Van der Sar dankt Rapid Wien voor Europees succes

door BadembaBarrie 15

Van der Sar dankt Rapid Wien voor Europees succes

door BadembaBarrie 15

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar is Rapid Wien dankbaar voor de nederlaag die het Ajax in augustus 2015 toebracht in de Johan Cruijff ArenA. Het was volgens de algemeen directeur van Ajax de wake-up call die Ajax nodig had om te veranderen van beleid.

Op 4 augustus 2015 stonden Ajax en Rapid Wien tegenover elkaar in de derde kwalificatieronde van de Champions League. De wedstrijd in Wenen was in 2-2 geëindigd door twee doelpunten van Davy Klaassen, dus had Ajax aan een 0-0 of 1-1 gelijkspel genoeg om door te gaan.

Ajax speelde echter niet goed en kwam nog voor rust met 0-2 achter. Via goals van Arek Milik en Nemanja Gudelj werd het een kwartier voor tijd nog 2-2, maar kort na de gelijkmaker scoorde Rapid Wien de beslissende 2-3. Zo konden de Champions League ambities van Ajax al snel de ijskast in.

Volgens Van der Sar was dat het kantelpunt voor Ajax in Europa. 'Na die wedstrijden hebben wij ons hele systeem, onze hele benaderingswijze, onze jeugdopleiding en ons financiële beleid gewijzigd', zo wordt de oud-keeper door SPOX geciteerd. 'Vanaf dat moment kwam er eigenlijk een stijgende lijn in.' Het seizoen daarna haalde Ajax de Europa League finale en vorig jaar bereikte het op een haar na de Champions League finale.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties