Ajax O18 boekt monsterzege op sc Heerenveen O18

door Terrence Riepma 105

Dit is het livetopic voor de wedstrijden van de Ajax-jeugd van 23 oktober. Vier elftallen komen zaterdag in actie, waaronder Ajax O18 die het op De Toekomst opnam tegen de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. De Amsterdammers boekten een monsterzege: 8-1. Verder verloor Ajax O16 met 1-4 van PSV O16 en won Ajax O17 met 0-2 op bezoek bij PEC Zwolle. Ajax O15 nam het in de beker op tegen de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles en won met 2-1.

FT | Ajax O18 - sc Heerenveen O18 (8-1)

Ajax O18 heeft zaterdagmiddag een monsterzege geboekt op de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen. Het elftal van Dave Vos won met 8-1 van de Friezen. Rafael Sarfo nam twee doelpunten voor zijn rekening tijdens het competitieduel op Sportpark de Toekomst. Verder scoorden Jaydon Banel, Tristan Gooijer, Gabriël Misehouy, Chahine van Bohemen, Divaio Bobson en was er een eigen doelpunt.

sc Heerenveen O18 had al in de eerste minuut de eerste kans in de wedstrijd. Een voorzet vanaf de linkerflank ging voorlangs het doel van Kremers, maar er stond niemand om de bal in het doel te tikken. Daarna sloeg Ajax O18 toe en werd Aning zelfs neergehaald in het strafschopgebied. Het leverde een penalty op, maar Boerhout wist deze niet te benutten doordat de doelman de goede richting op ging.

Ajax O18 probeerde in de vijfde minuut wederom iets te bewerkstelligen. Zo was Aning er op de linkerflank vandoor en gaf hij een voorzet. Via een verdediger en Boerhout kwam de bal voor Sarfo terecht, maar de rechtsbuiten werd in de weggelopen en trof zo geen doel. Uit een volgende overtreding in de negende minuut kwam een vrije trap voor het team van trainer Vos, maar Misehouy schoot een meter over vanaf zo’n twintig meter afstand.

Gooijer verloor in de zestiende minuut nogal knullig de bal in de opbouw, waardoor sc Heerenveen O18 even leek toe te kunnen slaan. Zijn directe tegenstander gaf vervolgens laag voor, maar Aertssen greep goed en op tijd in om een tegentreffer te voorkomen. Twee minuten later was daar uiteindelijk de openingstreffer voor Ajax O18. Een eigen doelpunt na een voorzet van Aning werd dusdanig van richting veranderd, dat de bal het doel in rolde en de goalie kansloos bleek om die nog tegen te houden.

Ajax O18 bleef daarna aanvallen, maar effectief was het nog niet. Misehouy werd aangespeeld in het zestienmetergebied, maar struikelde zelf half bij het passeren van een tegenstander. Zodoende kon de talentvolle middenvelder geen schot produceren. Misehouy was daarna in minuut 25 de man die aan de basis stond van de 2-0, die werd gemaakt door Banel. Eerstgenoemde slalomde de zestien in, gaf de bal aan Banel en hij tikte rustig binnen.

Daar bleef het niet bij. Zo maakte Gooijer in de 29e minuut alweer de 3-0 nadat hij makkelijk kon binnentikken na een voorzet. Misehouy schoot drie minuten later de bal eveneens het doel in om er 4-0 van te maken. De middenvelder kreeg ditmaal de bal juist mee van Banel die een man voorbij wist te spelen. Misehouy schoot vanaf vijf meter vervolgens raak. Jermoumi was twee minuten later de ban die aan de basis stond van een doelpunt, want na een pass op Sarfo was het zelfs al 5-0 na ruim een halfuur gespeeld te hebben. Het bleek ook meteen de ruststand te zijn, en zo ging een wervelend Ajax O18 met ruime cijfers de kleedkamers in: 5-0.

Ajax O18 begon met drie wijzigingen aan de tweede helft. Zo kwamen Van Bohemen, Bobson en Chourak het veld in voor Aning, Misehouy en Banel. In minuut 51 kon sc Heerenveen O18 iets terug doen door 5-1 te maken. Doelman Kremers kon de bal niet klemmen na een hoekschop. Ajax O18 werd hierdoor weer scherp, want vrijwel meteen daarna wist invaller Van Bohemen knap vanuit een vrije trap raak te schieten voor 6-1. Sarfo maakte de dag van de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen nog erger door er in de 56e minuut zelfs 7-1 van te maken. Van dichtbij prikte hij de bal in de verre hoek.

In de 81e minuut was het invaller Bobson die de 8-1 binnenschoot voor het elftal van Vos. De Ajacied werd weggestuurd en schoot de achtste treffer met zijn linkerbeen binnen. De Heerenveen-keeper kwam uit zijn doel, maar Bobson schoot de bal op het juiste moment onder de goalie door. Ajax O18 won uiteindelijk met 8-1 van sc Heerenveen. Aanstaande woensdag wacht de volgende competitiewedstrijd voor Ajax O18, dan ontvangt het PSV O18 op De Toekomst.

Opstelling Ajax O18:
Kremers; Jermoumi, Aertssen, Gooijer, Aning (Van Bohemen 45'); Brandes, Misehouy (Bobson 45'), Chahid (Klaasen 57'); Sarfo, Boerhout (Dall 57'), Banel (Chourak 45').

Wissels Ajax O18:
De Graaff, Van Bohemen, Chourak, Bobson, Agougil, Dall, Klaasen.

1-0 Willard Timmerman (eigen doelpunt, 18')
2-0 Jaydon Banel (24')
3-0 Tristan Gooijer (29')
4-0 Gabriël Misehouy (32')
5-0 Rafael Sarfo (34')
5-1 Tristan Gooijer (eigen doelpunt, 51')
6-1 Chahine van Bohemen (54')
7-1 Rafael Sarfo (56')
8-1 Divaio Bobson (81')

Overige wedstrijden
FT | Ajax O16 - PSV O16 (1-4)

Ajax O16 kende geen al te beste ochtend op De Toekomst. Het jeugdteam ging onderuit met 1-4 tegen de leeftijdsgenoten van PSV. Giandro Sambo opende nog de score namens de Amsterdammers, maar in de tweede helft haalden de Eindhovenaren hard uit. Een hattrick van Sami Bouhoudane leverde PSV O16 uiteindelijk de winst én bovendien drie punten op.

1-0 Giandro Sambo (23')
1-1 Nicolas Verkooijen (36')
1-2 Sami Bouhoudane (60')
1-3 Sami Bouhoudane (64')
1-4 Sami Bouhoudane (80')