Stekelenburg: 'Schreuder is komend seizoen niet de trainer van Club Brugge'

door Jesse ter Haar 310

Bron NOS

Stekelenburg: 'Schreuder is komend seizoen niet de trainer van Club Brugge'

door Jesse ter Haar 310

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Alfred Schreuder zal volgend seizoen niet langer de trainer van Club Brugge zijn, zo meldt Jeroen Stekelenburg bij Studio Voetbal. De journalist deed navraag in België en meent dat Schreuder de mededelingen intern al heeft gedaan. De weg naar Ajax - de club zou in hem de opvolger van Erik ten Hag zien - lijkt open te liggen.

'We zijn richting onze Belgische bronnen gaan bellen. Het verhaal is dat het bevestigd is dat hij volgend jaar niet de trainer van Club Brugge gaat zijn', spreekt Stekelenburg in de uitzending. 'Het is opvallend dat die mededeling vanuit Schreuder richting de club gedaan is. Het betekent min of meer dat de weg vrij is. Zolang er geen persbericht op de deurmat valt, is er ruimte voor speculatie, maar het lijkt die kant wel op te gaan.'

De oefenmeester is pas sinds januari jongstleden actief bij Club Brugge. De club presteert overtuigend sinds zijn komst en ligt op titelkoers. In de kampioensronde van de Jupiler Pro League staat Club Brugge op de eerste plek. Union Sint-Gillis staat nog wel op een gelijk aantal punten. Tot op heden behaalt Schreuder sinds zijn komst 2,33 punten per duel in België.

Halverwege april kwam al naar buiten dat Ajax de intentie heeft om Schreuder vast te leggen als trainer voor volgend seizoen. Wel is bekend dat hij een contract tot medio 2023 heeft in Brugge. Ajax zou dus een afkoopsom moeten betalen om hem los te weken. Het verhaal gaat dat de gelimiteerde afkoopsom op anderhalf miljoen euro staat.

Ten Hag vol lof over Schreuder

In een eerder interview liet Ten Hag zich al uit over de kwaliteiten van Schreuder. Het was enkele dagen na het naar buiten komen van het gerucht en de huidige trainer van Ajax sprak lovend: 'Hij is een uitstekende veldtrainer, die mij zeer geholpen heeft in het eerste jaar om Ajax op het juiste spoor te zetten. Hij heeft heel veel vaardigheden, zeker op het gebied van trainen en coachen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties