Ajax mag 7500 toeschouwers toelaten tijdens thuisduel met AZ | Ajax Showtime

Ajax mag 7500 toeschouwers toelaten tijdens thuisduel met AZ

door Jesse ter Haar 129

Ajax mag 7500 toeschouwers toelaten tijdens thuisduel met AZ

door Jesse ter Haar 129

Laatst geüpdatet

Ajax mag het op 25 april voor het oog van 7500 toeschouwers opnemen tegen AZ, zo weet de NOS dinsdag te melden. Het betreft dan een onderdeel van Fieldlab-evenementen, waarmee het kabinet de mogelijkheden wil onderzoeken om de samenleving deels te heropenen.

Het toelaten van mensen bij openbare evenementen moet daar een belangrijke stap in gaan vormen. Het gaat om voetbalwedstrijden, maar ook om bijvoorbeeld festivals en zakelijke congressen. Uiteraard moeten aanwezigen wel middels een testbewijs aan kunnen tonen dat zij niet besmet zijn met het coronavirus.

Ajax - AZ is niet het enige duel waarbij de deuren voor een deel worden geopend. De gehele Eredivisie maakt immers deel uit van de testronde. Op 24 april speelt PSV bijvoorbeeld een thuiswedstrijd tegen FC Groningen en ook daarbij worden er fans toegelaten. In Eindhoven betreft het echter een aantal van 4000. Bij Feyenoord - Vitesse, gespeeld op 25 april, worden er 6500 fans toegelaten.

De KNVB bevestigt het nieuws dat er in de speelronde van 23 tot en met 25 april toeschouwers toegelaten mogen worden in de Eredivisie. Tijdens de speelronde van 30 april doet ook de Keuken Kampioen Divisie eraan mee. Eric Gudde, directeur betaald voetbal KNVB, is blij met de ontwikkeling. 'Na de Fieldlab-experimenten bij drie wedstrijden is dit een hele mooie, nieuwe stap: voor het eerst hebben we tijdens een speelronde bij alle wedstrijden toeschouwers op de tribune.'

Denk jij dat Ajax en AS Roma in de rust gelijkstaan en Ajax uiteindelijk wint? Zet in en krijg 5,30 keer je inzet terug!

Bron NOS

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties