Ten Hag kritisch: 'We zaten geen moment lekker in de wedstrijd'

door Melle Goekoop 59

Bron Voetbal International

Ten Hag kritisch: 'We zaten geen moment lekker in de wedstrijd'

door Melle Goekoop 59

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag is niet tevreden over het optreden van Ajax tegen RB Leipzig. De Amsterdammers speelden zaterdagmiddag op de laatste dag van het trainingskamp in Oostenrijk gelijk met de nummer twee van afgelopen seizoen in Duitsland en hadden grote moeite met de ploeg.

Ajax begon goed aan de wedstrijd en kwam al vroeg op voorsprong via Dusan Tadić, maar het niveau van het spel daalde en nadat RB Leipzig op gelijke hoogte was gekomen, wist Ajax niet meer in de buurt te komen van de winnende. Dat zag Ten Hag ook. 'Het was rommelig. Dit was natuurlijk een klein veldje waar je op speelt, maar het had ook te maken met de stijl van hen. We hadden niet echt de rust', vertelt hij na afloop van het duel aan Voetbal International.

De oefenmeester weet ook waarom het niet liep. 'Ze verrasten ons niet met de speelstijl, dat was bekend. Alleen we weten ook, dat heb ik gisteren ook uitgelegd: wij zijn niet fris. We hebben deze wedstrijden nodig om die frisheid wel te krijgen en zeker wat meer rust aan de bal te krijgen. Maar zij staan erom bekend, ze kunnen dit goed. Je speelt niet tegen weggooiers, dit is Champions League-niveau, dit is de top van Duitsland. Zij zetten hoog druk met een hoge intensiteit', aldus de Ajax-coach.

Ten Hag vindt het moeilijk om aan te wijzen wat er goed ging zaterdagmiddag. 'Poeh, écht goed? Niets eigenlijk. Alleen het feit dat je hier wel gewoon een resultaat haalt, dat is goed. Maar we zaten geen moment lekker in de wedstrijd', analyseert de coach.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties