Bedroevend Ajax verliest in Enschede

door NielsE 996

Ajax heeft het duel met FC Twente met een teleurstellend 0-1 verlies afgesloten. De Amsterdammers hadden het moeilijk in Enschede en wisten zodoende geen enkele uitgespeelde kans te creëren.

Ajax begon het duel dan ook zwak. Twente maakte het spel en schoot een tweetal keer op doel. Na twintig minuten zag coach Peter Bosz zijn ploeg eindelijk het heft in handen nemen en Twente richting haar eigen zestien drukken. Het overwicht van de ploeg uit Amsterdam leidde tot een kleine kopkans voor Hakim Ziyech. Vervolgens waren de Tukkers daar weer met een goede aanval die niet door spits Ünal afgerond kon worden.

In de slotfase van de eerste helft zette Ajax nog even aan en werd het gevaarlijk via Amin Younes en Anwar El Ghazi. Echter wisten beide buitenspelers hun kansen niet te verzilveren en gingen de Amsterdammers zodoende met een 0-0 stand de rust in.

Na rust schoot Ajax goed uit de startblokken en creërde het kansen via onder meer Kasper Dolberg en Lasse Schöne. Vervolgens werd het slechte spel van de eerste helft weer voortgezet. De ploeg van Bosz kwam er maar niet doorheen en zag er verdedigend bij tijd en wijle onzeker uit. Ünuvar brak met nog een kwart wedstrijd te spelen door en leek alleen af te steven op André Onana, echter was daar Davinson Sánchez met een goede verdedigende actie.

Ondanks het goede werk van Sánchez wist Ajax de nul niet te houden in duel met de Tukkers, in de extra tijd kon de ploeg uit Overijssel vanaf elf meter aanleggen na een handsbal van Nick Viergever in het eigen strafschopgebied. Viergever incasseerde een rode kaart en de penalty werd verzilverd.

Opstelling FC Twente:
Marsman, Ter Avest, Thesker, Celina, Seys, Ünal, Mokotjo, Van der Heyden, Bijen, Van der Lely, Klich.
Wissels FC Twente:
Drommel, Hengelman, Andersen, Trajkowski, Katsikas, Holscher, Ede, Oosterwijk, Yeboah.

Opstelling Ajax:
Onana; Veltman, Sánchez, Viergever, Dijks; Schöne, Klaassen, Ziyech; El Ghazi, Dolberg, Younes.
Wissels Ajax:
Boer, Westermann, Riedewald, De Ligt, Van de Beek, Nouri, Kluivert, Cassierra.

0-1. Klich ('90)

- Riechedly Bazoer ontbreekt in de selectie. Hij vertrekt naar VFL Wolfsburg.
- Justin Kluivert (17) zit voor het eerst, na vier wedstrijden Jong Ajax, bij de wedstrijdselectie.
- Vaclav Cerny, Bertrand Traoré, Daley Sinkgraven en Kenny Tete ontbreken door blessures.