O19 tegen vechtend F'noord; O15 in Hallencup

door BvdPloeg 6

O19 tegen vechtend F'noord; O15 in Hallencup

door BvdPloeg 6

Laatst geüpdatet

Het jeugdweekend zit op zaterdag en zondag bomvol. Met twee klassiekers tegen Feyenoord en een populair jeugdtoernooi in Duitsland is er genoeg te genieten. Hoe komen de verschillende elftallen voor de dag?

Ajax O19 gaat zaterdag richting vijandelijk gebied. Op Varkenoord speelt het tegen de nummer vijf van de ranglijst. Na de 1-8 Youth League-zege tegen AEK Athene zit Ajax vol vertrouwen. Bovendien is het voetbal goed, ook toen er een week geleden onnodig met 1-1 gelijk werd gespeeld op bezoek bij Heerenveen. Kansen waren er genoeg op een dikke zege, maar Ajax was in Friesland niet zo scherp als in Athene.

In Rotterdam treft het met Feyenoord een tegenstander dat vol in een rel zit. Buitenspeler Crysencio Summerville ligt onder vuur omdat hij ploeggenoot Mats Knoester te lijf ging in de kleedkamer. Hij is er in ieder geval niet bij, Feyenoord buigt zich over een passende straf. Bij Ajax is Sergino Dest er niet bij, hij speelt op vrijdagavond met Jong Ajax tegen FC Twente. Brian Brobbey keert terug van een blessure, die hem ervan weerhield om tegen AEK te spelen. Nicolas Kühn is ziek en ontbreekt bij Jong en O19.

Ajax O17 speelt ook een mini-klassieker, alleen dan op De Toekomst. Op papier een duel tussen de nummers twee en drie van de ranglijst, dus naast de rivaliteit ook een echte kraker. Ajax heeft evenveel punten als koploper Vitesse (24), Feyenoord verzamelde in de tien wedstrijden tot dusverre 21 punten. Er valt dus van alles te winnen voor beide ploegen.

Bij het team van coach Dave Vos keren sterkhouders Anass Salah-Eddine, Naci Unuvar en Dillon Hoogewerf terug in de selectie, nadat zij midweeks nog uitkwamen in de Youth League met O19. Neraysho Kasanwirjo lijkt de enige afwezige met een slepende blessure. Ian Beelen is hersteld van een lichte hersenschudding en zit er normaal gesproken wel bij.

Ajax O15 trekt dit weekend naar Duitsland, voor de jaarlijkse MTU Hallencup. Het indoortoernooi met boarding wordt gespeeld in teams van vijf. Ajax is de titelverdediger, nadat het vorig jaar overtuigend de beker greep. Naci Ünüvar was de grote uitblinker en werd topscorer en speler van het toernooi. Met 26 goals schoot hij het record aantal doelpunten van één speler uit de boeken.

Zaterdag en zondag zullen andere spelers het moeten doen voor Ajax O15, dat met tien spelers afreist naar Duitsland. Het zit in de poule bij Friedrichshafen, Altinordu FK, Chelsea, Schalke 04 en VFL Brochenzell. De nummers één en twee van de vier poules plaatsen zich zondag voor de kwartfinales.

De selectie van Ajax:
Charlie Setford (K)
Prince Aning
Ibrahim Camara
Tristan Gooijer
Julian Brandes
Divaio Bobson
Rapfaël Sarfo
Nassef Chourak
Gabriel Misehouy
Roy Steur (K)

Programma jeugd Ajax:

30-11-2018, 14.30 uur: Ajax O19 – Feyenoord O19
30-11-2018, 14.30 uur: Feyenoord O17 - Ajax O17

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties