Neres en Gravenberch behoren tot Eredivisie Elftal van de Maand maart | Ajax Showtime

Neres en Gravenberch behoren tot Eredivisie Elftal van de Maand maart

door Jesse ter Haar 6

Bron Eredivisie

Neres en Gravenberch behoren tot Eredivisie Elftal van de Maand maart

door Jesse ter Haar 6

Bron Eredivisie

Laatst geüpdatet

David Neres en Ryan Gravenberch zijn opgenomen in het Eredivisie Elftal van de Maand maart. Ajax levert daarmee twee spelers af voor het elftal dat wordt gekozen op basis van statistieken, maar daarmee is het niet de hofleverancier.

Die eer moet het immers afstaan aan Feyenoord, dat met Orkun Kökcü, Eric Botteghin en Nick Marsman vertegenwoordigd is. Verder behoren Jesper Karlsson (AZ), Eran Zahavi (PSV), Laros Duarte (Sparta Rotterdam), Luca de la Torre (Heracles Almelo), Tom Beugelsdijk (Spart Rotterdam) en Glenn Bijl (FC Emmen) tot de lijst.

Voor Ajacied Neres was het de maand waarin hij zich terug knokte in de richting van zijn vorm voor zijn blessureleed. In maart speelde Ajax tegen FC Groningen, PEC Zwolle en ADO Den Haag en in alle drie de wedstrijden was de Braziliaan betrokken bij een doelpunt. Tegen PEC Zwolle scoorde hij, terwijl hij in de andere duels een assist leverde.

In twee van de wedstrijden was ook Gravenberch direct betrokken bij een doelpunt. Op 7 maart scoorde hij tegen FC Groningen, om een week later tegen PEC Zwolle een assist te leveren. Verder was het voor het talent de maand van zijn Oranje-debuut. Als achttienjarige mocht hij tegen Turkije zijn interlanddebuut maken.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties