Hoogewerf kiest voor buitenlands avontuur

FinnDekker, 23-05-2019 om 20:50, 19263 views, Ajax.nl |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Dillon Hoogewerf vertrekt eind dit seizoen bij Ajax. De talentvolle spits uit de jeugd van de Amsterdammers kiest voor een buitenlands avontuur, zo bevestigt Saïd Ouaali bij Ajax TV. De Hoofd Jeugdopleiding baalt van de keuze van de aanvaller. 

'Afgelopen week heeft Dillon aangegeven de club te gaan verlaten. Hij kiest voor een buitenlands avontuur. Dat moeten wij accepteren. Wij wensen hem ontzettend veel succes', aldus Ouaali, die vindt dat Ajax alles heeft geprobeerd. 'We hebben alles gedaan om hem te behouden. Wij hebben alle voorwaarden gecreëerd. Maar uiteindelijk mag hij de keuze maken.'

'Natuurlijk willen wij onze toptalenten behouden. Daarom ben ik blij dat overige talenten wel zijn gebleven. Dat blijft ons streven', stelt de 49-jarige. 

Naci Ünüvar

Een toptalent dat wel blijft bij Ajax is Naci Ünüvar. De middenvelder tekende donderdag een driejarig contract. 'Geweldig nieuws voor de club. Een talentvolle speler met potentie voor Ajax 1. Hij stond in de belangstelling van buitenlandse clubs. Het feit dat hij voor ons kiest is geweldig.'

Bestel nu een product uit de nieuwe trainingscollectie van Ajax!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
HenryVakH1972
1.65 deze gast .... Dwerg
1 0
DaishRedan
En dan wilt hij naar Engeland wat een mafkees
0 0
mistermiyagi
Binnen dit elftal zullen dit soort jongens snel tekort schieten..
Ik zie alleen een Gravenbech en een Unuvar de basis halen bij Ajax.
Ünüvar voor op de flanken, Gravenbech als Controlerende middenvelder.
Het probleem is dat het niveau omhoog gaat, er is geen plek meer voor probeersels als bij een Mazraoui.

Daarom is het goed om veel spelers te verhuren..
Het zal moeilijk worden om Ajax 1 te halen en te blijven staan. (+/- 15 wedstrijden weet te spelen)
0 0
insectenverdelg
Succes. tot over 3 jaar dat je met psv 2e wordt in de eredivisie met psv.
0 -2
vak114
Gaat daar 1 miljoen per jaar verdienen,hulde aan Peter Hoogewerf !
Ging voor het maximale, heeft alle topclubs tegen elkaar uitgespeeld.

Alles voor het eigen gewin.
2 0
ajaxdordtt
Misschien dat we na hun carriere, die nookt lang meer kan duren, Mink Peeters of Bouy aan kunnen trekken als iets van counselor. Voor het minimumloon uiteraard.
1 0
Thedude
Samen met Brouwer en Sergio de Windt.vooral Mink Peeters is leuk die komt bij een 3de divisie club in Spaanje waar hij aan is verhuurd niet eens aan de bak.Je gunt hem dat gewoon. Het is natuurlijk zo dat je het met talent alleen het niet haalt en meestal getuigd een dergelijk overstap niet van intelligentie of doorzettingsvermogen maar van makkelijk geld. Familia Castillo moet het ook nog maar waar maken bij Chelsea , alleen Reden maakt een kansje maar ook alleen bij de juist trainer bij Chelsea. Wij kunnen wel zeggen Ajax doet het zelfde met jongen Denen, Brazilianen en Afrikaanse spelers maar het grote verschil is dat Ajax een opleidingen is en jonge spelers echt de kans geven. Bij Engelse clubs krijg je dat simpelweg bijna nooit. Bovendien wordt er op fysiek getraind en veel minder op techniek wat ten koste gaat van de ontwikkeling van de speler.
0 -1
Web
Doodzonde, maar dit zul je altijd houden
Gelukkig denkt Unuvar hier anders over.
Bij Ajax groot worden en dan cashen
Want daar gaat het alleen maar om, geld maakt ze gek
0 0
Sampaoli
Helaas, groot talent. Kiest voor de korte termijn. Zal daar (veel) meer verdienen dan bij Ajax.
0 0
MichelAngelo66
Heb je er weer zo een. Sommigen kunnen de weelde en veren in hun kont in de jeugd al niet meer aan. Geen Ajax hart, ga dan lekker. Succes en de mazzel. Dat soort gasten heb je geen flikker aan. Hoe eerder die weg zijn hoe beter. Scheelt een hoop nutteloze energie.
0 0
WZAWZDB14
Dit gaat echt puur om de poen, helemaal na dit seizoen van Ajax. Ajax is op dit moment op sportief gebied gewoon verder dan man united.
1 0
PaulC
En over een paar jaar zal hij wel weer zeggen dat Ajax geen duidelijk plan had liggen en dat die club waar hij dan speelt zogenaamd veel warmer is dan Ajax.
0 0
Maus1978
Ik baal hier wel van hoor. Ik vond dit misschien nog wel een groter talent dan Brobbey, hoewel het op die leeftijd natuurlijk moeilijk te zeggen is. Enfin, zijn keuze, hij zal z'n redenen hebben.
1 -2
delphiero
Altijd flink balen als een groot talent weggaat bij Ajax. Ben wel benieuwd waarom hij nou vertrekt, hij gaf namelijk ongeveer een jaar geleden nog aan dat hij bij Ajax wou blijven. Verder ben ik benieuwd waar hij later gaat spelen want ik zie hem door zijn geringe lengte niet snel in de spits spelen in de PL terwijl dat (naar mijn idee) wel zijn favoriete positie is.
0 0
Francisco81
Horen we straks niks meer van. Of uiteindelijk bij subtopper hier in NL. Moet nog steeds de eerste speler ontdekken die bij ons uit de jeugd vertrok en gemaakt heeft in de Europese top. Ze spelen voornamelijk in de marge. De jongens die uiteindelijk zijn gebleven en debuteren hebben doorgaans meer kans van slagen in de top
3 0
ajax4ever01
Die zien we over een paar jaar wel terug bij Nac, Rkc of Sparta
0 0
MankeNelis
Hoogwerf komt voor de val. Bouy 2.0
0 0
JPM
PSV weet dus al wie ze in 2021 gaan contracteren. Schijtclub.

En al dat gelul dat we "gebaat" zouden zijn bij een zo sterk mogelijk PSV, blablabla. Nee, van mij mag die neppe tent door de grond zakken. Doe mij maar een absolute hegemonie van Ajax de komende tig jaar. Een oneindige heerschappij. Elk jaar CL spelen. We hebben zelf gezien dat je met de juiste omstandigheden, ook met een zeer zwakke Eredivisie, gewoon kunt stunten Europees. Daar hebben we niemand voor nodig en zeker PSV niet.
4 -5
3*stars*3
Heb een gruwelijke hekel gekregen aan die club maar vergeet niet dat een sterk PSV onze spelers juist ook tot het gaatje pusht.
PSV eindigde met 3 punten achterstand en groot deel van de competitie moest Ajax achtervolgen.

Als Ajax komende tig jaar titels blijft pakken, prima maar wel in een serieuze strijd met PSV en misschien Fey of Az.

Moet niet zo zijn dat we in februari al een gat hebben van 20 punten en in maart al de schaal pakken.
Zoals Celtic al jaren doet en Olympiakos in Griekenland deed.
3 -2
DeWijsneus
Goede reactie en denk dat iedereen het er wel mee eens is. Je hebt ze nu eenmaal nodig. En mag ook best gezegd worden dat PSV een redelijke prestatie heeft neergezet dit seizoen. Ik zou op geen enkele positie willen ruilen qua speler met PSV. Ook niet qua trainer voor de goede order!!! :-)
0 0
MK77
Lijkt me één keertje wel leuk hoor.
0 0
JPM
Fair enough.
0 0
Tomajax1990
Off: Stuttgart - Union 1-0 gescoord door A.donis.
2 0
Gonzo
Doei en door.
0 0
KVF
Ieder z’n ding maar als je het sportief wilt maken is Ajax de beste club voor je, als je dan weg wilt snap je er in mijn ogen niet zoveel van, maar ach wie ben ik:)
2 0
Koningtoto
Als je geen trots hebt om bij Ajax te voetballen, is het ook gewoon beter om weg te gaan. Dit soort spelers ga je niet missen. Ik wens hem veel succes, hij zal het echt nodig hebben.
6 0
AjaxBaggio
Die gast is nog geeneens 1.70. Wat heb je in godsnaam in Engeland te zoeken als kleine spits?

Als kleine spits moet je echt Messiaans goed zijn, om het te redden in Engeland. .

Zelf voor Redan (die veel meer talent dan Hoogewerf heeft) is het nog maar de vraag of hij uiteindelijk kansen gaat krijgen in Chelsea 1.

Ach ja, hij kan over 3 jaar alsnog naar PSV als hij het niet heeft gered.
3 -1
appeltje
Hij is 16 dus kan nog genoeg groeien.
Aguëro is 1,73.
Gabriel Jesus, Lacazette en Javier Hernández Balcázar zijn 1,75.
En hij kan altijd nog vleugelaanvaller worden. Genoeg goeie kleine daarvan.
1 0
BayernvanNederland
Ben regelmatig op de Toekomst en hoor slechte verhalen over hem langs de lijn. Slechte mentaliteit, slecht milieu. Verwend nest. Geen topmentaliteit zoals de Donny’s, Frenkie’s en De Ligt. Geen wonder dat hij dan ook het pad van Fosu Mensah, Riedewald, Dilrosun enz kiest.

