'Ajax ziet in Alfred Schreuder mogelijke opvolger Ten Hag'

door Gino Haverkamp 2013

Bron De Telegraaf

'Ajax ziet in Alfred Schreuder mogelijke opvolger Ten Hag'

door Gino Haverkamp 2013

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax heeft geïnformeerd naar de beschikbaarheid van Alfred Schreuder, zo meldt Mike Verweij van De Telegraaf dinsdagmiddag. Volgens hem zien de Amsterdammers in Schreuder een eventuele opvolger voor de naar Manchester United vertrekkende Erik ten Hag.

Schreuder is momenteel hoofdtrainer van Club Brugge en heeft daar een contract tot en met de zomer van 2023. De 49-jarige coach heeft echter een vaste afkoopsom in zijn arbeidsovereenkomst staan. Het betreft een bedrag van zo'n 1,5 miljoen euro. Zou Ajax dat willen aftikken, dan is het huidige contract van Schreuder geen probleem meer voor de Amsterdammers.

Ajax zou bij Schreuder zijn aangekomen mede doordat andere kandidaten niet beschikbaar zijn. Peter Bosz is namelijk ook volgend seizoen trainer van Olympique Lyon en vertrok in 2017 juist bij Ajax wegens een meningsverschil met Dennis Bergkamp en Edwin van der Sar, die nog altijd algemeen directeur van Ajax is. Marc Overmars, inmiddels vertrokken, wilde Bosz wel bij Ajax houden. Arne Slot, iemand die ook vaak genoemd wordt als eventueel nieuwe coach van Ajax, is al hoofdtrainer bij Feyenoord en die transfer wordt als te pikant gezien.

Schreuder bekende naam voor Ajacieden

Schreuder is geen onbekende in Amsterdam, want gedurende het eerste anderhalve seizoen van Ten Hags dienstverband bij Ajax was hij de assistent van de naar Manchester United vertrekkende oefenmeester. Schreuder vertrok vervolgens om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij 1899 Hoffenheim, maar daar werd hij ontslagen. Ook was hij nog bijna anderhalf jaar assistent van Ronald Koeman bij FC Barcelona.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties