Hoogewerf verkast naar Manchester United

ThijsZwagerman, 01-06-2019 om 17:45, 10294 views, Instagram |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jeugdspeler Dillon Hoogewerf verruilt Ajax aankomende zomer voor Manchester United. De geruchten over een overgang van het talent naar The Red Devils gonsden al langer, maar zaterdagmiddag bevestigt Hoogewerf de overgang zelf op Instagram.

In een eerder stadium bevestigde Ajax al dat de 16-jarige Hoogewerf de Amsterdammers komende zomer zou verlaten. Er werd toen al volop gespeculeerd dat Manchester United zijn nieuwe club zou worden, iets dat zaterdag dus werd bevestigd. 

Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali baalt van het vertrek van de jongeling, maar zegt ook dat Ajax er alles aan heeft gedaan om hem te behouden. 'Wij hebben alle voorwaarden gecreëerd, maar uiteindelijk mag hij de keuze maken.' Hoogewerf kwam dit seizoen uit in Ajax O17 en Ajax O19. De laatstgenoemde ploeg werd zaterdagmiddag ten koste van Feyenoord landskampioen.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

@topsmmofficial

Een bericht gedeeld door Youth player of Ajax (@dillonhoogewerf) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Van Reenen
Hoogerwerf gaat zich echt niet beter ontwikkelen bij Man.United. Ach, ziet de bui al hangen met zoveel goede spelers voor hem, dat hij in de eerste de beste worst hapte die hem voor de neus werd gehouden.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Die zien we nooit meer TE..RUG
2 0
RJB1979
Jawel hoor. Over jaar of 4 bij PSV.
0 0
Radie125
Ach wat maakt het uit nu weg anders straks weg
0 0
Danos
Jammer maar oké!

We kunnen wel een waarde oordeel hebben over tfm, bouy , peters etc.
Maar laten we dan ook een lijstje maken van jeugdspelers die wij halen die niet “ gelukt” zijn zoals Fischer, pascali , antonucci etc etc
0 -1
SpursAjax
Fischer heeft gewoon ontzettend veel wedstrijden in Ajax 1 gespeeld en antonucci is voor 3.5 miljoen verkocht aan Monaco. Dus aan die spelers heeft Ajax nog wat gehad. Die jonge spelers genieten hun hele jeugdopleiding bij Ajax en als Ajax dan de vruchten ervan wil gaan plukken gaan ze gratis weg verdient Ajax er niks aan...
0 0
Cupmetgroteoren
Je hebt simpelweg gelijk.
0 0
Cello
Kan wel wezen, maar er is ook een lijstje te maken met spelers die door Ajax gehaald zijn, groot deel in de jeugd gespeeld hebben, daarna gedebuteerd hebben in Ajax 1 en daarna wel geslaagd zijn. Jongens als Alderweireld, Vertonghen en Eriksen kon je vandaag nog aanschouwen (en er zijn meerdere voorbeelden)...

Hoe groot is het lijstje dat je kan maken van 'te vroeg' vertrokken jeugdspelers die de absolute top desondanks hebben gehaald???. Eerlijk gezegd kan ik er eigenlijk geen één noemen.....
En had zo'n lijstje bestaan dan had je idd kunnen begrijpen waarom jonge, te jonge ajacieden een stap maken naar het buitenland, dat zouden dan soort van rol-modellen zijn.

Probleem alleen: die zijn er niet!.
1 0
Stibba020
Tot nooit
0 0
ajax1forever
Zo jammer, kan geweldenaar worden.
0 0
FrankBeton
Wat hebben al die jeugdspelers die zo jong bij AJAX vertrekken met elkaar gemeen, vraag ik me af.
1 0
Cupmetgroteoren
Ze zijn allemaal donker. Wat hebben de jeugdspelers van Denemarken die naar Ajax komen met elkaar gemeen? Ze zijn allemaal blank. Wat hebben Frenkie de jong en Bakker die hun jeugdopleiding verlieten met elkaar gemeen? Ze zijn beide blank. Kortom, niemand heeft wat met elkaar gemeen.
1 0
Ferd
Bakker, Brouwer, Peters .....

Je maakt een goed punt, alleen klopt het niet dat ze allemaal donker zijn.
0 -1
Lagasj
Je vraagt het je helemaal niet af, je bent gewoon een beetje laf....
Het zijn meestal laagopgeleiden. Punt.
Zeg dat dan ook gewoon.
Hoeven we toch niet omheen te draaien?
De meesten hebben gewoon iets minder in de bovenkamer want zijn laag opgeleid net als hun ouders anders zouden ze wel betere een keuze maken en hun toekomst niet vergooien voor snel geld.
Als je n.m.l laag opgeleid bent heb je gewoon minder discipline van denken.
De zaken rustig overdenken heb je niet geleerd. Niks mis mee..... maar niet ontkennen, dan naai je jezelf en verval je heel snel in de slachtoffer rol en dat gebeurt dus regelmatig.
Ik vind het prima maar kijk mij er niet op aan als ik dat vaststel.
Uiteraard zijn er ook laagopgeleiden met weldenkende ouders maar dat is helaas de minderheid.
Dat mag je natuurlijk niet zeggen.
O nee....want dan ik krijg de hele linkse kliek over me heen of AS haalt het van de site.
Want dan ik discrimineer ik ondanks dat de feiten/cijfers mij gelijk geven.
2 0
HStorm
Positioneer je je nu zelf in een slachtofferrol zonder ONS oordeel eerst te horen?
0 -1
Ferd
Lagasj suggereerde in een ander bericht dat het door z'n huidskleur zou komen. Kreeg daar terecht de volle laag op en pakt het nu anders aan.
0 -1
Lagasj
Je lult uit je linkse nek.
Jammer voor jou maar er staan (stonden) 20 duimpjes omhoog, maar dat komt je niet uit en daarom lieg je er gewoon over.
Typeert je.
En deze laffe AS site komt het ook niet uit dat de meeste mensen het met me eens zijn.
En wat doe je dan als AS.......... Je verwijdert het doodleuk.
0 0
T.reckveugel
Wegkijken, een oud Nederlands gebruik, erg rood (lees links) ook.
Cruijff gaf al aan dat Davids in de RvC zat om dit te verbeteren, gelijk de racisme kaart.
Davids sloeg ook graag zijn wijf, weer een andere kwaliteit.
Laat het, discussie moet je niet willen winnen
3 0
wolterx
Waarom zouden ze iets gemeen moeten hebben buiten vertrek bij Ajax? Overal vertrekken jeugdspelers, zal niet één duidelijke overeenkomst zijn tussen spelers.
0 0
Cello
Ze missen denk ik het gezonde verstand om goed na te denken over wat de gevolgen voor hun carriere zou kunnen zijn. Zijn blind voor, of totaal onbekend met, hoe carrieres verlopen zijn van hun voorgangers, die ook op zeer jeugdige leeftijd reeds vertrokken. En daar zijn inmiddels legio voorbeelden van.
Kijk....had je nu een flink aantal voorbeelden van spelers die zeer vroeg vertrokken èn die het gemaakt hadden na die stap....dan kan ik me nog iets erbij voorstellen.
Maar die voorbeelden zijn er eigenlijk niet....tenzij je, bij sommigen dan, tevreden kan zijn met een rol van speler bij een subtopper in een grote competitie zoals bijv. Dilrosun in Bundesliga bij ik dacht Hertha.
Maar echt veel verder kom ik niet. Het Championship, tweede niveau Engeland, vind ik niet echt geslaagd als je niet alleen Ajax, maar dan ook een club als Manchester U of C of een club als Chelsea achter je hebt moeten laten. Laat staan als je je kunsten uiteindelijk weer in de Eredivisie moet komen laten zien.

En als je dan sec kijkt waar je uitkomt als je wel je carriere via Ajax had verder laten lopen....en het zou mislukken in Amsterdam dan denk ik niet dat je het heel veel minder had gedaan.
Maar je had iig wel een veel betere kans om Ajax-1 te bereiken als dat je vaste speler zou zijn geweest van een Chelsea, Liverpool, Arsenal of de beide Manchester's.

Maar het vertrek, om welke reden dan ook, moeten we ook niet al te dramatiseren. Uiteindelijk is de route naar het eerste, ook bij Ajax, een soort van omgekeerde trechter. Niet voor niets is het doel om 1-2-a 3 spelers per jaar vanuit de jeugd af te leveren. Vanuit de jeugd zijn spelers het gewend geweest dat jaarlijks het grootste deel van hun ploeg doorstroomde naar een hoger niveau. En na O19 komt daar toch echt een verandering in. Daarna bij JA komt er niet ruimte doordat er doorstroming is mbt leeftijd, maar alleen nog doorstroming als er spelers in principe verkocht worden òf als er contracten niet verlengd worden. Geen automatisme meer.
En van de basisspelers bij JA en Ajax-1 zal je toch echt ze op basis van kwaliteit en wat je laat zien in wedstrijden ze eruit kunnen spelen of niet. Geen vanzelfsprekendheid.

Het doel is dus 1 tot 3 spelers afleveren bij Ajax-1 per jaar en zelfs dan is het lastig, tenzij je zeer goed bent, om jezelf een vaste basisplek te veroveren. Helemaal als dan ook de club gaat proberen om basispselers van Ajax-1 langer aan zich te binden, zoals bijv vorig jaar goed gelukte. Dan moet je bijna exeptioneel kwa talent zijn om de gevestigde orde te doorbreken.
En dat is dan bij Ajax al zo, laat staan als je bij clubs terecht komt van het kalaiber Liverpool, Chelsea, Arsenal of de Manchester's.
1 0
laling
Dat ze mislukken!!!!
0 0
mgtow
Achtergrond?
0 0
willycicci
Mink Peeters, Ouasim Bouy, Kijana Hoever, Hoogewerf, TMF, Dilrosun en nog vele anderen hebben allemaal dezelfde achtergrond? En wat bedoel je überhaupt met achtergrond, huidskleur, ethnische afkomst of sociaal economische situatie. Het kan de eerste twee niet zijn Mink is Nederlands en blank, Bouy Marrokaans, TMF Ghanees en donker. En het lijkt me heel sterk dat jij in de zakken van al hun ouders kan kijken om hun financiële situatie te beoordelen.
2 -2
mgtow
Niet meteen gepikeerd jij. Ik vroeg slechts om verheldering.
1 -1
FrankBeton
Die
Zie
we
nooit
meer
te rug
3 0
hakkietjakkie
Lekker en dan over 6 jaar pas debuut maken
0 0
Good Luck
Bij PSV schat ik in!!!
0 0
Cello
Sommigen leren het jammergenoeg nooit. Ik zou wel een lijstje willen zien van jeugdspelers die, op of rond hun 16de vertrokken en waar ze nu spelen. Denk dat dat inmiddels een vrij lang lijstje is èn toch kan ik niet 1-2-3 een speler noemen die het uiteindelijk heeft gehaald kwa absolute top....de europese top dan hè?. Zelfs niet vlak daaronder als ik eerlijk moet zijn.

Het is ook net wat Jesper schrijft hieronder (18:43), de topclubs investeren jaarlijks in de zomer tientallen miljoenen, tot soms dik over de 100 a 200 mio aan nieuwe spelers. Top-aankopen, die het veelal in het jaar daarvoor ergens anders op het hoogste niveau hebben laten zien en waarvan men verwacht dat ze er gelijk staan om voor de prijzen te kunnen blijven spelen.
Als jeugdspeler ben je in die situatie gewoonweg kansloos òf je moet toevallig een super-talent zijn òf gewoonweg puur geluk hebben dat je je ertussen kan spelen bij het eerste.

Waar speelt bijv. Fosu Mensah? Niet bij Manchester United in het eerste.
Waar speelt Dilrosun?. In de bundesliga en niet bij de top van de bundesliga.
Waar speelt Malen...dat weten we allemaal: die is Boer geworden bij PSV.

En de lijst is nog heel veel langer.....maar waren deze jongens niet vertrokken hadden ze zomaar in de basis kunnen staan afgelopen jaar bij Ajax.

Ik herinner me nog Ouasim Bouy. Vertrok in januari 2012 naar Juve, omdat ie ook geen geduld meer had. Davy Klaassen mocht eerder doorstromen naar Ajax-1 terwijl ze hele jeugd samen hadden gespeeld. Daarnaast zou Davy meer salaris krijgen, al zou dat van minder belang zijn. Ouasim was mee naar wintertrainingskamp alwaar hij van De Boer kreeg te horen dat hij hem na de winterstop wilde gaan gebruiken. Geen loze belofte, want in de jeugd was De Boer ook zijn trainer èn maakte destijds Bouy tot aanvoerder van zijn ploeg. Maar belofte maakte niets uit schijnbaar want De Pizzabakker had zijn klauwen er al ingestoken en bracht Ouasim naar Juve.
Bouy heeft al aardig wat clubs gehad, veelal uitgeleend, ik dacht vorig jaar voor de 2de keer aan PEC in zijn carriere, nadat hij bij zijn club Leeds U (2de niveau in Engeland) niet in aanmerking kwam om te spelen. En Davy....die was afgelopen jaar dé man bij Werder Bremen. Terwijl Bouy nog niet eens dé man was bij PEC.
Zo zie je maar....zeg maar tot aan Jong Ajax samen de sterkhouders, niet veel voor elkaar onder doen, ik denk zelfs dat Bouy iets beter was.
0 0
Kibbahimovic
Doei
0 0
Amsterdam Loyals
Tot over paar jaar bij pec!
1 0
JesperOlsen74
Succes kerel. Je hebt je carrière al helemaal uitgestippeld.
Na alle tegenvallende resultaten zullen ze daar flink gaan investeren waardoor de jeugd (nog) minder kans krijgt. Maar dat geldt natuurlijk niet voor jou, jij bent de uitzondering, sterker, het uitzonderlijk talent.
Misschien over een paar jaar nog een kansje bij PEC of PSV, wie zal het zeggen?
1 0
ajaxxcied4life
Wij hebben Brobbey en Hansen. Doei doei.
1 0
koenos1
Tot over 2 jaar bij AFC 2
1 0
ST
Lozer! :)
0 0
Bky
Ok doei. Tot over een paar jaar bij PEC.
0 0
mgtow
Geniet van die bruine, stinkende stad Dillon.
1 0
wolterx
Toch jammer dat 2 van de grote talenten uit '03 het elders gaan proberen, gelukkig is er ook al goed versterkt. Gun hem het beste maar betwijfel of Engeland beste keuze is voor hem.
0 0
altijdwelwat
Mwaah allebei erg klein , en redelijk blind ....moeten het vooral van hun snelheid hebben , weinig spelintelligentie kan er niet wakker van liggen.
0 0
wolterx
Hoogewerf is niet direct iemand aan wie ik denk bij afhankelijk van zijn snelheid. Snapt het spelletje wel degelijk, kijkt alleen nog niet genoeg over de bal. Blind is hij niet denk ik, wilt wel teveel zelf vaak. Technisch sterk, tweebenig en multifunctioneel die hou je er liever bij. Bonnah past wel bij Duitse voetbal denk ik, niet verfijnd genoeg voor een Ajaxback maar zeker geen slechte speler. Beste rechtsback die we hebben in B-jeugd
0 0
FlyingDutchMan
Lekker fysieke competitie, naar hun kwaliteiten!
0 0
AjaxDaniel
Wie vertrekt er nog meer dan?
0 0
DUDE92
Bedoel je Bonnah? Die zou ik erg jammer vinden idd, ligt ook enorm goed in de groep.
0 0
wolterx
Ja, Bonnah inderdaad.
0 0
Jelephi
Tot over vier jaar bij RKC ofzo.
2 0