Toch opvallend dat het vaak de buitenlandse/donkere jongens zijn die al snel voor het geld kiezen. Domme jongens met korte termijn denken meestal. Zonder verstandige ouders. Als je echt ambitie hebt weet je dat via Ajax 1 de beste weg is, ook de beste weg naar uiteindelijk het grote geld.

Ik baal er dan ook niet van dat ie weg is. Nepajacieden. Liever doorgaan met spelers die wel hun eigen ontwikkeling op 1 zetten ipv de snelle weg naar het geld.
14 -5
Cupmetgroteoren
Je maakt expliciet het verband tussen huidskleur en eerder naar het buitenland gaan. Klassiek vals verband. Het echte verband is natuurlijk sociaal-economische positie en eerder voor geld kiezen. Donkere jongens komen vaker uit armere gezinnen (gemiddeld gezien). Dat is het logische verband, als het er überhaupt is. Want hoe zit het met Frenkie de jong die Willem 2 in de jeugd verliet? Of telt dat dan weer niet?
6 -8
RedFeather
Typisch weer.
Het echte verband is cultuur: van gezin, van sociale context, van herkomst.
Mentaliteit is hier bepalend. En kom nou, cultuur en huidskleur zijn zeer sterk verbonden.
Die link is logisch.
Een stap van Willem II naar Ajax is sportief logisch. Een stap van Ajax naar Utd ook als je 19 bent en die band met drie kruizen om je arm mag schuiven.
Maar in zijn positie gaan is sportief niet de beste keuze. Financieel op lange termijn ook niet.
En dat geduld opbrengen, niet zwichten voor geld, dat bepaalt of je de juiste sportmentaliteit hebt.
Ik wens hem alle succes. Begrip voor zn keuze. Maar sportief is het wel matig van hem. En dat mag je best linken aan cultuur.
8 -4
Cupmetgroteoren
Ga eens vragen wat de supporters van Willem 2 vonden van de vroege move van de jong destijds. Je bekijkt het nu puur vanuit Ajax-kant en veegt vergelijkbare gevallen gewoon weg. De jong kan heel goed communiceren in de media. Zijn acties zijn echter altijd op meer geld gericht geweest. Verder geen probleem, hij heeft dit jaar zijn waarde bewezen voor Ajax, aardige gast ook. Maar daar gaat het hier niet om.
2 -2
DeWijsneus
De Jong koos misschien wel voor hét opleidingsinstituut. Dat kan je moeilijk zeggen over Man UTD of Chelsea.
1 0
Duif63
Frenkie had bovendien een trainer, Streppel, die het niet in hem zag zitten.
1 -1
Hollister
Snap niet waarom die huidskleur niet zo benoemd kan worden zonder dat je dat racistisch bedoeld.. het is toch gewoon een feit, ook kijkend naar het verleden, dat dit vaak met gekleurde jongens gebeurd... denk bv eens aan de befaamde kabel destijds... vergelijk de interviews van Seedorf, davids, Bogarde eens met Frenkie en De Ligt en Donny nu... als je dat soort dingen niet meer mag benoemen zonder ban of zgn de racisme kaart??
7 -3
Rukboor
Je vergeet de interviews met Domfries van PSV nog.

Ook een IQ van onder de 50.
0 0
Cupmetgroteoren
Ik zeg niet dat het niet benoemd mag worden, maar wees dan ook accuraat. Ook dat laatste is weer een bizarre vergelijking. Een generatie van 95 vergelijken met een generatie van nu. Ga eens een generatie terug: winter, Gullit, rijkaard, menzo, Roy. Allemaal zo verkaast als wat. Ik heb trouwens zelf niet zoveel met 'keurige gasten'. De jong vind ik een aardige gast maar verblind door geld. Verliet Willem 2 al in de jeugd en was al sinds z'n komst bij Ajax met geld bezig. De ligt speelt via zijn zaakwaarnemer tig clubs tegen elkaar uit om het hoogste salaris binnen te harken. Dus ja, ze zijn hooguit wat slimmer en subtieler als het om geldzaken gaat en kunnen goed communiceren. Hun drijfveren zijn dezelfde.
3 -4
JesperOlsen74
Ik vind je vergelijk met de Ligt en de Jong niet reëel.
Het verschil tussen Hoogwerf en de Ligt en de Jong is dat de laatste twee eerst in hun sportieve loopbaan geïnvesteerd hebben en op hoog niveau al een en ander gepresteerd hebben.
Door deze weg te kiezen zijn ze nu in de positie om dat te verzilveren.

Hoogwerf kiest voor het snelle geld (mag), met het risico dat hij over een paar jaar op de bank zit bij een Eredivisie club tegen een dito salaris.
Als je bij Ajax blijft en je overtuigd bent van je eigen kwaliteiten, dan weet je dat als je Ajax 1 haalt, er altijd wel een club voor je komt.
0 0
Lazell
Niet per definitie. Het is niet uitgesloten dat De Ligt rechtstreeks in de basis start en De Jong binnen 2 jaar basis staat(Busquets) of ook direct. In beide gevallen is het sportief dan een slimme keuze. Daarbij hebben ze wat gepresteerd met Ajax en gaat Hoogewerf weg voor hij 1 pot in zelfs maar Jong Ajax heeft gespeeld.

Vind niet dat ze langer hadden moeten blijven vanuit hun standpunt gezien. Ook op je 26ste kan je mislukken bij Barca, nu hebben ze tenminste nog geduld met je.
1 0
RedFeather
Feyenoord wordt er ook gek van las ik.
2 0
BayernvanNederland
Zo bedoel ik het natuurlijk ook. Omdat ze vaker uit een slechtere sociaal economische positie komen.
1 0
3*stars*3
Snap niet wat Riedewald in jouw rijtje doet?
Debuteerde op zijn 16/17e in Ajax1, heeft een aantal jaar in het 1e gespeeld maar kwam onder Bosz, in een lastige situatie terecht.
Hij heeft seizoen afgemaakt maar Frank nam hem in 2017 over.

Dat deze jongen een mentaliteitsprobleem had of heeft, weet ik niet.
Het is wel duidelijk dat dit een financiële kwestie is.
Juist bij Ajax krijgt jeugd een echte kans.
Dus hij kan niet gaan zeggen dat Ajax geen plan had ofzo want dat is tegenwoordig hip.
Spelers roepen snel dat een club geen plan had...
7 0
Ajax1969
Riedewald hoort inderdaad niet in dit rijtje.
Is wel te vroeg weg gegaan, maar pas na een flink aantal wedstrijden in het eerste. Het zelfde geldt voor Kluivert en Bazoer. Die worden ook vaak genoemd in dit soort rijtjes, maar zijn alledrie spelers die het eerste gehaald hebben en daar een periode een min of meer vaste waarde zijn geweest, dat is heel wat anders dan een jeugdspeler die zijn debuut in het profvoetbal (Jong Ajax) nog moet maken.
0 0
Kaito
Er is ook een groep donkere jongens die bij Ajax zijn gebleven ondanks veel interesse vanuit het buitenland. En zij hebben het uiteindelijk ook niet gered.

Die vergeet je even om dat het je uitkomt.
6 -3
Boer
Zou kunnen. Welke jongens doel je op? Ik heb twijfels over Hoogewerf. Lijkt mij typisch zo’n jongen die uitblinkt in de jeugd maar als volwassen speler tekort komt. Hoop oprecht dat ik het verkeerd zie, want ik gun ieder zijn droom.
0 0
JOHANisGOD
Kaito, serieus?

Kijk naar de jongens die weg zijn gegaan.
Hoeveel procent is gekleurd?
80%?
90%?

Wat is het percentage gekleurde jongens bij Ajax?
Toch geen 80%?
3 -1
Freddy Al
Wat suggereer je nu precies?
Ik denk dat het mogelijk een gevolg kan zijn van een wat grotere noodzaak als gevolg van weinig centjes thuis, wat ook bij blanke jochies kan gebeuren.
Of dat voor Hoogewerf geldt weet ik niet, ik zie echter geen enkel verband tussen ras en vertrek naar buitenland
0 0
tikkie takkie
Zal wel naar Chelsea of Manchester City gaan .. die zie je over drie jaar terug in de nederlandse competitie bij een club als PEC Zwolle of De Graafschap .. lijkt mij geen slimme keuze van hem!
2 0
MarLuuk76
Die speelt binnen 3 jaar bij PSV. Ik heb dan ook een vermoeden, dat PSV hier eigenlijk achter zit, en samen spant ManU. Zo maar eens aangifte van vermoeden van dit doen.
3 -1
Caparzo
Je hoopt toch dat dit seizoen met parels als Hakim, Frenkie, Donny en Mathijs (en al die gestrande ‘supertalenten’ daar tegenover) geleerd hebben dat € niet alles is in het leven, maar helaas geldt dat niet voor de ‘eye on the fast momey’ boys uit de scène .. helaas..
0 0
Stibba020
Achja, je houd er altijd jongens bij die gewoon dom zijn. Kunnen ze ook niks aan doen..
1 0
Rukboor
Domfries?
0 0
ErikDeBosz
Hoe dom kun je zijn, hoeveel hebben nou de absolute top gehaald? 1 of 2?
2 0
AFCA-B93
Vraag me toch af wat de andere jongens nou vinden van zo'n keuze. Ik vind het een hele domme en bovenal ook een domme keuze. Ja ik zei 2x dom, want zo dom is het.
0 0
Ajaxbrl
Veel plezier in het 3e van een Engelse grootmacht en wie weet zien we je nog wel een keer opduiken in de KKD, terwijl je teamgenoten CL spelen bij Ajax of een andere topclub die ze via Ajax1 hebben kunnen bereiken!
0 -1
Persian07
Ben ik de enige die hem geen groot talent vind? Ik vind hem een beetje type nunnely/lukoki....kan me niet voorstellen dat hij de eerste zou gaan halen. Mist gewoon heel erg het verfijnde...
2 -2
tikkie takkie
Het is wel een talentvolle speler maar hij oogt soms laconiek .. vraag mij af of hij de echte drive heeft om een topvoetballer te worden!
0 0
Papito020
Doeg jongen. Succes over een paar jaar bij helmond sport. Ajax zal je wel een goede aanbieding gedaan hebben. Maar meneertje zou meer willen waarschijnlijk.
0 -1
JSF
Roept over een paar jaar dat Ajax geen goed plan had....
1 -1
jaripettersson
Het eerste van ajax vraagt naast goed voetbal ook om een goeie kop erop. Prima dat er zo alvast wordt uitgefilterd.
1 -1
Wzawzdb1997
ajoh die zien we over 5jaar bij die kakkies.
0 0
bremovic
Grote fout maar daar komt hij nog wel achter.
man utd doet zo weinig met jeugd.
2 0
ajaxdordtt
Misschien moet Ajax ook wel iets veranderen. Of geen jongens uit kansarme gezinnen meer aantrekken, of op een if andere manier jongens uit die gezinnen huisvesten oid. Geef ze een huis bij hun eerste contract wanneer pa en/of ma het heel krap hebben.
2 -11
Ferd
Misschien moet AS eens stoppen met toegang voor figuren uit een kansarme omgeving. Zoals Dordrecht.
2 0
Ajacied33
Hahah heel gevat
0 0
Koningtoto
We zijn geen filantropische instelling.
0 0
godenzonenssuper
Appie zei ooit in een intervieuw dat zijn moeder amper geld had om nieuwe kleding /schoenen voor hem te kopen nadat er weer dingen kapot waren gegaan tijdens het voetballen op straat. Desondanks heeft hij zelfs tot zijn 17e gewacht op een contract.

Verstandige jongens hebben ff geduld, kiezen voor een logische carrière en pakken dan alsnog behoorlijk veel geld met een contract bij Ajax.
7 0
AjaxDaniel
Het heeft helemaal niet te maken met kansarme gezinnen. Daarnaast verdien met je eerste contract als jeugdspeler bij Ajax waarschijnlijk prima hoor. Ik denk meer dan modaal en dat als 16-jarige.

Het heeft vooral te maken met het karakter en de invloedssferen van de familie. Als hij een miljoenensalaris kan krijgen bij United heeft misschien zijn familie druk uitgeoefend. Maar dat heeft niks met kansarme gezinnen te maken, misschien alleen dat de kans daar groter is dat ze voor het geld kiezen maar dat is geen feit.

Odegaard koos ook voor Real en niet voor bijv. ons een paar jaar geleden, en ik betwijfel dat hij uit een kansarm gezin komt.
0 0
Ferd
"miljoenensalars" yeah right. Engelse clubs hebben geld als water, maar spenderen dat echt niet aan jeugdspelers.

https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/305684/liverpool-komt-ook-met-salarisplafond-voor-jeugdspelers/
0 0
Ajax1969
Ja, maar hij krijgt helemaal geen miljoenen salaris bij MU. Hij krijgt een apprentice contract van maximaal 15.000,- pond/jaar tot hij 17 is en hij en zijn ouders krijgen via een obscure constructie een BV waar hooguit een paar ton in zit. Als hij 17 is en het heel goed doet, dan mag hij een contract tekenen als prof en dan zijn er geen limieten meer aan het salaris. Hij kan echter ook apprentice blijven en dan verdient hij nog steeds geen modaal salaris. Donyell Malen is op zijn 17e verjaardag verlengd als apprentice en heeft pas met 17 1/2 een profcontract getekend dat waarschijnlijk ook niet veel voorstelde, want ik kan me niet voorstellen dat PSV veel voor hem heeft betaald. Als hij echt een absoluut toptalent is, is het financieel gezien pennywise / poundfoolish. Tenzij Dillon verwacht dat hij Ajax 1 nooit gaat halen en nu al het geld pakt, dat hij kan pakken.
De weg die Justin Kluivert of Frenkie de Jong heeft bewandeld is veel lucratiever als je een absoluut toptalent bent.
Maar de meeste jongens die vroeg vertrekken zijn dat niet, natuurlijk staan ze ook binnen de Ajax opleiding als een groot talent te boek, maar bijna elke lichting heeft daar een handje vol van en slechts één of twee halen structureel het eerste. Wordt hij een nieuwe Lukoki of een nieuwe Neres? Dat is op deze leeftijd moeilijk te voorspellen tenzij het een uitzonderlijk talent is. Dus kiest hij voor korte termijn financiële zekerheid. Dat heeft een Ödegaard inderdaad ook gedaan. Maar of het handig is?
1 0
Chesterson93
Maar kijk nu eens naar Ödegaard: kan nog steeds naar Ajax. Én hij laat zien dat hij het talent heeft dat Ajax in hem ziet en zag. Dan kan je er ook komen via een andere weg. Je vergeet bijna dat talenten dat ook zien.
0 -1
Ajax1969
Als het waar is wat beweerd wordt, verdient Ödegaard ook heel veel geld bij Reaal. Geen apprentice salaris, dus inderdaad in die zin een ander verhaal.
En we zullen nooit weten hoe het was gelopen als Ödegaard wel voor Ajax had gekozen. Had Hij dan Ajax naar de finale Champions League geschoten dit seizoen of had hij zitten te verpieteren op de bank? Dus niet zo'n goed voorbeeld.
Als je echter kijkt naar een Aké, die toch geldt als één van de Engelandvaarders die het wel goed heeft gedaan, zowel financieel als sportief, dan kan je je toch afvragen of Aké niet verder was geweest dan een basisplaats bij een club uit het rechter rijtje van de PL, als hij voor een geleidelijker route had gekozen. Nou is Aké pas 24, dus hij kan nog opschuiven richting top van de PL, maar ik denk dat hij zijn carrière anders had voorgesteld toen hij als 18-jarige de UEFA-cup van Chelsea in de lucht mocht houden.
1 0
tikkie takkie
ja maar als Ödegaard direct voor Ajax had gekozen destijds ipv Real Madrid was hij nu al veel verder geweest in zijn carriere!
1 0
ajaxdordtt
Odegaard is toch heel iets anders? Die ging uberhaupt naar het buitenland.

En dat het er niks mee te maken heeft is wel erg naief. Blind, de Ligt, klaassen, Donny of Bouy, Familia Castillo, Hoever, Redan.
1 -2
tikkie takkie
Hoe gaat het eigenlijk met Daiswan Redan .. een paar maanden geleden las ik berichten dat hij naar Everton of Borrusia Monchengladbach zou kunnen gaan?
0 0
jaripettersson
Dubieus mannetje jij. Maar dat was al bekend.
2 0
Hollister
Ik dacht laatst al.. als er iemand niet tekent is het Dillon wel... Bij Naci en Brobbey had ik geen enkele twijfel... sorry voor de in sommigen vooroordelen, maar deze jongen is al diverse keren disciplinair gestraft en is blijkbaar weer heel gevoelig voor de leuke bedragen die in het buitenland worden betaald... maar let op.. over 3 a 4 jaar duikt hij weer op bij PSV en hebben Naci en Brobbey een mooie transfer afgedwongen met een heel dik salaris... maw korte termijn denken. Maar 1 ding..... Hoeveel voorbeelden willen dit soort geldwolven hebben voordat het kwartje valt.?
Benoem ff de successpelers die zo vroeg zijn vertrokken? Welk percentage slaagt op deze manier en welk percentage via Ajax1? Zeker Dillon had heel snel kunnen doorbreken.. zeker beter als Bergwijn op die leeftijd
5 0
Lazell
Zal blijven gebeuren. Zijn mensen van net 16, die zijn gevoelig voor geld en de status van zo'n grote club. Zal altijd blijven.
0 0
Suarez16_
Tja en dan straks als zo'n Dilrosun bij Hertha op de bank zitten met 10 officiele profwedstrijden op je 21ste of lekker als Fosu-Mensah 3de rechtsback bij Fulham zijn op je 22ste. Blijf het zonde vinden dat ze vroeg weg gaan. Ook Redan gaf in een interview aan dat hij dacht niet door te gaan breken bij Chelsea. Zit je dan straks op je 22ste bij Cardiff City na je 3de verhuur.
7 0
3*stars*3
Snap jouw punt wel maar Dilrosun was op een gegeven moment een sensatie in de Bundesliga en haalde daarom ook oranje.
Raakte daarna geblesseerd en belande daarom opende bank.

Maar hij heeft het in Engeland niet gemaakt, zoals 99% die naar een opleiding ging van een Engelse topclub.
1 0
Suarez16_
Heeft aan het begin van het seizoen inderdaad 4 leuke wedstrijden gespeeld, maar 4 leuke profwedstrijden op je 21ste vind ik wel heel mager.
1 0
Francisco81
Precies dat. Ze spelen paar keer leuk in het buitenland en dan zijn ze ook gelijk geslaagd. En vervolgens belanden ze op de bank
0 0
de_pitbull
En dat zijn nog vrij succesvolle voorbeeelden ;)
Hie zit gewoon in dat hij het eerste van Ajax toch nooit gaat halen. Brobbey is de BOM
4 0
Suarez16_
Ja klopt hahahaha. Of zoals bouy en van velzen straks lekker KKD mer volendam oid.
1 0
Catenaccio
Verwacht blijkbaar niet door tebreken in Ajax 1.
Geen vechter. Easy way out.
Future cup vond ik hem ook niks. Was hij geblesseerd of zo .
Maar sluit me aan bij de rest: hoor je nooit meer iets van. Duikt Jaren later op als spit bij FC Antwerp
0 0
DeWijsneus
Jongens, begrijp dat het klote is maar toch ook wel ergens begrijpelijk? Zijn waarschijnlijk nu financieel onafhankelijk. Zelf komende uit weinig kansen gezin, kan ik het zeker wel begrijpen. Vooral als je jezelf hebt toegelegd op voetbal in plaats van studie. Ik kan niet ballen, daarom heeft mijn moeder mij altijd achter de broek gezeten om iets te maken van m'n leven. Lag ik op bed, terwijl mijn vriendjes nog buiten aan het voetballen of ongein trappen... Oké ik dwaal af maar kan het mij zeker goed indenken.
1 -1
Ferd
Dat financieel onafhankelijk is echt zo'n sprookje he. Hij vangt daar echt geen miljoenen, hooguit 2 ton en daarmee ben je niet financieel onafhankelijk. Engelse clubs betalen geen bizarre bedragen aan jeugdspelers

https://m.fcupdate.nl/voetbalnieuws/305684/liverpool-komt-ook-met-salarisplafond-voor-jeugdspelers/
0 0
DeWijsneus
Denk dat je je daar in vergist. Je artikel heeft het over Liverpool overigens. Zelfs bij Ajax kan je tonnen verdienen in de jeugd. Ik weet ook de details niet, maar hij zal niet voor het weer er heen vertrokken zijn schat ik zo.
0 0
Harrie Nak
Doekoe doekoe!
3 0
ajax4altijdamsterdam
Erg jammer dat hij niet bij ajax blijft. Groot talent en een echte killer met zowel links als rechts.
2 0
LuisManuelOrejuela
Oprecht benieuwd eigenlijk, maar is er een speler die de jeugdopleiding vroegtijdig verlaten heeft en vervolgens wel een geslaagde carrière heeft gehad? Volgens mij mislukken ze echt allemaal namelijk.
6 0
ajaxdordtt
Bouy
1 0
LuisManuelOrejuela
Het ergste is dat Bouy misschien nog wel het grootste ‘succesverhaal’ is van al die jongens.
1 0
DonQ
Heeft wel zijn wedstrijden gespeeld, maar toentertijd zag ik wel meer in hem dan een redelijke kracht bij PEC Zwolle. Die jongens benutten nooit meer hun volledige potentie omdat ze tijdens de belangrijkste jaren op de bank zitten of op een te laag niveau spelen.
1 0
Nicknaam
Dillion Hoogewerf in 2024 op De Herdgang na 5 weggegooide jaren:

"Ajax had geen plan met mij."
9 0
mickey2602
Of:"Ajax is geen warme club,PSV wel..."
5 0
JSF
Zaakwaarnemer wilde hws cashen...
0 0
vak114
Hou het maar op zijn ouwe heer,die wil al jaren het onderste uit de kan.
Waren vele topclubs in het geïnteresseerd,Real,Barça en Chelsea.

Hij zou volgend seizoen ook niet doorstromen naar de O19.

Gaat er naar alle wAarschijnlijKheid nog 1 vertrekken die niet naar de 017 doorstroomt.
2 0
Mocrodammerr
Het is het falen van de hoofd opleiding dhr Ouali. geen moer gepresteerd in het voetbal, maar mag zich hoofd opleiding noemen bij ajax. echt schandalig.
7 -9
FlyingDutchMan
Plus de kantinejuffrouw die de voorraad AA drank niet op orde had...
2 0
Mocrodammerr
is dat zo? droppen bij het grof vuil
0 0
Dit is mijn club
Want jij kent all ins en outs. Lekker kort door de bocht.
4 -1
Mocrodammerr
yup, ik heb me bronnen. Ajax opleiding is eigenlijk vrij treurig. Daar is hij verantwoordelijk voor. maar hij is een ja-knikker. geeft geen weerwoord aan de technische verantwoordelijken.
2 -4
DeWijsneus
Ik heb het ook vaker voorbij horen komen, maar weet het zelf niet uit eerste hand.
0 0
Spuit11
Sjo, sjo... ik geloof een anonieme gozer op een Ajax forum gelijk.

Wat een lulkoek.
2 0
Mocrodammerr
Heb niet om je vertrouwen gevraagd - is namelijk niet interessant. Aju!
2 0
Spuit11
Je zegt "Ik heb me bronnen." om geloofwaardig over te komen.

Als Valentijn Driessen het ergens heeft gehoord, kronkelen we met zijn allen erover als een pot palingen, jouw 'ik heb me bronnen' is van hetzelfde kaliber.
0 0
036AFCA97
Weet iemand trouwens hoe het met Daishawn Redan gaat bij Chelsea? Leek eerst een uitzondering te worden op de regel dat jonge talenten mislukken in Engeland, maar is nu stil rondom hem? Binnenkort transfer naar PSV? ;)
8 0
Benleiden
Heeft pasgeleden aangegeven er vanuit te gaan niet door te breken bij Chelsea, maar zegt wel al heel veel meer te hebben geleerd dan bij Ajax. Hoger niveau, fysieker etc. De gebruikelijke bullshit...
3 -2
appeltje
Over bullshit gesproken, degene die dat zei, was Familia-Castillo, niet Redan.
1 -1
Benleiden
Nou is een fout maken menselijk, maar het artikel dat ik heb gelezen was inderdaad een gecombineerd interview met Redan en Castillo. Zo raar is het niet dat ik het heb verward met elkaar. Ik zit hier niet voor m’n examen, maar gewoon op een forum die dient ter recreatie. Iets is dus niet direct bullshit als er verwarring is, ik heb het alleen verkeerd geïnterpreteerd. Volgens mij hebben ze beiden wel het idee dat ze als jeugdspeler niet echt een kans maken.
1 0
appeltje
Daarom controleer je meestal datgene waarvan je iemand gaat beschuldigen.
1 0
Benleiden
Beschuldigen? Je slaat volledig door. Ben je een bekende van hem?
1 0
appeltje
Je beschuldigt hem toch van 'de gebruikelijke bullshit'?
1 0
DeWijsneus
Zoals ik ook al zei, de gebruikelijke dooddoeners. Lijkt wel alsof je er iets meer achter zoekt.
0 0
DeWijsneus
Haha eens. Essentie van het verhaal klopt gewoon. Niet te druk om maken. Had liever een eigen bijdrage gezien van 'appeltje' maar mensen verbeteren is leuker, schijnbaar.
2 -1
appeltje
De essentie van het verhaal klopt juist niet. 036AFCA97 vraagt hoe het met Redan gaat. Niet hoe het met Familia-Castillo gaat.
En letterlijk één bericht hier onder reageer ik als enige inhoudelijk.
0 0
Benleiden
De essentie van het verhaal klopt wel: er breekt niet of nauwelijks iets door zodra ze te vroeg naar het buitenland gaan.

Of ik nu in de war ben of niet met bepaalde personen -wat heel makkelijk kon gebeuren door een combi-interview- feitelijk is het eindresultaat meestal nada voor de jongens op sportief gebied.
0 0
appeltje
Nee want het ging over Dashaiwn Redan. Die doet het juist bovengemiddeld. Is op zijn 18e gewoon basisspeler bij Chelsea O23.
0 0
DeWijsneus
Het ging mij er om dat de loze berichten weer naar boven komen als ze eenmaal de transfer hebben gemaakt. Excuses, had eerlijk gezegd niet verder gelezen over de andere onderwerpen! Je hebt helemaal gelijk.
1 0
appeltje
Heeft het iets minder dan vorig seizoenen, maar is doorgaans gewoon basisspeler bij Chelsea O23 op 18-jarige leeftijd. Is ook basisspeler bij Nederland O19, al heeft-ie de laatste 4 wedstrijden niet gescoord. In de 6 wedstrijden daarvoor wel 9 goals. Heeft nog tweejarig contract.
Dus niet echt reden om laagdunkend over hem te doen.
0 0
036AFCA97
Zouden deze jongens het nou nooit leren? Kijk even naar Fosuh Mensah, Malen, Mink Peeters en in mindere mate Kishna en Riedewald. En zet daar tegenover Donny, Daley, Veltman, Frenkie, Matthijs. Duidelijk toch?
10 0
AjaxDaniel
Jep, maar karakter verander je niet.
4 0
Pheadrus
Chapeau; Zo doe je dat als Ajax. Als hij dan toch besluit om te vertrekken dan ga je niet zitten zuurpruimen. Je geeft toe dat je het jammer vind maar je respecteert zijn keuze en wens je hem alle succes bij zijn nieuwe club.
Je houd niet iedereen binnen. Daarnaast haalt Ajax dit jaar vele talenten van AZ, Fey en andere clubs. Het is beter om er goed en netjes mee om te gaan en de in en uitgaande stromen te managen.
10 0
Matzet
Spijker op z’n kop. Daar moet je als club zijnde boven staan. Veel succes wensen en over een paar jaar mag hij een prachtige tweede plaats vieren bij de Lampen.
2 0
Schip
Frustrerend. Maar wat mij betreft niet uit het juiste hout gesneden. Zulke gasten krijgen niet de speeltijd bij zo'n club, die ze nodig hebben om echt door te groeien. Maar goed. Plata talks.
6 0
Vlieske
Ik wens hem helemaal geen succes. Wens hem een compleet mislukte stink Carrière
11 -4
pablofranka
Welke garantie heeft hij dat zijn carrière hier bij Ajax wel lukt?
1 -2
Toon meer reacties