Onzichtbare Cerny verliest van Duitsland

door NielsE 19

Vaclav Cerny heeft het duel met Duitsland O21 met een 2-0 verlies afgesloten. De buitenspeler die onder contract staat bij Ajax mocht aan de kant van de Tsjechen in de basis beginnen, echter wist Cerny niet te imponeren.

Het duel tussen de twee jonge ploegen begon uiterst saai, in het eerste kwart van de wedstrijd werd er geen enkele noemenswaardige kans gecreëerd. Pas na vijftien minuten was Duitsland daar met een schot op de paal. Vervolgens namen de Duisters het heft in handen, maar wisten ze nog steeds geen echt grote kansen te creëeren. Het overwicht werd pas in de 44e minuut uitgedrukt in de score, Meyer werkte de 1-0 binnen.

De tweede helft was er eentje om snel te vergeten voor Cerny en zijn ploeg. Tsjechië werd compleet weggespeeld en Duitsland maakte dan ook snel de 2-0. Na de 2-0 bleven de Duitsers op jacht naar een doelpunt, deze bleef alleen uit en zodoende werd de eindstand bepaald op een 2-0 overwinning voor Duitsland O21.

Opstelling Duitsland: Pollersbeck, Toljan, Gerhardt, Stark, Meyer, Dahoud (Jung. 66'), Selke, Arnold (Haberer. 86'), Hnabry, Kempf, Weiser (Philipp. 76').
Wissels Duitsland: Schwäbe, Vlachodimos, Anton, Jung, Platte, Klünter, Kehrer, Amiri, Haberer, Öztunali, Kohr, Philipp.

Opstelling Tsjechië: Zima, Simic, Sacek (Chory. 81'), Soucek, Luftner, Travnik, Jankto, Schick, Cerny (Hasek. 72'), Sevcik (Barak. 56'), Havel.
Wissels Tsjechië: Vejmola, Macej, Havlik, Julis, Barak, Chory, Hubinek, Necas, Stronati, Hasek, Holzer, Kasa.

1-0. Meyer (44')
2-0. Gnabry (50')