Ten Hag: 'Dat gele kaart Tagliafico blijft staan, is niet goed'

door BartVeenstra 12

Ten Hag: 'Dat gele kaart Tagliafico blijft staan, is niet goed'

door BartVeenstra 12

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag is niet blij met de gele kaart die Nicolás Tagliafico ontving in het duel met Fortuna Sittard. De oefenmeester zag dat de Argentijn het duel stevig aanging, maar de overtredingen die daarvoor door Fortuna Sittard werden gemaakt, bleven onbestraft.

'De scheidsrechter (Dennis Higler, red.) heeft zijn excuses daarvoor aangeboden, want daarvoor werden er twee, drie overtredingen op ons gemaakt. En natuurlijk ging Nico er daarna stevig in, maar ik vond het een onterechte gele kaart. Dat die nu blijft staan, is dus niet goed', aldus Ten Hag in De Telegraaf.

Antony maakte daarna een natrappende beweging, maar omdat er tegenwoordig een element 'gewelddadig' in moet zitten, ontsnapte hij aan rood. 'Ik heb het niet gezien', zegt Ten Hag over dat incident.

Jurriën Timber

Jurriën Timber had een bijzondere aanloop richting het uitduel met Fortuna Sittard. De verdediger moest langer wachten op zijn coronatest en werd zodoende geïsoleerd en vanuit het spelershotel met een taxi naar het stadion gebracht. Vlak voor de aftrap kreeg hij alsnog een negatieve uitslag binnen. 'Het komt wel vaker voor dat een testuitslag van één bepaalde speler niet binnen is', aldus Ten Hag. Naar verluidt had Timber verdachte waarden. 'Dat roept vragen op. En dan geven wij een verklaring.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties