Terugkeer Bosz van de baan na uitspraken Lyon-voorzitter

door Gino Haverkamp 45

Bron Voetbal International

Terugkeer Bosz van de baan na uitspraken Lyon-voorzitter

door Gino Haverkamp 45

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Peter Bosz keert deze zomer naar alle waarschijnlijkheid niet terug bij Ajax. De huidige trainer van Olympique Lyon heeft namelijk baangaranties gekregen van Jean-Michel Aulas, de voorzitter van de Franse club.

Bosz maakt een wisselvallig seizoen door met Olympique Lyon. In de Franse Ligue 1 staat de club achtste, terwijl het in de kwartfinale van de Europa League met 4-1 (over twee wedstrijden) werd uitgeschakeld door West Ham United. Hoewel technisch directeur Vincent Ponsot na die uitschakeling aangaf dat de balans nog opgemaakt moest worden, komt Aulas met het voor Bosz verlossende woord. 'Peter Bosz zal komend seizoen trainer zijn van Olympique Lyonnais', zo citeert Voetbal International hem.

Bosz genoemd als opvolger Ten Hag bij Ajax

De naam van Bosz passeert met regelmaat de revue als het gaat om wie volgend seizoen voor de spelersgroep van Ajax staat. Hoewel nog steeds niet officieel bevestigd, vertrekt Erik ten Hag naar alle waarschijnlijkheid naar Manchester United. Bosz wordt genoemd als één van zijn mogelijke opvolgers.

Bosz was in het seizoen 2016/17 al trainer van Ajax. Hoewel hij nipt geen kampioen van Nederland werd, werd wel knap de finale van de Europa League bereikt. Daarin werd echter met 2-0 verloren van Manchester United. Aan het einde van het seizoen vertrok Bosz na een meningsverschil met de Ajax-directie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.