Ziyech: 'Kasper kickt op dat soort ballen'

door SJvanveen 10

Hakim Ziyech heeft mooie, voetbalinhoudelijke woorden gesproken over zijn spel tegen Kopenhagen. Ook komt zijn wisselwerking met Kasper Dolberg aan bod.

'Ik wilde de bal laag langs de keeper schuiven, maar ik raakte hem niet goed. Dat mag met mijn traptechniek niet gebeuren', begint Ziyech in gesprek met ELF Voetbal over zijn gemiste kans in de eerste helft van Ajax - FC Kopenhagen (2-0). De creatieveling dook een aantal keer gevaarlijk op in de aanval, maar Ziyech benadrukt dat hij ook mee moest verdedigen. Aan het eind van de wedstrijd zat hij er doorheen, maar sprak hij met Schöne. 'Lasse en ik keken elkaar aan zo van: oef, nog vijf minuten. Toen zeiden we tegen elkaar dat we nog vijf minuten alles eruit moesten persen.'

Ziyech speelt nu al een langere periode bij Ajax en dat werpt zijn vruchten af, zo merkt hij zelf. 'Ik heb zo langzamerhand wel het idee waar hij de bal wil hebben en welke loopactie hij maakt', doelt de Marokkaan op Dolberg. 'Zo tussen de keeper en de verdediger in, het liefst hard of door de lucht. Of een harde, strakke, lage bal. Die bal kan ik blind geven, Kasper kickt op dat soort ballen.'