Rondom: Boilesen geniet van onthaal van de Deense fans

door Jesse ter Haar 118

Rondom: Boilesen geniet van onthaal van de Deense fans

door Jesse ter Haar 118

Laatst geüpdatet

Tussen al het belangrijke nieuws en reacties rondom Ajax kun je in de loop van de week best het een en ander missen. Geen zorgen, want Ajax Showtime houdt je op de hoogte van de laatste kleine nieuwtjes en gebeurtenissen.

Boilesen geniet van onthaal van de Deense fans

De nationale ploeg van Denemarken heeft zondag een warm onthaal gekregen van de Deense fans. Zaterdag wisten de Denen met 1-2 te winnen van Tsjechië, waarna ze zondag voor even terugkeerden in hun thuisland. Oud-Ajacied Nicolai Boilesen legde de gebeurtenis vast op camera en schreef bij zijn post op Twitter: 'Wat een ontvangst. Dit land is geweldig!'

Eriksen lachend op de foto met een fan

Christian Eriksen is zaterdag met een fan lachend op de foto gegaan, zo deelt ESPN op zijn Twitterkanaal. Het is wederom een positief bericht, nadat de voormalig Ajacied op 12 juni in het duel met Finland (0-1 verlies) in minuut 42 door een hartstilstand werd getroffen. Recentelijk werd Eriksen ontslagen uit het ziekenhuis en lijkt het vooralsnog goed te gaan met de 29-jarige middenvelder.

Oefenduels Paderborn, Anderlecht en Bayern te zien op Ziggo Sport

Ziggo Sport zal de oefenduels van Ajax tegen SC Paderborn 07 (10 juli), RSC Anderlecht (16 juli) en Bayern München (24 juli) uit live uitzenden, zo meldt de Amsterdamse club via zijn officiële website. Dinsdag speelt Ajax een oefenwedstrijd tegen Quick '20. Dat duel zal om 18.00 uur live op ESPN worden uitgezonden.

Ajax Foundation organiseert clinics in Amsterdamse wijken

De Ajax Foundation gaat gedurende de komende zomer clinics organiseren in Amsterdamse wijken, zo is te lezen op Ajax.nl. De organisatie gaat samenwerken met de gemeente Amsterdam en geeft uiteindelijk veertien clinics in zeven verschillende delen van de stad. De activiteiten zijn onderverdeeld in drie categorieën: clinics voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar, ongeacht het niveau, clinics voor fanatieke voetballers van 8 tot en met 12 jaar én voetbaltoernooien voor kinderen van 12 tot en met 16 jaar.

Klaiber met Suriname op weg naar Gold Cup

Sean Klaiber is met Suriname op weg naar de Gold Cup gegaan. Het voetbalkampioenschap van Noord- en Centraal-Amerika en de Caraïben begint voor Suriname aanstaande dinsdag met de eerste groepswedstrijd tegen Jamaica. Voor Ajacied Klaiber is het voor het eerst dat hij tot de selectie van Suriname behoort. De Gold Cup wordt dit jaar gehouden in Amerika.

'Schoonvader Berghuis kocht appartement in Amsterdam'

Een transfer van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax lijkt steeds dichterbij te komen. Er zou gesproken worden over een deal die ergens tussen de vier en acht miljoen euro uit moet komen en naar verluidt nadert die zijn afronding. Bovendien, zo schrijft Feyenoord Transfermarkt donderdag, heeft de schoonvader van Berghuis - vastgoedhandelaar van beroep - een appartement voor hem gekocht in Amsterdam. De voorbereidingen lijken getroffen te worden.

Ajax - Koninklijke HFC komt live op YouTube-kanaal Ajax

De wedstrijd tussen Ajax en de Koninklijke HFC komt zaterdag met live beeld op het YouTube-kanaal van Ajax, zo schrijft de club op Ajax.nl. Het is de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het seizoen 2021/2022 en deze lijkt met een mix van spelers van Ajax 1 en Jong Ajax afgewerkt te worden. Bovendien zijn sowieso de internationals van de Amsterdamse club nog niet aanwezig. Overigens is de oefenwedstrijd - welke om 14.00 uur wordt afgetrapt - besloten en dus niet toegankelijk voor publiek.

Oefenduel Quick'20 - Ajax te zien bij ESPN

Het oefenduel tussen Quick'20 en Ajax is te zien bij ESPN, zo maakt de tv-zender woensdag bekend. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 6 juli en begint om 18.00 uur. Bij de oefenwedstrijd mag beperkt publiek aanwezig zijn. Of en waar de andere oefenduels van Ajax worden uitgezonden, is nog niet bekend. Ajax speelt verder in de voorbereiding (vooralsnog) tegen Koninklijke HFC (3 juli), SC Paderborn O7 (10 juli), RSC Anderlecht (16 juli) en Bayern München (24 juli).

Gravenberch kijkt ondanks uitschakeling terug op 'geweldige ervaring'

Ryan Gravenberch kijkt ondanks de uitschakeling met Oranje op het EK terug op een bijzondere ervaring. De negentienjarige middenvelder speelde voor het eerst een EK en dat levert een speciaal gevoel op. 'Een enorm teleurstellend einde aan dit EK, mijn eerste eindtoernooi. Iedereen had er meer van verwacht. Ik wil iedereen in ieder geval bedanken voor de steun. Dit was een geweldige ervaring! We will be back', schrijft hij op Twitter.

Al ruim 30.000 seizoenkaarten bij Ajax verlengd

Ajax meldt dinsdagochtend dat ruim 30.000 supporters hun seizoenkaart bij Ajax verlengd hebben. Net als vorig seizoen hanteert Ajax ook in het komende seizoen een zeer nette compensatieregeling bij eventueel gemiste wedstrijden vanwege coronamaatregelen. Supporters hebben tot 19 juli de tijd om hun seizoenkaart bij Ajax te verlengen.

Ajax-periode komt aan bod in verfilming van 'I Am Zlatan' 

In de verfilming van de biografie van Zlatan Ibrahimović, 'I Am Zlatan', wordt zijn Ajax-periode behandeld. Zo is te zien in de trailer van de film op twitter. De film over de Zweedse spits gaat 17 september in première.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties