder jaar hebben enkele talenten te horen gekregen dat er voor hen geen plek meer is in de opleiding. Anderen kiezen zelf voor een vertrek.

Van de spelers die zelf vertrekken, kwam het meest recent het nieuws rond Dillon Hoogewerf en Solomon Bonnah naar buiten. Hoogewerf, die dit seizoen in actie kwam voor Ajax O17 en O19, gaat naar Manchester United en Bonnah kiest voor Leipzig. Ook Ian Beelen kiest zelf voor een vertrek. De middenvelder doorliep jarenlang de jeugdopleiding en was dit seizoen actief voor Ajax O17.

In totaal spelen dertien spelers uit de hoogste jeugdelftallen volgend seizoen niet meer voor Ajax. Ajax Showtime volgt al jaren de lichtingen van O15 tot en met O19. Opvallend is dat uit de huidige lichting van Ajax O15 iedereen over is naar volgend jaar. De meeste spelers gaan weg uit de huidige O16, dat teleurstellend als laatste eindigt in de voorjaarscompetitie. In totaal kregen vijf spelers uit die groep slecht nieuws. Met het vertrek van Bonnah staat de teller bij O17 ook op vijf. Een overzicht:

Ajax O19:
Eros Maddy
Venitchio Sint
Elgero King
Mateusz Gorski

Ajax O17:
Hossein Zamani
Solomon Bonnah
Ian Beelen
Dillon Hoogewerf
Nuri Emre Aksit

Ajax O16:
Thijs Reuvers
Floris Quaedvlieg
Younes el Morabet
Jahnoah Markelo
Aimen Achemlal

Ajax O15:
Iedereen blijft

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties