Pierie over spelen voor Verenigde Staten: 'Sta er nog erg open in'

door Bart Veenstra 16

Bron Tactical Manager TV

Pierie over spelen voor Verenigde Staten: 'Sta er nog erg open in'

door Bart Veenstra 16

Bron Tactical Manager TV

Laatst geüpdatet

Kik Pierie sluit niet uit dat hij in de toekomst voor de Verenigde Staten wil spelen. De door Ajax aan FC Twente verhuurde verdediger speelde voor de Nederlandse jeugdelftallen, maar hij beschikt ook over de Amerikaanse nationaliteit.

Uitkomen voor het nationale elftal van de Verenigde Staten is zodoende een optie voor de linkspoot. 'Momenteel sta ik er nog erg open in. Ik ben nog jong. Ik ben in Amerika geboren, maar heel snel ben ik al naar Nederland verhuisd. Maar Amerika is een fantastisch land met een fantastische mentaliteit. Ik kan er nog niet veel over zeggen. Het zijn allebei fantastische landen. De toekomst zal het ons vertellen", vertelt de verdediger van FC Twente in gesprek met Tactical Manager TV.

De Ajax-huurling denkt dat, als hij uiteindelijk de keuze moet maken tussen het Nederlands elftal en de Verenigde Staten, het lastig wordt. 'Het zou een grote eer zijn om voor een van beide landen te spelen, als dat al gebeurt. Ik kan er nu niet veel over zeggen. Ook omdat ik er zelf nog niet uit ben. Je moet een keuze maken die er voor zowel de korte als de lange termijn goed uitziet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties