Ook Bonnah kondigt vertrek aan

ThijsZwagerman, 01-06-2019 om 20:50, 23196 views, Instagram |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Solomon Bonnah gaat Ajax na dit seizoen verlaten, zo meldt de verdediger zelf op Instagram. De rechtsachter van Ajax O17 vertrekt waarschijnlijk naar Duitsland. De 15-jarige Bonnah speelde al acht jaar in de jeugdopleiding van Ajax.

'Ik heb mijn beslissing gemaakt en ik heb Ajax over mijn keuze ingelicht. Ik heb hier een fantastische tijd gehad en ontzettend veel geleerd. De technische staf, supporters en teamgenoten zullen voor altijd een speciale plaats in mijn hart hebben. Ik heb acht jaar voor deze mooie club gespeeld, maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging', zo schrijft Bonnah op zijn Instagram.

De aanvallend ingestelde rechtsachter speelde bij Ajax voornamelijk in de O17, maar maakte de laatste weken ook minuten in Ajax O19. Bonnah is niet de enige jeugdspeler die Ajax deze zomer inruilt voor een buitenlandse club. Eerder werd namelijk al bekend dat Dillon Hoogewerf na dit seizoen naar Manchester United vertrekt.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stevan
Jullie die negatief praten omdat hij weggaat, waarom denken jullie dat hij vertrekt. Jullie zien alles maar van de buitenkant maar geloof mij maar ajax is binnenshuis tegen over een heleboel spelers niet zo loyaal als julie denken. Als sommige hun hart en ziel geven voor ajax en toch geen contract krijgen, terwijl anderen 2 keer goed spelen die net komen kijken waarom zou je dan nog moeten blijven
0 0
MankeNelis
15 jarige snotkoker, nog kletsnat achter zijn oortjes. Hij is nog niet in staat beslissingen te nemen. Zal wel weer een zwerm strontvliegen omheen zoemen.
2 -2
DUDE92
Topreactie. Echt heel normaal.
2 -2
Ajaxxxisdebeste
Geen ambitie dus
0 -1
DaishRedan
Als die kut Regeer mee mag met de o19 en hij niet zou ik ook snel verkassen
0 0
Web
Tijd voor een nieuwe uitdaging
Het roept maar wat, zinloze teksten.

Een goede jeugdspeler wil leren, beter worden, en een doel om in de JC Arena te spelen.
0 0
Ansjo
Wat zijn dat nou weer voor teksten als je niet eens bent doorgebroken? Ajax is zo'n beetje de beste opleidingsclub ter wereld. "Laat ik naar Duitsland gaan!"

Ja doei gewoon een zak geld met een paar nieuwe gympen en ze zijn weg. En niemand in de familie die ze erop wijst dat dit bijna nooit zin heeft.
1 0
Jood0251
Ik heb 8 jaar voor deze mooie club gespeeld, dus het is nu hoog tijd om m'n carrière te verkloten.
1 0
PJSM
Denk dat dit soort spelers aanvoelt dat de absolute top er niet in zal zitten. Op het moment dat er dan iets aantrekkelijks voorbij komt grijpt men deze kans aan. Gebrek aan mentaliteit en inzet. Nooit zal iemand nog iets van deze jongens horen.
2 0
Bky
Haha die tekst van hem op Instagram.

Alsof ie Ajax door de voordeur verlaat nadat hij als aanvoerder 3 x kampioen is geworden met Ajax 1.
2 0
Ajaxbrl
Die zien we over een paar jaar wel weer opduiken bij FC Emmen..
0 0
Dit is mijn club
15 jaar en “tijd voor een nieuwe uitdaging”. Humor heeft die wel.
5 0
Gooseman
Op de bonnahfooi naar Duitsland.
2 0
FTS95
Hahaha! Doei maatje...sjesus wat een pannenkoek
3 0
TimAFCA
Op de future cup vond ik hem vrij aardig spelen, maar had ook de gedachte: is dit geen tweede Ligeon?
1 0
tikkie takkie
Het klinkt als een tekst van een spelersmakelaar/manager i.p.v. een 15-jarige jongen!
4 0
Ajax114
Toch ongelooflijk zulke teksten van een 15 jarige of dat hij al vier jaar in het eerste heeft gespeeld. De supporters zullen voor altijd een belangrijke plek in zijn hart hebben LOL. Deze jongen zweeft nu al. Bizar.
12 0
Cello
Het is gewoon hilarisch; om je te bescheuren.

Moest bij het lezen van deze woorden, die je verwacht bij een oudere speler, heel even denken aan Clarence Seedorf. Die was 16 toen ie debuteerde in Ajax 1 en als je die destijds hoorde tijdens interviews dacht je ook al aan een oude en ervaren speler. Maar goed....die overdreef het destijds nog net niet door te stellen dat ie een nieuwe uitdaging nodig had òf zelfs maar te denken dat ie uitgeleerd was.
5 -1
altijdwelwat
Dat was Clarence ook op zijn 16e .... in tegenstelling tot dit ventje , beperkte back met oogkleppen. Ik snap de stap wel , financieel aantrekkelijk en voor Ajax 1 komt hij sowieso tekort.
5 -1
Cello
Het klinkt als een speler van pak weg 25-26 jaar. Iemand van 15 jaar die toe is aan een nieuwe uitdaging. Tsjah....hij was natuurlijk ook al uitgeleerd!.
2 0
Joodhannus73
Die gasten krijgen gewoon de juiste aandacht die Ajax klaarblijkelijk niet kan geven. Er heerst nog steeds een attidude dat je blij mag zijn voor Ajax te spelen. Klopt feitelijk ook, maar hoe kan het dat onder het Harvard van de jeugdopleidingen nog steeds relatief veel toptalenten hun heil in het buitenland zoeken. Terwijl ze niet financieel onafhankelijk raken. Dan is er toch echt meer aan de hand...
1 -5
Murtagh
tot nooit meer ziens
0 0
Matzet
Beste AjaxShowtime, komt er binnenkort ook een overzicht van welke jeugdspelers komen?
3 0
ajax4ever01
Jeugdspelers die de concurrentiestrijd niet aan willen gaan zijn het shirt van Ajax niet waard.
3 0
MáximaZorreguieta
15 jaar en toe aan een nieuwe uitdaging? Mijn god...
5 0
FrankBeton
Lees, Poen
2 -1
Pheadrus
Het is alleen maar een goed teken dat er ook in de jeugd spelers komen en gaan. Het is prima dat er "verversing" is, ook in de jeugd teams. Ook in de jeugd moet worden door geselecteerd. Ajax haalt ook meerdere spelers van Fey, AZ en uit Denemarken. Het lijkt er op dat de besten blijven en dat is een goed teken.

We wensen alle vertrekkers oprecht en van harte heel veel succes. Het is zo klein-zielig om de jongens een trap na te geven bij hun vertrek.
3 -4
Godenzoon24
Klein zielig?? Wat is dat?

Snap wel wat je bedoeld maar ben het er niet mee eens. Op sportieve gronden vertrekken vind ik prima. Daar komen spelers van bv Az ook voor naar hier. Maat de voorbeelden lopen over van spelers die mislukken en het hier juist wel maken. Sportief kan dus de reden niet zijn als je bij Ajax zit. Dus is het een financiele reden. En daar heb ik geen respect voor. En dan hoop ik idd dat ze het niet redden. Namelijk de beste reclame voor Ajax.
1 -1
FrankBeton
Bling bling??
4 -5
vak114
Blinde draver,in de jeugd moest hij het vooral van zijn fysiek en snelheid hebben.
Wel jammer dat hij vertrekt
4 -5
3*stars*3
Als hij een blinde draver is die het nu vooral moet hebben van snelheid en fysiek, is het toch niet zo jammer dat hij vertrekt?

We hebben sowieso jongens en mannen nodig die trots zijn om ons shirt te dragen.
Kijk hoe trots zo’n Ünuvar is en in Ajax1, Klaas, Tadic en Blind bijv.
Zo hoort het en anders donder je maar op.
8 -4
Godenzoon24
Snap niet zo goed dat je minnetjes krijgt.
2 -2
3*stars*3
Misschien zagen ze het bij Ajax al aankomen en hebben ze daarom die gozer van Fey gehaald.
Blijft onbegrijpelijk dat zulke jonge gasten vertrekken.
En deze heeft het niet over gebrek aan plannen (want dat is ook hip tegenwoordig) maar hij heeft het gore lef om te beginnen over een nieuwe uitdaging, wtf!?!?
Uitdaging is juist om met generatiegenoten ook Ajax1 te halen en zo traditie in stand houden.
Geen 1 club buiten Ajax, geeft zoveel jeugd/jonge talenten een echte kans.

Maar laat hem et maar uitzoeken.
6 0
AFCAmichel
Ik hoop echt dat Kristensen en Dolberg blijven. Spelers met veel potentie.
0 -11
Ferd
De enige potentie die kristensen toont is als hij op je zuster ligt.
0 0
AFCA020!
“Het is nu tijd voor een nieuwe uitdaging” aldus de 15 jarige Bonnah...
10 0
Jelephi
Middelmatige speler.
2 -2
JesseMKB33
Mis je niks aan. Gaat ie in Duitsland ook op voetbal of gaat hij daar aan atletiek doen? Kan alleen heel hard rennen, voor de rest een hele matige speler.
0 -2
Hobbemastraat
Heb zucht...
0 -1
Lagasj
Weer een donkere jongen dus.
Zal wel aan mij liggen.
25 -13
RusselWestbrook
Het ligt aan jou. Er vertrekken ook elk jaar witte jongens bij Ajax, ook voor het geld. Daar maak je dan geen opmerking over. Dat ligt ook aan jou.

Ook trekt Ajax elk jaar een blik nieuw aangetrokken jeugdspelers open, veelal witte boys, en ook die vertrekken voor de poen bij hun 'echte' club. Ook daar maak je geen opmerking over. Ook dat ligt aan jou.
0 0
KingSimba
Klopt. Dit zijn structurele problemen die een bevolkingsgroep hebben, die in een historische context ontstaan zijn. Als we de zwarte babies in een wit gezin plaatsen groeien ze op zonder deze problemen en andersom zullen de witte babies de zelfde problemen krijgen die deze donkere mensen hebben. Als je conclusie dat het 'in de genen' zit dan ben je een enorme domme koe. Het is inderdaad jammer dat de linkse rakkers problemen willen oplossen in plaats van zich blind te staren op een huidskleur. Misschien moeten de rechtse rakkers dan toch maar met de eindschluss komen. Wtf
2 -2
Godenzoon24
Nee ze lossen juist helemaal niets op. Ze roepen enkel racisme als t benoemd wordt en verder doen ze niets.

Is t overigens een studie die conclusie die je trekt? Ik vraag me dat namelijk wel oprecht af. Zoals dat eigenlijk geen een overwegend zwart land het echt goed doet in de wereld. Waar ligt dat aan? Enkel geografische pech?? Of is het toch wel een soort van genen???
2 -2
KingSimba
Jij hebt duidelijk je geschiedenisboeken gelezen. Gefeliciteerd je bent toegelaten in de club van verstandige mensen. Neem dat onderbuikgevoel en verover de wereld. Held.
2 -2
Godenzoon24
Ach daar heb je weer een linkse rakker. Op de man spelen , jezelf verheven voelen boven de rest door weer met dat typische moralistische vingertje te wijzen, maar beargumentatie en gewoon een discussie voeren ho maar. Is dat gebrek aan argumenten of voel je je daar te groot voor. Jij bent tenslotte zoveel beter, slimmer en ruimdenkender.

Kop in het zand en geniet van het leven he. En als je weer met dat vingertje kan zwaaien kom je weer boven. Suc 6.
2 -2
KingSimba
Ok. Dan benoem ik even het voor de hand liggende. Toen wij als 'beschaafde' westen de slaven bevrijden vonden het nodig dat de negers hun schuld af betaalden. De schuld die ontstond omdat het bezit, het kapitaal, de slaaf niet meer eigendom was. Vervolgens heeft het beschaafde westen in de generaties daarna nooit enige investering gedaan om de diepe psychologische en culturele wonden te helen die ontstonden in die gemeenschappen. Als we het over Afrika hebben: weet jij dat de meest waardevolle grondstoffen in Afrika nog steeds in handen zijn van westerse kapitalisten? Dus om even terug te komen op waarom ik er een grapje van maakte. Jij bent niet echt in staat om te discussiëren over zulke onderwerpen als je de meeste basale kennis je al ontbeert. Dan zou ik jou vervolgens willen vragen: wat is jouw oplossing voor zulke problemen? Zijn we hier niet met ontelbare rassen, vele kleuren samen op één planeet? Denk je dat er ooit harmonie en samenzijn kan ontstaan als je hele bevolkingsgroepen als inferieur beschouwt? Dus serieus: zie jij dan een scenario voor je waarin we iedereen die ook een beetje anders is als onderschikt beschouwen en dat er dan toch een leefbare wereld ontstaat? Wil je die 'anderen' in permanente armoede houden? Wil je ze uitroeien?
1 -2
Godenzoon24
Kijk daar ga je al. Zeggen dat met mij niet te discussieren valt omdat jij veel te slim bent. Ik zeg nergens dat we inferieur zijn. Sterker ik trek geen enkele conclusie in mijn post waar jij in eerste instantie op reageert. Ik stel oprechte vragen. De opendeur die jij nu opentrapt is erg makkelijk en ook jij weer wel dat ik daarvanafweet. Je probeert alleen doormiddel daarvan een ander weg te zetten als onwetend. Je probeert een ander de mond te snoeren ipv openlijk de dialoog aan te gaan. Want mijn vragen zijn oprecht. Want ga een stap terug waarom zijn het de blanken die Afrika overheersten en niet andersom? En het westen overheerst nog steeds zeg je. Valt China daaronder in jouw beleving. Want als een land begint te overheersen is China het wel. Zelfs hier in het blanke westen.

Afijn het dwaalt ver af. Ik vind mezelf geen racist, maar ben zeker niet links. Ik houd wel van discussieren en Ik vind gewoon dat alle zaken besproken moeten kunnen worden zonder dat linkse moraalridders meteen weer populistisch "racist" gaan roepen. Ja want ook dat is een vorm van populisme, een woord wat links nogal graag in de mond neemt. Waarom niet gewoon een discussie waarbij mensen elkaars proberen te overtuigen met argumenten Ipv makkelijke one liners zoals wil je ze uitroeien? Racist , niet geleerd en dergelijke. Dat is de discussie de kant op trekken wat linkse mensen graag doen zodat ze weer lekker kunnen wijzen en zichzelf verheven kunnen voelen.
0 0
ajaxxcied4life
Je bent duidelijk een racist.

Tot aan 1500 heerste er in Europa armoede en was het continent op leven na dood. Terwijl in Afrika hele beschavingen uit de grond zijn gestampt. Het grote Malinese Rijk, Zimbabwe, Oost-Afrika en Egypte. Jij voelt je ten onrechte verheven boven zwarte mensen. Zo eerlijk moet je zijn. Maakt mij verder niet uit, maar hetgeen jij stelt is voor mij enkel een bevestiging van jouw onwetendheid en dat dat de grote drijfveer is achter jouw veronderstelde suprematie.

De moren hebben 700 jaar over Spanje en delen van Italië geheerst. De reden waarom zij niet verder zijn opgetrokken naar het Noorden is omdat er destijds helemaal niks te halen viel hier.

Al ver voor Columbus verkenden Afrikanen de wereldzeeën. Grote "zeehelden" als Vasco Nunez de Balboa, Lopez de Gomara, Rodrigo de Colmenares, Alfonse de Quatrefagos en de "the big hero"himself Columbus hebben allen in hun scheepsjournalen melding gemaakt van afrikanen/moren in de Amerika's die aldaar nederzettingen hebben gebouwd of geïntegreerd zijn geraakt met de oorspronkelijke carribiërs.

Ter ondersteuning van hetgeen ik hierboven heb vermeld kan ik onder andere een artikel uit de Observer aanvoeren van 24 februari 1975. In dat artikel wordt melding gemaakt van skeletten van negroïde mensen die zijn gevonden in Virginia. Deze stammen volgens de archeologen die onderzoek daarnaar hebben gedaan uit 1250. Dus van ver voor de periode van Columbus.

Aristoteles en Plato en meerdere Griekse filosofen geven in hun eigen werken aan dat zij kennis hebben gezocht in Afrika. Meer specifiek in Ethiopië dat burned faces betekent. Zij omschrijven de Ethiopiërs als zwarte mensen met kroes haar met een hoogstaande cultuur enz.

De universiteit van Timbuktu is een van de eerste universiteiten van de wereld. Van over de hele wereld trok men naar dat gedeelte van Mali om kennis te zoeken. En nee, niet enkel voor Islamtische kennis, maar allerlei onderwerpen werden er onderwezen. Waaronder astrologie, algebra, farmaceutische wetenschap enz. enz. De vele manuscripten die in de loop der tijd niet verloren zijn gegaan vormen hiervoor een bewijs.

Ook op het gebied van wiskunde was onder andere het Yoruba volk een van de pioniers. Claudia Zaslavsky (etno wiskundige) legt in haar boek Africa Counts onder andere uit hoe dit volk rekent met twintigtallen in plaats van tientallen.

Eglash een technische wetenschapper ontdekte in Tanzania dat de daken van de huizen aldaar in een geometrisch patroon zijn gebouwd. Hij maakte foto's hiervan en analyseerde deze bij thuiskomst en constateerde dat deze patronen de basis vormen van programmeren. Hij weet dit omdat hij zelf werkzaam is geweest als ICT'er bij een grote computeronderneming en zodoende thuis is in de wereld van software en programmeren. Hij reisde vervolgens door meerdere delen van Afrika en constateerde dat deze geometrische patronen overal in terugkomen. In de muziek, politiek, stedenbouw enz. enz.

Ron Eglash schreef verschillende boeken o.a. African Fractals: Modern Computing and Indignous Design.

De belg Dirk Huylebrouck schreef verschillende artikelen over wiskunde in Centraal Afrika voor de kolonisatie. Een belangrijk artikel staat in de Anthropologica Praehistorica, 117, 2006, 135 - 162 en het artikel heet: Mathematics in (central) Africa before colonization.

Paulus Gerdes
0 0
KingSimba
Ik zeg ook nergens dat wij inferieur zijn. Het zou je helpen even op te zoeken wat inferieur betekent. Lieve jongen, je maait jezelf volledig onderuit. Ik vind vooral je zin 'Want ga een stap terug waarom zijn het de blanken die Afrika overheersten en niet andersom?' heel sprekend voor hoe je in de discussie staat. Zou het als het anderom zou zijn dan ook helemaal prima zijn? Dus eigenlijk zeg je dat diegene die het eerst het zwaard uit vind iedereen die nog met stokken rond loopt het hoofd er af mag hakken? Hadden zij het zwaard maar moeten uitvinden! Ik heb ook nergens gezegd dat het westen nog steeds overheerst. Zo zijn er nog meer dingen die je aanneemt, maar ik niet kan terugvinden in mijn comments. Ook roep je heel hard over problemen, zonder dat je wil in gaan over hoe die problemen op te lossen. Wat is dan wel het alternatief voor uitroeien? Crickets. Ik houd er hier mee op. Wel leuk om te discussiëren, houd ik ook van. Terug naar school voor jou.
2 -3
Godenzoon24
Haha dat laatste zinnetje is weer typerend. Ik gebruikte het woord inferieur omdat ik net zo goed nergens zeg dat we superieur zijn. Dit zijn de aannames die jij maakt naar aanleiding van een donkere jongen die in mijn ogen voor het geld kiest. Jij probeert de discissie naar een ander spectrum te trekken. Dat heb ik echter net al uitgelegd en je gaat er gewoon mee door. Je roept ook heel hard dat ik allerlei ongefundeerde aannames doe op basis van wat jij zegt maar heel jou post bestaat daar uit. Ik stel een vraag en jij reageert op het antwoord dat dat ik volgens jou zou geven. En als je dan denkt dat terug naar school en dat soort hele zielige opmerkingen je punt sterker maken moet je dat blijven doen ventje. Het geeft je bekrompenheid aan hoewel je pretendeerd zo ruimdenkend te zijn. Maar goed laten we de discussie sluiten we dwalen af. Blijf nog maar op school jij:p
0 0
Ferd
Weer een racist. Jij hoopt zeker op een boreaal Ajax, met de uil van minerva in het logo?
3 -9
Godenzoon24
Dan ben je echt een racist als je een feit benoemd. Daar zijn die naieve linkse rakkers niet van he. Die steken hun kop in het zand en komen alleen boven om met hun moralistische vingertje naar andere te wijzen.
7 -2
Ferd
allereerst ben ik geen linkse rakker, dus daar ga je de fout al in. Al is alles minder dan extreem rechts linkser dan jij natuurlijk.

En het is geen feit. Er zijn ook zat blanke jongens vertrokken bij Ajax.
2 -3
jaripettersson
16 plusjes... Ik vind het eigenlijk wel mooi geweest hier.
4 -10
Godenzoon24
Het is toch gewoon een feitelijke constatering. Jij bent van de Groen links gedachte "kop in het zand" en vooral niet benoemen? Hij zegt toch helemaal niet verkeerd en zeker niet iets wat niet waar is. Waatom zo selectief verontwaardigd doen?
7 -3
Ferd
En hoppa, jammeren dat 'alles racistisch' genoemd word, maar zelf alles wat niet in jouw extreem rechtse denkgoed past tot 'groen links kop in het zand' bombarderen. Beetje hypocriet nietwaar? Jij doet hier selectief verontwaardigd.
2 -4
Godenzoon24
Extreem rechts omdat je opkomt voor het bespreekbaarhouden van zaken. Prima het volgende favoriete linkse loze kreetje passeert de revue. Vond t al zo lang duren.
1 0
Tecmessa
Omdat het natuurlijk nergens op slaat dat die jongen weggaat omdat hij zwart is. Waarom zou zijn huidskleur invloed hebben op die beslissing? Het gaat om de racistische gedachte die er achter schuilt: dat zwarte jongens per definitie minder intelligent zijn, dommere keuzes zouden maken, minder loyaal zouden zijn etc.
3 -5
Godenzoon24
Hij zegt weer een donkere jongen. Feitelijk juist! Dat er meer donkere vertrekken is tevens feitelijk juist. De conclusie dat ze dommer zijn omdat ze zwart zijn maak jij er van en ben jij dan nu niet de ......! De vraag is wel hoe bovenstaande feitelijke constaringen tot stand komen?
4 -2
Tecmessa
Haha, dus jij denkt dat die reactie hier goed scoort omdat het een feitelijke constatering is dat het een jongen is met een donkere huidskleur punt. Dat een reactie in de trend van: 'weer een jongen onder de 1.80m die vertrekt, het zal wel aan mij liggen' het net zo goed doet hier? Je ziet toch in alle reacties eronder dat mensen hier een oorzakelijk verband schetsen tussen zijn huidskleur en zijn beslissing? Het punt is dat als een 'witte' jongen, zeg Mink Peeters, vroegtijdig vertrekt, dit wordt geweten aan domheid, hebzucht, slechte begeleiding, slecht milieu etc. Bij een zwarte jongen komen die factoren ineens allemaal voort uit het feit dat hij zwart is. Dat is racisme.
3 -3
Sulejmanibesteaankoopooit
Het is te absurd voor woorden, huidskleur wordt gekoppeld aan allerlei factoren en daarna vermomd als "feitelijke constateringen".

Dat je moet uitleggen dat dat racisme is slaat nergens op, dat racisme bij onze eigen aanhang (op dit forum) zo wordt gewaardeerd baart me zorgen..
2 -3
Godenzoon24
En waarom zou huidskkeur niet gekoppeld kunnen zijn aan allerlei van die factoren? Als ik zeg dat donkere mensen de looonummers in het atletiek domineren. Ben ik dan racist? Of als ik zeg dat Nederlanders gemiddeld de langste mensen zijn? Of is het enkel selectieve verontwaardeging?
1 -1
Jan Doedel
Respect voor jou maar met linkse rakkers een discussie voeren is onmogelijk. Ze weten dat ze gelijk hebben. Niets wat ze daar vanaf kan brengen haha. Nogmaals diep respect voor jouw geduld :-)
0 0
Godenzoon24
Haha ik zeg niet dat het niet aan zijn kleur/genen ligt ik zeg ook niet dat dat niet beweerd/ gedacht wordt. Ik zeg alleen dat het niet meteen racisme is om een feit te benoemen. En als er door een bepaald feit bepaalde gedachtes insinuaties voortkomen is het toch prima daar over te discussieren. Ipv met je moralistische vingertje te zwaaien en te roepen racist.
1 -1
FissaDeGekste
Best komisch dat je ronduit racistische uitspraken doet en als iemand dat dan benoemt is diegene een 'linkse rakker'. Ook lukt het je om in langdradige reacties slechts op één zinnetje van een ander in te gaan, namelijk het zinnetje wat jou het beste uitkomt. Mooi man, niks meer aan doen.
0 0
HeavenlyDivine
Ah, ik wist niet dat ik op dumpert zat
6 -3
AltijdGelijk
70% van de jeugd is volgens mij donker, dus logische statistieken.

Vince Gino Dekker, groot talent, gebleven, waar is ie nu???
12 -5
Godenzoon24
Och een voorbeeld en jij hebt gelijk????

Statistisch gezien gaan er relatief meer donkere spelers weg voor t geld. Statistich gezien komen jongens die voor jet sportieve aspect gaan verder dan degene die voor t geld gaan. Waarom mag dat niet gewoon geconstateerd worden?
1 -2
Michelangelo
ik neem aan dat je hier nu ook alle statistische cijfers gaat publiceren. zover ik namelijk de cijfers ken, klopt je verhaal niet.
1 -2
Godenzoon24
De cijfers voorzover jij die kent ga jij nog publiceren??
0 0
DUDE92
Zo, heb jij even geluk dat Michelangelo zijn "cijfers" niet heeft gepubliseerd. Nu hoef jij het ook niet te doen, én mag je lekker gefrustreerd blijven op die linkse rakkers! Weer een geslaagde zondag ochtend zo!
0 -2
Godenzoon24
Ook hier geld voor jou/hem toch hetzelfde. Iemand verwijten geen cijfertjes te hebben en vervolgens een conclusie te trekken zonder zelf cijfertjes te hebben. Daar mag je natuurlijk niets van zeggen. Maar blijf vooral gefrustreerd met je vingertje wijzen en alles racisme noemen.
0 0
DUDE92
Je valt zo ontzettend door de mand in dit topic gast, het is echt pijnlijk. Zelf zonder met argumenten te komen zeggen dat andere mensen het fout hebben, om vervolgens naar argumenten te vragen. Als er vervolgens weer naar je argumenten wordt gevraagd, kom je met een leuke comment om er weer onderuit te komen. Weet je waarom mensen zo vaak zeggen dat het toch geen zin heeft om met "zo iemand" te discussiëren? Omdat het gewoon maar niet binnenkomt. Het wordt enorm vermoeiend om keer op keer dezelfde redenaties te moeten maken tegenover mensen die toch niet van mening gaan veranderen.

Bouy
Hoever
Aksit
Redan
Castillo
Bakker
Fosu-Mensah
Bonnah
Hoogewerf
Malen
Antonucci
Beelen
Dilrosun
Peeters

Dit is een beetje hoe ver ik kom zo uit mijn hoofd. Bouy is al een tijdje terug, dus als we in de afgelopen 5 jaar kijken is minder dan twee derde (van wat ik me kan bedenken) een donkere jongen. Als je dan ziet dat het overgrote deel van de Ajax jeugdspelers donkere jongens zijn, zie ik dus inderdaad niet een "trend".

De comments over Beelen: "jammer dat hij ervoor kiest om ons te verlaten, maar begrijpelijke keuze."
Bonnah: "weer een donkere jongen, opvallend!"

Ik zit nu al 10 minuten te typen, en ik weet dat het voor niks is. Voetbalsites zijn ook niet de plek om iemands (politieke) mening te proberen te veranderen. Ik stoor me er gewoon aan dat überhaupt dit soort discussies worden aangewakkerd.
0 -1
Godenzoon24
Ok nog een aller laatste comment op jouw pot verwijt de ketel....... comment. Daar zal ik niet meer op ingaan inderdaad want dat komt toch niet binnen.

Dan op je andere stukje. Kijk even t topic van Bakker na en zie daar de reacties. Net zo negatief mbt zijn keuze en diens beweegredenen. Daar gaat t niet eens om. Iemand zegt weer een donkere jongen. Maar ipv bv een uitleg hierboven vallen mensen over elkaar heen om hem racist te noemen en de moraalridder uit te hangen.
0 -1
Ferd
Statistisch gezien zitten er meer donkere jongens in de opleiding dus is het logisch dat er meer donkere jongens vertrekken.
1 -1
Danos
Go ahead ;-p
0 0
didierajax020
Nee. Contract wordt niet verlengd :-). Aldus bijna clubloos.
1 0
JesseMKB33
Dekker een groot talent? Dat was een hele matige speler.
7 -4
DUDE92
Stond achter Nouri, VDB en Cerny wel degelijk bekend als grootste talent.
4 -8
JesseMKB33
Bij wie? Er is echt geen 1 serieuze kenner geweest die ooit heeft beweerd dat Dekker Ajax1 zou kunnen halen. Had een aardige voorzet, maar verder echt een hele matige speler.
9 -6
trodat4030
In de C jeugd had bijna niemand het over Donny, waren altijd Appie en Gino die de grote talenten van die lichting waren. In de B ging Gino direct naar de B1 (o17), samen met Appie en Walian, Donny moest zich in de B2 opwerken en kwam er nadien bij en Gino bleef, mede door blessureleed, achter toen Donny en Appie naar de A1 gingen.
3 -4
DUDE92
Ik heb het over toen hij rond de 15 was he, niet toen hij in Jong Ajax speelde, toen inmiddels duidelijk was geworden dat hij inderdaad tekort kwam.
2 0
wolterx
Samen met Savastano toen nog inderdaad.
1 0
3*stars*3
Ach, krijgen we dit weer...
4 0
AltijdGelijk
Inderdaad Frenkie is ook bruin.
2 -8
Godenzoon24
Daar krijgen we 86 mlj voor. Die laat zijn club wat achter. Is ook niet eens eigen jeugd en dus helemaal geen vergelijking.
3 -1
Schip
Net als Bakker idd.
4 -9
Godenzoon24
Meeste en allemaal. Ja is het domheid af laat je dat weg om je gelijk te halen???
1 0
wolterx
Of Mink Peeters.
4 -6
Maxwell_5
Jordy Brouwer, was ook van de verstandige kant.
0 0
Stibba020
Of Fosu Mensah, Redan, Malen, Castillo, Dilrosun, Hoever enz

Nu Bonnah en Hoogewerf weer, het is toch wel opvallend..
6 -3
AJAIXIXIXI
Ik probeer totaal niet racistisch te zijn ofzo maar die jongens hebben gewoon niks met Ajax en gaan er bij de eerste de beste kans vandoor.
12 -6
Jelephi
Wat bedoel je
1 -1
mgtow
Lijkt mij een hele gezonde ontwikkeling als we dit soort dingen hier kunnen benoemen. Zolang er uiteraard verder geen nare bijbedoelingen bij zitten.
3 -4
Godenzoon24
Nee nee alle groen links fanboys hebben dat liever niet. Je moet je kop in het zand steken en als je ooit iets zegt over een beoaalde groep ben je een racist. Of het nu waar is wat je zegt of niet!
3 -1
Michelangelo
kom met feiten, dan kunnen we praten. echter doen jullie dit vermoedelijk op basis van gevoelens.
1 -1
Godenzoon24
Op wat voor basis het ook is wordt ik ontzettend moe van dat linkse moralistische vingertje dat net zo populistisch is als rechts door bij alles te pas en te onpas de racisme kaart te trekken.
0 -1
Ferd
En ik word ontezettend moe van dat rechtste, radicale, vingertje dat bij alles naar huidskleur of religie wijst.

Overigens doe jij hetzelfde, een moraliserend vingertje en te pas en te onpas "links" te brullen.
1 -1
Godenzoon24
Nogmaals als iemand stelt dat er weer een donkere jongen vertrekt en enkel de vraag stelt hoexdat komt dan is dat racistisch en radicaal? En ja dat is vaak bij de publiekelijk voor uitkomend linkse mensen die meteen dat soort kreten bezigen.
0 0
RaynoFischer
Je kan het niet ontkennen idd dat het meestal de donkere jongens zijn die veelste vroeg vertrekken, waarschijnlijk mede door hun omgeving.
Dan heb je er ook wel een Mink Peeters, Bouy en Bakker ertussen gehad .

Nou heb je met Brian Brobbey wel een verstandige gozer ;)
7 -1
Matzet
Dat juist donkere jongens vertrekken is niet verbazend. In Nederland zijn donkere mensen helaas nog altijd oververtegenwoordigd in de onderste klasse van de samenleving.

Ik ken zijn leefsituatie niet, maar als je in (relatieve) armoede leeft en je krijgt de kans om meer geld binnen te krijgen voor jezelf en je familie, dan snap ik het wel. Het is een duivels dilemma voor een jongen van 15. Welke keuze je ook maakt, je weet nooit wat de juiste is.
7 -2
Lagasj
Ja natuurlijk het is mijn schuld dat ze oververtegenwoordigd zijn in de onderste klasse van de samenleving.
Vraag jij je wel eens af hoe dat zou komen?
En heeft het misschien iets met intelligentie te maken dat je nooit weet wat de juiste keuze is?
O nee, was even vergeten dat jij dat allemaal wel snapt.
Vergeet geen centjes voor de zending in het kerkzakje te doen a.s. zondag
1 -2
EWJM
Lagasj, nee, dat komt niet omdat donkere jongens minder intelligent zouden zijn. Of wil je echt neonazi-theorieen zoals rassenleer gaan verkondigen? Je weet dat de enige mensen die rassenleer serieus nemen letterlijke neo-nazi's zijn? Is dat het gezelschap wat je wil houden en serieus wil nemen?

Waar dat wel door komt is de erfelijkheid van welvaart. De zwarte mensen die hier in West-Europa leven zijn bijna allemaal voortgekomen uit slaven (en soms gastarbeiders) uit Afrika. Dit waren mensen die dus in totale armoede zijn begonnen. Het probleem is echter dat welvaart erfelijk is. En dan niet alleen in letterlijke zin (wat je erft van je ouders) maar ook in figuurlijke zin: als je ouders minder geld hebben zal je ook over het algemeen minder (of slechtere) opleiding hebben. Laat staan de middelen die je daarbij helpen (mobiliteit door een auto bijvoorbeeld).
Als je ouders minder connecties en kennissen op hoog niveau hebben zal je daar zelf ook veel minder snel kunnen komen.
Als je ouders minder verdienen zullen ze meer uren of meerdere banen moeten werken, wat natuurlijk effect heeft op de opvoeding en allerlei negatieve effecten heeft, ook op eigenschappen die je verder helpen in het leven en in je carriere. Ook moeten veel jongeren in zo'n situatie op vroege leeftijd al gaan werken in plaats van een opleiding volgen.
Als je als bevolkingsgroep als minderwaardig wordt gezien zal je ook veel meer dicriminatie op de arbeidsmarkt meemaken en dus veel minder snel goede banen kunnen krijgen.
Enzovoorts, enzovoorts.

Het zelfde gebeurt nu trouwens met de Marokkaanse en Turkse gastarbeiders. Die zijn ook hier gekomen om de allerlaagst betaalde banen in Nederland te doen. Daardoor blijven hun kinderen en kleinkinderen relatief gezien nog steeds achter ten opzichte van autochtonen.
Dus ook in discussies waarom moslims over het algemeen iets oververtegenwoordigd zijn in criminaliteit, is dat het antwoord.
Of wil je claimen dat ook de Marokkaanse genen ze minder intelligent maakt?
0 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Wat is dit voor racistisch gezwets dat donkere jongens minder intelligent zouden zijn? Wat een kutsupporter ben jij zeg
1 0
Ferd
Als intelligentie de oorzaak is voor een sociale onderlaag, dan woon jij vast in een vuilnisbak.
1 -1
Bensco
ik vind dat ook wel heel makkelijk geroepen. Jongens van 15 krijgen echt geen salarissen aangeboden waarmee ze op hun 20ste financieel onafhankelijk zijn of hun familie mee kunnen ondersteunen. Zeker niet als je nog nagaat dat er een deel af moeten worden gedragen aan 3e partijen. Dit zijn vaak gewoon jongens die mooie praatjes krijgen voorgedragen en snelle avondjes krijgen voorgeschoteld. De kans op succes is echter minimaal want ik kan me geeneen speler voor ogen halen die gebaat was bij een vroegtijdig vertrek uit Nederland.
3 0
Godenzoon24
Juist!
1 0
Matzet
Ik zeg nergens dat ze financieel onafhankelijk worden. Maar als jij moet rondkomen van 1200 euro per maand en ook nog een gezin moet onderhouden, dan is dat geen vetpot. Als zo’n jongen op jaarbasis 50K binnenhaalt, dan is dat een wereldinkomen voor de familie.
Bovendien kan hij zich ook daar verder ontwikkelen en ontneemt hij zichzelf niet de kans om profvoetballer te worden.
Of het verstandig is? Geen idee, ik denk het niet. Ik kan alleen begrip opbrengen voor jongetjes van 15 die voor zo’n lastige keuze komen te staan.
1 0
Godenzoon24
Tuurlijk. Maar zijn zijn ouders ook 15????
0 0
Ferd
Die 50k krijgt een jeugdspeler met contract bij Ajax ook
0 0
Bensco
ik vind dat ook wel heel makkelijk geroepen. Jongens van 15 krijgen echt geen salarissen aangeboden waarmee ze op hun 20ste financieel onafhankelijk zijn of hun familie mee kunnen ondersteunen. Zeker niet als je nog nagaat dat er een deel af moeten worden gedragen aan 3e partijen. Dit zijn vaak gewoon jongens die mooie praatjes krijgen voorgedragen en snelle avondjes krijgen voorgeschoteld. De kans op succes is echter minimaal want ik kan me geeneen speler voor ogen halen die gebaat was bij een vroegtijdig vertrek uit Nederland.
1 0
afcas
Precies, mensen halen huidskleur en sociaal/economisch/maatschappelijke status vaak door elkaar. Ik ben het er nog steeds niet mee eens dat ze vertrekken zolang ajax iets in ze ziet aangezien je hier nog steeds meer kans hebt op een succesvolle en daarmee beter verdienende carrière, maar ik kan het van hun beter begrijpen dan jongens waarvan je weet dat ze het thuis beter hebben..
0 0
didierajax020
Nee hoor. Dacht ik ook (€€$$).
0 0
wolterx
Overkomst van Vd Sloot zou wel eens mee kunnen spelen, hij gaat niet mee met 'zijn' team naar o19. Speelt al paar jaar boven zijn leeftijdscategorie en zou nu terug gaan door aantrekken nieuwe rechtsback.
0 0
RaynoFischer
Of Vd Sloot is juist gehaald omdat hij besloten heeft te vertrekken
2 0
wolterx
Vd Sloot had zich vorig jaar al eens aangeboden bij Ajax waren toen de geruchten. Bonnah mocht toen nog nieteens met clubs in gesprek gaan. Al kan dat ook, dan heeft Ajax snel gehandeld al is het wel vreemd dat de aanvoerder van Feyenoord o17 nog voor einde seizoen vertrekt als hij niet al lang en breed een nieuwe club zou hebben.
0 0
ajaxminimax
Misschien was het al wel eerder bekend bij Ajax? Dat ze daarom die vd sloot halen
1 0
3*stars*3
‘Tijd voor een nieuwe uitdaging’.

Dat zegt een jochie van 15....
8 0
Eastwood
Gesouffleerd door zijn vader en moeder waarschijnlijk.
0 0
ajaxminimax
Ja ik schrok er ook van... Je speelt bij de grootste club van NL, notabene haalde het de halve finale van de cl... en dan zeg je als 15 jarige ik ben toe aan een nieuwe uitdaging
0 0
RaynoFischer
Echt he, alsof er op je 15e niet nog genoeg uitdagingen bij Ajax zijn...
Zakkenvuller
0 0
wolterx
Qua club keuze wel best mogelijke keuze gemaakt kijkende naar zijn kwaliteiten. Ben benieuwd hoe hij het gaat doen in Duitsland, had echt van veel ploegen interesse gewekt.
0 0
ajaxminimax
Welke club dan?
0 0
wolterx
Schijnt RB Leipzig te zijn geworden. Is daar al eerder op bezoek geweest.
0 0
Frenkie85
Ken deze jongen niet echt, was het een groot talent?
0 0
Champy
Een held in de onder en middenbouw. In de onder 17 kan ie nog wel het niveau aan.
Maar ik schat in dat ie dezelfde ontwikkeling zou meemaken als Bakboord, Ligeon en Zeefuik...
2 0
altijdwelwat
Eens al vond ik Bakboord op deze leeftijd echt wel een klasse beter als deze jongen.
0 0
Champy
Bakboord heeft in de C1 eigenlijk al z'n hoogtepunt gehad.
Dat was zo'n beetje het jaar dat Matthijs het overnam als leider van de ploeg.
De backs worden eigenlijk weinig tot niet gestimuleerd. Het zijn vaak centrumverdedigers die naar de zijkanten worden geschoven.

Ajax moet gaan denken een middenvelder die net niet goed genoeg is op de backpositie te zetten in de laatste fase van de opleiding.

Het zou me niet verwonderen als Quinten Maduro op die plek z'n debuut gaat maken.
1 0
FlyingDutchMan
Zoals Nous zijn doorbraak heeft gemaakt.
0 0